Turkcell Maxi Pro 5 İncelemem

Conconi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba yorumlarınızı okudum bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben daha önce android telefon hiç kullanmadım yani hiç bir bilgim yok bana bu telefona nasıl uygulama yükliyebiliceğimi anlatırsanız çok sevinirim. Telefon hakkındaki yorumum şöyle kasası LG P970 modeline benziyor fakat sade bi görüntüsü olduğu için hoş,ekran kalitesi fiyatına göre biraz daha iyi olabilirdi belki sanırım fazla bi beklentisi olmayan ve ilk android denemeyimi olan insanlara yani bana fazlasıyla yeterli işlemci ve rama sahip :D Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bu telefonu düşünüyorum.4 s den daha iyi gibi geldi bana

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beş para etmez. internetten bile atıyor. oyunları zaten hiç sormayın. 1 haftadır iki kere format attım yinede değişen bişey yok böyle berbat bişey görmedim. telefon sapıtıyor. hiç tavsiye etmem.

violentx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
GSM firma telefonlarından bişey olmaz bu kadar basit.. Adamlar para kazanmak için insanları kazıklıyorlar sadece

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ayarlar-diğer-mobil ağlar altında "yalnızca 2G ağlarını kullan" seçeneğindeki onay işaretini kaldır...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaş sen iyimisin galaxy s te herhalde 1gb ram var biz bilmiyoruz yada sen s2 de olan ramla karıştırıyon bu tel bikere hertürlü galaxy s i ezer daha yeni yazılıma sahip herşeyden önce (bu arada galaxy s ram=512mb s2 ram=1 gb)hatırlatalım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cok bos muhabbetler yapıyorsunuz telefonu ben aldım kullanıyorum maksı pro5 cok kullanıslı ve harıka pıyasada satılan bırcok telefondan ıyı aypon 5 gıbı bır ekranı var kalıtelı ve cıddı anlamda kullanıslıkullanmayan neden yorum yazar anlamaıyorum 6 aydır kullanıyorum ve canavar gıbı pahalı marka telefon kullanıp onları ovmeye gerek yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kullanmadan yorum yapanlara hayret ediyorum. turkcell in t10 ve t11 den kaynaklanan kötü bir imajı var ama bu telefon fiyat/performans oranına göre çoğu telefondan değil nerdeyse tüm telefonlardan daha uygun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
549 olan 5mp oysa bu 8megapixel ondan 800 ben baktım telefon görünüm olarakta kullanım olarakta yeterli daha nolacak

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 4 gün önce satın aldığım ürün ile kullanım deneyimi ve bazı test sonuçları değerlerini vermek istiyorum.Özellikleri hakkında detayları yazmayacağım dileyen arkadaşlar sitede özellikleri hakkında bilgi edinebilir.

Geçmişte Galaxy s, Samsung Galaxy wonder, Samsung Galaxy S2 kullandım.Değişik bir deneyim olacak bu telefon.

Menü-uygulamalar-tasarım

Telefon tasarım olarak tatmin edici bir durumda.Elimize aldığımızda güzel bir hava katıyor.LTPS LCD ekran Amoled olmasa da renkler canlı ve kaliteli akıcı bir ekrana sahip.Bildiğiniz gibi çok iyi LCD ekranlar da var.Bu üründe de kaliteli bir ekran kullanılmış
4"'lik bir ekran geniş bir görünüm sağlamakta.(480*854)Menü geçişlerinde ve uygulamaları açma konusunda herhangi bir donma takılma olmuyor.Menüye tıkladığımızda içinde hazır olarak Turkcell'in bir çok uygulaması geliyor.

İşlemci-Hafıza-Ram

Hafıza 4gb, Ayrıca micro SD kart ile 32gb kadar çıkabiliyor.İşlemcisi qualcomm 1.4 ghz tek çekirdekli, ram 512 mb, ekran adreno 205
İşlemci tek çekirdek olmasına rağmen fena sayılmaz bu telefon için yeterli.SAmsung Galaxy S'den daha iyi bir performans sergiliyor.Ram 512 mb, daha yüksek olsa daha iyi olurmuş fakat serilik konusunda sıkıntı yok.

Kamera ve Video

8MP bir kamera.Kaliteli resimler elde edilebilecek düzeyde.HDR özelliğinin olması güzel.Bir çok çekim modu mevcut ve LED flashının bulunması önemli bir avantaj.Gece çekimleri fena değil fakat çok büyük şey beklememek gerekir.

Video çekimlerinde ise; 720p (1280*720) kalitesinde.Video çekimlerini beğendim akıcı bir video performansı var.MPEG4 kayıt yapıyor.

Müzik

En çok beğendiğim durum ise müzikte oldu.Ses çıkışı beni tatmin etti.En çok memnun olduğum durumlardan biri bu.Kutu içerisinde normal bir kulaklık çıkıyor.Kulaklık ile de güzel bir ses kalitesi elde edilebiliyor fakat kendimiz ayrıca kulak içi olan şekilde kulaklık alırsak daha iyi olacaktır.

Batarya

1900mah bir batarya tercih edilmiş.3güne yakın gidiyor.Tabi kullanıma ve arka planda çalışacak olan uygulamalara da bağlı.Batarya benim değerlendirmeme göre Samsung w, s, s2'den daha başarılı.(tabi ileri ki zamanlarda her telefonda olduğu gibi batarya yıprandıkça şarj süresine etkisi olacaktır)

NFC desteği var.Kablosuz bağlantı hızı güzel.Başarılı buldum.

Testlerim

Antutu Benchmark 3784 puan aldım.

Quadrant Standard 2276 puan aldım

Smartbench 2012 Productivity İndex 1004, Gaming index 1824

Almayı düşünen arkadaşlara öneririm.

Herkese saygılar sunarım.
Doğan ELÇİ
Telefona o parayı vermeye değmez... Xperia arc s 730 tl,720p hd video var ki turkcellde hd değil kamera 8.1 mp exmor r led flaş,ekranda mobile bravia engine var ayrıca pc companiondan 4.0.4 ics romu yükleyebiliyorsun istersen rootla 4.1 jb de yüklüyorsun... ve diğer özellikler aynı :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2 gün oldu telefonu alalı ve bu 4 kere şarj ettim hadi ilk şarjdan sonra telefonu incelediğim için çabuk tükendi diyelim. 2. kez sarjdan cektiğimde akşam 10du yarım saat anca kurcalamışımdır bıraktım telefonu yaptım sabah uyandığımda şarjı bitmiş doğal olarakta telefon kapanmış durumdaydı.. bugün bir daha denemeye karar verdim ve telefonu sarjdan çektikten sonra hiç bir mesaj atmadan, telefon görüşmesi yapmadan bıraktım bi köşede. 2 saat içinde pilin %30 u tükenmiş görünüyor. zaten şarj olması 2saatten fazla sürüyo. batarya yönünden berbat bir telefon. uygulamalar açısındansa çok fazla kasıyo telefonu ve acayip derecede yavaş.. kesinlikle hiç kimseye tavsiye etmem....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yav amma samsung seviyonuz bikere qualcomm işlemcili olduğu için kafadan galaxy s den daha iyi ayrıca ram de galaxy s le aynı yani 512 mb nerde kaldı gaaxy s in daha iyi olması birazda şu işlerle ilgili bilgisi olanlar yorum yapsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar güvenin bana ve sakın ama sakın ola ki almayın bu telefonu. ben zorundalıktan kullanıyorum yani kullanmaya çalışıyorum. Ölsem tavsiye etmem. Gereksiz bir şekilde bi sürü turkcell uygulaması var telefonun içinde default olarak geldiği için kaldıramıyorsun. Telefon aşırı yavaş ve aşırı kasıyor. Birisini arayabilmek için bazen abartmadan söylüyorum ki 3 defa yeniden başlatmak zorunda kaldım telefonu. REAL RACING 3 isimli oynamaya çalışırken sürekli oyundan atıyor. Sürekli hatalar. Hata verip uygulamayı durduruyor ve uygulamadan atıyor. Şarjı 3 gün gidiyor yazmış arkadaş. Şarjı full bir şekilde masanın üstüne koy asla dokunmamak şartıyla 3 gün gidebilir belki :D Çünkü normalde 18 saat bile zor dayanıyor. Normal kullanmama rağmen.. Tek memnun kaldığım özelliği kamerası. Kamerasına lafım yok gayet kaliteli video ve Fotoğraf çektiği doğrudur. AF özelliği var. ANCAK :D ancak diyorum çünkü bu telefondan 1 tane resim çekerken bir başka telefondan 3 tane resim çekebilirsiniz. Piyasa fiyatına bu telefonu alacağına çok daha iyi bir telefon alınabilir. KISACA. HİÇ BİR İŞE YARAMAZ BU TELEFON. HTC 8X veya 8S arasında kaldım ikisinden birini kesin alacağım. çünkü işletim sistemleri Windows 8.:yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence de sakın ha sakın almayın. Benim alalı 3 gün oluyo. İş için aldığımdan ve işim satış destek olduğundan telefonla çok yoğun oluyorum. 1 gün sonra telefonu kasıntıdan kullanamaz hale gelmiştim. Son arananları açmaya kalktığımda en az 15sn bekletiyodu ki bu benim için tam intiharlık.
Bu ülkede hiçbir operatörün telefonunu almayın!
İnanılmaz gereksiz Launcher'ları ve inanılmaz gereksiz uygulamaları telefonları öldürüyor.
Zaten 512mb ram oldukça düşük özelliklerine göre. O yüzden eğer alma hatasına düştüyseniz acilen rom değiştirmeniz gerekli.

1 gün sonra başıma bu kasma belası geldiğinde, çok düşünmeden Huawei'nin sitesinden U8860 stock rom u indirdim ve turkcell in o iğrenç, dünyanın en kötü Launcher'ını şutladım.

Sonuç:
Dedik ya ram az, kasılmalar biraz biraz var. Ama şuan telefon oldukça rahat. Huawei olarak kullanın şu telefonu, yemişim maxipro5 ini.

Zaten para verip alıyosanız ona tümden yazık.

Her ne olursa olsun, bir çok telefon inceledim, sonuç olarak HTC'den başka markaları ellemeyin. Samsung'ları da ellemeyin çok ciddiyim. Galaxy S3'ler dahi, 6 ayı geçtikten sonra yavaşlamaya başlıyor, samsung cihazların hepsi inanılmaz performans kayıplarına uğruyor. Kendimde de var ordan biliyorum. İstediğiniz kadar rom değiştirin, naparsanız yapın sonuç aynı, donanım parçaları ölüyor kısaca.. Bu konuda sorunsuz tek gördüğüm HTC cihazlar.
Bide bu uzun süre kullanımla ilgili Lumia'ları merak ediyorum şuan, onun da kendini ortaya çıkaracğı 2-3 ay kaldı. Windows Phone ne kadar iyiymiş onu da anlıcaz..

NEYSE KISACA BU TELEFONU ALMAYIN, ALMA HATASINI YAPTIYSANIZ ACİLEN TURKCELL ROM'DAN KURTULUN!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben bu telefonu aldım ama bi sıkıntı var Facebooktan veya Facebook Messengerdan fotoğraf yollarken fotoğrafı seçince anasayfaya geri dönüyor telefon bu durumu yaşayan var mı?