Turkcell Superonline Nasıldır ?

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
ben eski TTnet personeli olarak sana şöyle söyleyebilirim .. türkiyede tüm internet alt yapısı türk telekominasyon şirketine aittir.. Süper online ve benzeri firmalar TTnetten 1 port alıp 10 kişiye dağıtıyorlar .. ve sana şu kadar söyleyeyim türkiyede fiber internet yalanı hala sürüyor , istanbulda belli başlı bölgeler haricinde şuan itibariyle türkiyenin hiç biyerinde %100 alt yapısı tamamlanmış değildir .. Fiber internet diye diye insanları kandırıp duruyolar .. Süper online ve diğer firmaların yapmasını anlarım 1 portu 10 kişiye satıyorlar zaten ama TTnette bu işin içinde yer alıyor ne yazık ki .. sana tavsiyem oturduğun bölge istanbulsa 4096 hızdan daha yukarısını alma boşa para verirsin türkiyenin ortalama internet hızı 5mpbsdir zaten ..

Fiber sistemi zaten araştırırsan ne olduğunu görürsün adamlar( japonlar ) okyanus altından fiber internet kullanırken bizim ülkemizde hala telefon direkleriyle ADSL hattından internet alıyoruz .. ne hızından bahsediyorsunuz boşversene :)

Hacı ben o direkten neredeyse 100/4Mbps hız alıyorum ama ya fiber değilse nasıl oluyor o?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Valla yazılan çizileni okumadım ama konu başlığına cevaben çok memnun olduğumu söyleyebilirim. TTnet kullandım 1 yıl boyunca bildiğim hamallık etmişim. Superonline ile 14 megabit hız alıyorum net ayrıca akk devreye girse bile çok rahat bir şekilde neti kullanabiliyorum. Hatta iddia ediyorum superonline'nın akk li halini ttnetin akksiz haline tercih ederim. Teknik servisi muazzam zaten. Modem bozuldu 2 gün içinde yenisi geldi ki gelen modem harika ayrıca ilk bağlattığımda eve gelip bayağı bi ilgilendiler. TTnet bağlatırken adamlar kabloyu çekti ucuna switch çaktı bizim işimiz bu kadar deyip çekip gittiler ortada bantlar kablolar saçma sapan bir şekilde kaldım öylece.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ben eski TTnet personeli olarak sana şöyle söyleyebilirim .. türkiyede tüm internet alt yapısı türk telekominasyon şirketine aittir.. Süper online ve benzeri firmalar TTnetten 1 port alıp 10 kişiye dağıtıyorlar .. ve sana şu kadar söyleyeyim türkiyede fiber internet yalanı hala sürüyor , istanbulda belli başlı bölgeler haricinde şuan itibariyle türkiyenin hiç biyerinde %100 alt yapısı tamamlanmış değildir .. Fiber internet diye diye insanları kandırıp duruyolar .. Süper online ve diğer firmaların yapmasını anlarım 1 portu 10 kişiye satıyorlar zaten ama TTnette bu işin içinde yer alıyor ne yazık ki .. sana tavsiyem oturduğun bölge istanbulsa 4096 hızdan daha yukarısını alma boşa para verirsin türkiyenin ortalama internet hızı 5mpbsdir zaten ..

Fiber sistemi zaten araştırırsan ne olduğunu görürsün adamlar( japonlar ) okyanus altından fiber internet kullanırken bizim ülkemizde hala telefon direkleriyle ADSL hattından internet alıyoruz .. ne hızından bahsediyorsunuz boşversene :)

sen eskilerde kalmışsın bu fiber optik:
4758859266.png

bu wifi ile.
3307582547.png

buda onboard ethernet ile bozulmadan önce...
Turkcell Superonline 1gbps hızı verebiliyor o dediğin geçmişte kaldı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Vodafone'a ait olduğunu düşünmüyorum.

vodofone olanda vodofone yazıyor izmir halkapınarda gördüm o tarafa gidersem resmini çekicem...

turkcel superonline fiber bina kutusunun elektriğe iğtiyacı yok optik kablo giriyor dağılıyor onunda resmini koyacam.

alacaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
sen eskilerde kalmışsın bu fiber optik:
4758859266.png

bu wifi ile.
3307582547.png

buda onboard ethernet ile bozulmadan önce...
Turkcell Superonline 1gbps hızı verebiliyor o dediğin geçmişte kaldı.

vodofone olanda vodofone yazıyor izmir halkapınarda gördüm o tarafa gidersem resmini çekicem...

turkcel superonline fiber bina kutusunun elektriğe iğtiyacı yok optik kablo giriyor dağılıyor onunda resmini koyacam.

Bu hızların doğru olacağını zannetmiyorum .. Hangi semtte olduğunu bilmiyorum ama fiber internet şuan çok az bölgede var istanbulda sadece .. diğer illerde yok .. ve hala adil kullanım kotası saçmalığı var .. yani ultra sınırsız internet yok .. 30 , 50 , 80 gbden sonra adil kullanım kotası açıldığı için internet hızı düşürülüyor böyle bir saçmalık olabilir mi ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Bu hızların doğru olacağını zannetmiyorum .. Hangi semtte olduğunu bilmiyorum ama fiber internet şuan çok az bölgede var istanbulda sadece .. diğer illerde yok .. ve hala adil kullanım kotası saçmalığı var .. yani ultra sınırsız internet yok .. 30 , 50 , 80 gbden sonra adil kullanım kotası açıldığı için internet hızı düşürülüyor böyle bir saçmalık olabilir mi ?

izmir bornova ve gerçekler Turkcell Superonline ttnet gibi çakma fiber vermiyor gerçek fiber veriyor.

bizim ki 50mbps 150gb akkli turkcelltv+ var tel var.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
c6.jpg
P10106261.jpg
c4.jpg

konumuna göre başlangıç,orta yada son.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Üstteki arkadaş ttnette çalıştığı halde fiber yalan demiş. Bence ttnet reklamcısı :D Gerçek fiber yokmuş. Yahu yoksa biz nasıl alıyoruz bu kadar hızları. Gerçek olamazmış da falan filan diye de sallamış altta, gerçek değilse ben saniyede 4-6 MB nasıl indiriyorum o zaman? :)

İzmir/Bornova/Evka4
4768450850.png

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Fiber olsun yada olmasın beni ırgalamaz dostum. Dedikleri hızı kat kat veriyorlar mı o önemli. Ttnet gibi 16 diyip 3-4 mbps de millet sürünüyor. Yeterince açıklayıcı oldu sanırım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Hocam üşenmeyip gidip kapağı mı söktün kazmayla :lol:
O değil de içinde hiçbirşey yokmuş o zaman o kapak niye var?

içinde kablolar toplanıyor birleşiyor filan o yerlere kurulurken yada bakım yapılırken resimleri çekmişler..

alacaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Üstteki arkadaş ttnette çalıştığı halde fiber yalan demiş. Bence ttnet reklamcısı :D Gerçek fiber yokmuş. Yahu yoksa biz nasıl alıyoruz bu kadar hızları. Gerçek olamazmış da falan filan diye de sallamış altta, gerçek değilse ben saniyede 4-6 MB nasıl indiriyorum o zaman? :)

İzmir/Bornova/Evka4
4768450850.png

Belli başlı yerlerde var şuan portunuza çok fazla üye yapmamışlar önümüzdei dönemlerde süperonlinenin üyeleri arttıkça göreceğim hızınızı :) TTnette aynı şekilde bunlar üye yaptıkça aslında hızları düşürüyor .. ama satış yapmak için süperonline ve ttnet fiberi kullanmalı ..

ookla speed testin zaten %100 doğru vermediğini biliyoruz biraz araştırırsan görürsün :) ben ttnet reklamcısı falan değilim ttnetten şuanda nefret eden bir bireyim .. türkiyede zaten ttnet harici alt yapısı olan bir ineternet firması yok.. süper online dediğin adamlar 1 portu 10 kişiye satıyor bunu aktarmak istedim.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
yanlış ttnet turkcell superonline'nın kestiği tırnak olamaz en iyisi turkcell superonline fiber internet.

TTNet'ten bahsetmiyorum zaten Türk Telekom ile TTNet aynı çatı altında olsalar da farklı kuruluşlar, en iyi fiber hizmetini yine Türk Telekom sağlayacaktır zaten şuan hali hazırda Avea'nın 3G'si her ne kadar berbat olsa da baz istasyonları arası veri trafiği Türk Telekom fiber altyapısı ile sağlanıyor. Turkcell Superonline'ın altyapısı heryerde yok UyduNet gibi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
TTNet'ten bahsetmiyorum zaten Türk Telekom ile TTNet aynı çatı altında olsalar da farklı kuruluşlar, en iyi fiber hizmetini yine Türk Telekom sağlayacaktır zaten şuan hali hazırda Avea'nın 3G'si her ne kadar berbat olsa da baz istasyonları arası veri trafiği Türk Telekom fiber altyapısı ile sağlanıyor. Turkcell Superonline'ın altyapısı heryerde yok UyduNet gibi.

burda izmirde var kullanıyorum gerisi umrumda değil ve kablo döşemesi yapılıyor ayrıca ikisinin de kabloları döşeyen şirket aynı olabilir.

cihat3469

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
süperonline leş bir firma ben sırf bu firmaya insanların bulaşmaması için internet alemindeki herkesi uyarmaya geldim kesinlikle bu firmadan hiç bir fayda beklemeyin bende kendi başıma geleni anlatayım emin olun bu sıkıntıları sizde yaşıyıcaksınız

20 gündür bağlantımda sorun var 15 dk 20 dk arayla bağlantı kopuyor müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde modemin değiştirilmesi bilgisayarın formatlanması daire içi ve apartman için tesisatın kontrol edilmesi gibi bir takım kendileriyle alakası olmayan kontrolleri süperonline bana yaptırdı neticede 35 tl bilgisayar format modem değişimi yarım gün iş kaybı (işçiyim) daire içi ve apartman tesisatı sıfırdan direk panodan kablo değiştirildi 100 tl problem devam etmektedir hiç bir şekilde arızayı üstlenmiyorlar bunları okuyan arkadaşlarımız bu firmanın ne kadar bir firma olduğunu az çok idrak edebilir

saygılarımla . buyrun size birde ping atıyım

Oglcnoglcn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim sana şunu söyleyebilirim Süperonline tamam süper bir internet hızına sahip fakat müşteri memnuniyeti 0 bende superonlıne fıber kullanıcısıyım internet baglantısında 4-5 yıl içerisinde toplam ya 2 yada 3 defa sorun yaşamısımdır şuan kullanıyormusun dıye sorarsan hayır kullanmıyorum nedeni ise müşteri memnuniyeti geçtigimiz agustos ayında bana 2013 yılı eylül ayı faturası cıkardılar faturamı odememe rağmen hemnde , bende hukuki yollarla babam ile birlikte tabi hiçbir ücret odemeden kestirdik internet baglantısını. Demem o ki müşteri memnuniyet=0 İnternet hızı = 10'da 10 :)
Arkadaşlar yeni internet alacağım. Turkcell Superonline ı önerir misiniz ? Bizim evde altyapısı varmış.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
süperonline leş bir firma ben sırf bu firmaya insanların bulaşmaması için internet alemindeki herkesi uyarmaya geldim kesinlikle bu firmadan hiç bir fayda beklemeyin bende kendi başıma geleni anlatayım emin olun bu sıkıntıları sizde yaşıyıcaksınız

20 gündür bağlantımda sorun var 15 dk 20 dk arayla bağlantı kopuyor müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde modemin değiştirilmesi bilgisayarın formatlanması daire içi ve apartman için tesisatın kontrol edilmesi gibi bir takım kendileriyle alakası olmayan kontrolleri süperonline bana yaptırdı neticede 35 tl bilgisayar format modem değişimi yarım gün iş kaybı (işçiyim) daire içi ve apartman tesisatı sıfırdan direk panodan kablo değiştirildi 100 tl problem devam etmektedir hiç bir şekilde arızayı üstlenmiyorlar bunları okuyan arkadaşlarımız bu firmanın ne kadar bir firma olduğunu az çok idrak edebilir

saygılarımla . buyrun size birde ping atıyım

telekom'un hatası o adsl'de telefon şirketin sorumlu.

qalsiyum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben gayet memnunum. Müşteri hizmetleri olsun, hizmet kalitesi olsun diğer firmalardan çok daha iyi. Ttnet kullanıyordum eskiden ve gerçekten eziyet gibiydi.

Emre Minaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Turkcell süperonline almak istiyorum evin altyapısı var sizce alıyımmı
--- Gönderi Güncellendi ---
Ben Turkcell süperonline almak istiyorum evin altyapısı var sizce alıyımmı

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Turkcell Superonline candır canandır...
Canan Ergüder var ki efsanedir...
canan-ergude-143517WR.jpg

refikgüneş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni internet alacağım. Turkcell Superonline ı önerir misiniz ? Bizim evde altyapısı varmış.
bende 1 yılı aşkındır turkcell superonline fiber kullanıyorum çok ta memnunum hızı mükemmel ayrıca paketime dahil tv paketi de var gayet avantajlı öneririm alt yapınız varsa

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Yıllardır Süperonline Fiber kullanıyoruz fakat geçen 6-7 ay içinde gerçekten çok sorun yaşadım. Sürekli internet kesintileri, switch bozulmaları ve bu her ay 3-5 defa tekrarlıyordu, yaklaşık 3 ay boyunca sorunu ne hikmetse çözemediler açtığımız arıza kayıtların haddi hesabı yok düzeltiyorlar ertesi gün veya 1 hafta sonra yine internet gidiyor sonunda ne yaptılarsa sorunu çözdüler, genel olarak 4-5 yıllık kulanımda 3-4 ay boyunca sürekli bir arıza yaşamamıza ramen genel olarak sorun çıkartmıyorlar. Şu aralar gayet stabil.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Kullanan komşunuz kesinti problemleri yaşamıyorsa çok doğru bir tercih. Demek istediğim bazı bölgelerde çok fazla aksilik olabiliyor. Fakat normal şartlarda rakiplerinin en iyisi.

metin dr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AKK'li paketten AKK siz pakete geçmek istiyorum. Yok taahhütmüş de geçersem para vermeliymişim. 11 ayın sonun da başka firmanın AKK siz paketine geçeceğim. Bu sayede belki daha anlayışlı olursunuz bir ihtimal. Altı üstü aynı firma içinde paket değiştireceğim. Ama dur daha önce kullandığım 50 liralık paketten 70 liralık pakete çok hızlı bir şekilde geçirmişlerdi. Ondanda 80,90 derken şu an 100 lira para ödüyom ve neymiş AKK siz pakete geçersem cayma pedeli ödermişim. Teşekkürler Turkcell Superonline buraya kadar. Bu arada hız konusunda da 300 kere kafayı yedim ama 3 kere şikayet ettim. Bundan sonra ne içime atacağım, ben çalıcam, el alem oynasın, duymayanlar duysun, rezillik neymiş. Bir de bu telefonda konuşan hizmet veren kişiler maalesef, üzgünüm ve anlıyorum gibi kelimeleri öğrenmeli. Höykürür gibi konuşmamalı. el insaf.burdan yola çıkabilirsin
[

BatuhanKoçak

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Ben TTNET kullanıyordum, sonra sıkıntılar yaşadım ve superonline'a geçtim ve iyi ki de geçmişim benim oturduğum yerde Fiber Altyapı geçmiyor ve bu yüzden Yalın Adsl kullanıyorum ona rağmen çok hızlı ve sorunsuz oyun ve benzeri şeyleri indiriyorum ve rahatlıkla 720P film izliyorum.Yani superonline düşünen arkadaşlar alırsanız pişman olmazsınız.

Talha5534

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bende şuan bayiye gidip başvuru yaptım. Burda desteklenen maksimum hızı gösterdiler ne kadar kullandığımızı söyledik ona göre kota söylediler ilgi alaka gösterdiler ve aramalarını bekliyoruz bakalım memnun kalırz inşallah