Turkcell Maxi Pro 5 İncelemem

doganelci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 4 gün önce satın aldığım ürün ile kullanım deneyimi ve bazı test sonuçları değerlerini vermek istiyorum.Özellikleri hakkında detayları yazmayacağım dileyen arkadaşlar sitede özellikleri hakkında bilgi edinebilir.

Geçmişte Galaxy s, Samsung Galaxy wonder, Samsung Galaxy S2 kullandım.Değişik bir deneyim olacak bu telefon.

Menü-uygulamalar-tasarım

Telefon tasarım olarak tatmin edici bir durumda.Elimize aldığımızda güzel bir hava katıyor.LTPS LCD ekran Amoled olmasa da renkler canlı ve kaliteli akıcı bir ekrana sahip.Bildiğiniz gibi çok iyi LCD ekranlar da var.Bu üründe de kaliteli bir ekran kullanılmış
4"'lik bir ekran geniş bir görünüm sağlamakta.(480*854)Menü geçişlerinde ve uygulamaları açma konusunda herhangi bir donma takılma olmuyor.Menüye tıkladığımızda içinde hazır olarak Turkcell'in bir çok uygulaması geliyor.

İşlemci-Hafıza-Ram

Hafıza 4gb, Ayrıca micro SD kart ile 32gb kadar çıkabiliyor.İşlemcisi qualcomm 1.4 ghz tek çekirdekli, ram 512 mb, ekran adreno 205
İşlemci tek çekirdek olmasına rağmen fena sayılmaz bu telefon için yeterli.SAmsung Galaxy S'den daha iyi bir performans sergiliyor.Ram 512 mb, daha yüksek olsa daha iyi olurmuş fakat serilik konusunda sıkıntı yok.

Kamera ve Video

8MP bir kamera.Kaliteli resimler elde edilebilecek düzeyde.HDR özelliğinin olması güzel.Bir çok çekim modu mevcut ve LED flashının bulunması önemli bir avantaj.Gece çekimleri fena değil fakat çok büyük şey beklememek gerekir.

Video çekimlerinde ise; 720p (1280*720) kalitesinde.Video çekimlerini beğendim akıcı bir video performansı var.MPEG4 kayıt yapıyor.

Müzik

En çok beğendiğim durum ise müzikte oldu.Ses çıkışı beni tatmin etti.En çok memnun olduğum durumlardan biri bu.Kutu içerisinde normal bir kulaklık çıkıyor.Kulaklık ile de güzel bir ses kalitesi elde edilebiliyor fakat kendimiz ayrıca kulak içi olan şekilde kulaklık alırsak daha iyi olacaktır.

Batarya

1900mah bir batarya tercih edilmiş.3güne yakın gidiyor.Tabi kullanıma ve arka planda çalışacak olan uygulamalara da bağlı.Batarya benim değerlendirmeme göre Samsung w, s, s2'den daha başarılı.(tabi ileri ki zamanlarda her telefonda olduğu gibi batarya yıprandıkça şarj süresine etkisi olacaktır)

NFC desteği var.Kablosuz bağlantı hızı güzel.Başarılı buldum.

Testlerim

Antutu Benchmark 3784 puan aldım.

Quadrant Standard 2276 puan aldım

Smartbench 2012 Productivity İndex 1004, Gaming index 1824

Almayı düşünen arkadaşlara öneririm.

Herkese saygılar sunarım.
Doğan ELÇİ

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Neredeyse S2'den daha iyi demişsin ama dün türkcellde inceledim hiç beğenmedim. hele tasarım çok vasat s2'nin yanından bile geçemez.Ona 800 küsür tl vereceğime gider xperia u alır keyfime bakarım.Hiç bir şeyi olmazsa bile adı var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İşte tüm tabular bu hiç olmazsa adı vardan geliyor. Bu tabuları yıkın arkadaşım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
İşte tüm tabular bu hiç olmazsa adı vardan geliyor. Bu tabuları yıkın arkadaşım.

Arkadaşım ne tabusu sen o telefonu eline birde xperia u al eline şöyle bak.Sonrada bu yazıyı oku adam neredeyse s2 den daha iyi demiş kim tabu yapıyor ona bak.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Şunu söyleyebilirim tüm maddeler birleştiğinde bu cep alınabilir görünmüyor, açık.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
512 mb ram bu devirde ? Ayrıca ben de pek beğenmedim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
800 TL nereden çıktı? Ürünü bizzat Turkcell 549 TL'ye satıyor. Zaten fazlada etmez.

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
maxi plus 5 kullanalı 10 gün oldu beğenilmeyen tarafları tabiiki var. bulunduğum tarifeye ek 17 tl ödeyerek aldım. şimdilik iyi görünüyor sadece, 1 yıl Turkcell TV kullanım hakkım olduğu halde, telefonunuz TV ayarlarını desteklemiyor gibi birşeyler diyor.

doganelci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S2'den iyi demiyorum.Batarya performansı ondan iyi.Bu ayrıca Maxiplus 5 değil maxi pro 5.Performans değerleri Samsung galaxy s'den iyi.849tl fiyatı peşin alınacak olunursa.Galaxy S2'den iyi demedim 1-2 özellik ondan daha çok hoşuma gitti sadece.Değişik bir alternatif.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
S2'den iyi demiyorum.Batarya performansı ondan iyi.Bu ayrıca Maxiplus 5 değil maxi pro 5.Performans değerleri Samsung galaxy s'den iyi.849tl fiyatı peşin alınacak olunursa.Galaxy S2'den iyi demedim 1-2 özellik ondan daha çok hoşuma gitti sadece.Değişik bir alternatif.
Galaxy s dende iyi olamaz. Ram 512 bir kere. Büyük kayıp . S plus kullandım hediye olarak babama aldım . uzun süre karıştırıp kullandım tarayıcı performansı çok iyi s plusun . Ram 512 ise takılmalar görülecektir heleki zaman ilerleyince. S plus kullanmış biri olarak yanlış . 1200 -1300 aralığında fiyatı . Fiyatı fazla bence okadar edecek bir telefon gibi görünmüyor.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23

doganelci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki ne yapacağız? resmi bir açıklama var mı turkcell'den?

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xperia sola varken bu telefon alınmaz bile özellikleri galaxy w ile aynı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ne kadar eziksiniz,turkcell adı var diye galiba bu nefret...burda karşı fikir sunanların bilgileri hatalı,biraz araştırma yapıp görün,galaxy w'den daha iyi,sola'nın birkaç özelliği daha iyi,birkaç özelliği geride...

minstally

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar söylüyorum ki Turkcell gibi büyük bir firmam olsa çin-den gelen ZTE ve Huawei telefonların ithalatını yapmam. Sonra pazar payı neden çin-lilere akıyor diyip akıllı telefon siparişi veriyor türksel

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tekrar söylüyorum ki Turkcell gibi büyük bir firmam olsa çin-den gelen ZTE ve Huawei telefonların ithalatını yapmam. Sonra pazar payı neden çin-lilere akıyor diyip akıllı telefon siparişi veriyor türksel
sankı dıger buyuk fırmalar cınde yaptırmıyo telefonlarını

Webuser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
maxi pro 5 de bağlantı göstergesinin üzerinde H işareti var arkadaşlar birde Turkcell tv ye girdiğimde bi kanal izlemek istediğimde bağlantı türünün uygun olmadığını wifi ya da 3g seçmem gerektiğini söylüyor ama ben 3g yi bir türlü ayarlayamadım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Hayırlı akşamlar...

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5

Huawei nin neresi kötü ?

maxi pro 5 de bağlantı göstergesinin üzerinde H işareti var arkadaşlar birde Turkcell tv ye girdiğimde bi kanal izlemek istediğimde bağlantı türünün uygun olmadığını wifi ya da 3g seçmem gerektiğini söylüyor ama ben 3g yi bir türlü ayarlayamadım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Hayırlı akşamlar...

menü ayarlar kablosuz ağ - mobil ağlar - Şebeke modu otomatik olsun.
Hattın 3G ye açıkmı onu öğren tcell den ve sadece 3G kapsamasında 3g yi görürsün

minstally

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sankı dıger buyuk fırmalar cınde yaptırmıyo telefonlarını

Üretimde yana sorun değil o anlamadığın nokda bu.. Huawei veya ZTE gibi markaların etiketini kaldırıp Turkcell yazdırıyor. Sonra türkiye'de 512 mb-li dandik telefonaları insanlara teknolojide ileriyiz diyip satıyorlar

ibrahimakyol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özelliklerin piyasadaki bilindik telefonlardan iyi veya denk olması bile bu telefonu almak için bir sebep değil gibi...

Clicker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güzel bir emek verip hazırlamışsın teşekkürler.512 ram çok az şuanki uygulamalarda kasar telefonu.