Türkçe Vista Service Pack 1 Burada!

prenslui

Doçent
Reaksiyon puanı
17
TROY
vistayı yendien kurduktan sonra güncelleme yapmadan VİSTA SP1 kursam iyi olur mu

Gambit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki SP1 beta 'nın üzerine kurulması mantıklı mı, yoksa beta'yı kaldırıp kurmak daha mı iyi ?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
kaldırılıp kurulmasında fayda var ama beta'yı kaldırabilecek misin tam olarak?

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Link dedi ki:
Wolker dedi ki:
Download bitti ama notebook'a kurup kurmama konusunda kararsızım ...

Ben notebook'a sorunsuz kurmuştum.
Bende Desktop pc ye kurmuştum vista sp1 ingilizceyi ama sıfır sistem üzerine kurmama rağmen makine çok garip çalışmıştı sorun notebook iş pc'm oldugu için sp1'in makineyi mavhetmesinden korkmam :(

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Gambit dedi ki:
Troy dedi ki:

kaldırmayı bilmiyorum :) nası olcak ?

bence hiç bulaşma kaldırma işine. direkt olarak kurmayı dene diyeceğim ama en mantıklısı senin güncleleme ile geleni beklemen.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
1.yükledikten sonra ram kullanımım arttı
2.Çakma dreamscene yapmıştım, service pack ile tamamen entegre oldu,(video seçme seçeneği falan.

Ugel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rc sürümü yüklü bende zaten yüklü hatası alıyorum rc yi nasıl kaldırabilirim

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Microsoft'un download sayfasında RC sürümü kaldırmak için nelerin yapılması gerektiği anlatılıyordu. Oradan bakabilirsin. Bulmak isterdim ama yetiştirmem gereken bir yazı var.

prenslui

Doçent
Reaksiyon puanı
17
arkadaşlar sıfırdan vistayı kurdum ve sp1 i yükledim gözle görürlür bir düzelme var. başlat menüsü hızlı açılıyor. hızlı kapanıyor ve normal olarak açılıyor artık vista. birde biraz hızlı gibime geldi.

denemecix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gambit dedi ki:
Troy dedi ki:

kaldırmayı bilmiyorum :) nası olcak ?
Ugel dedi ki:
Rc sürümü yüklü bende zaten yüklü hatası alıyorum rc yi nasıl kaldırabilirim
Başalat > Denetim Masası > Programlar ve Özellikler > Yüklü Güncelleştirmeler yolunu izleyin ve adı içinde KB936330 olan güncellemeyi (tam adı 'Microsoft Windows (KB936330) için Hizmet Paketi' olarak görülebilir) işaretleyip Kaldır'ı seçin. Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra, en az 1 saat, her hangi bir yükleme yapmadan kullanmanız ve hatta, bu 1 saatten sonra bilgisayarınızı tamamen kapatmanız öneriliyor. Sonraki açılışta SP1'i yükleyebilirsiniz.

Yüklemeden önce tam sistem yedeği almanız (3. parti yazılımlardan ghost, trueimage vb. yazılımlar kullanabilirsiniz ya da vista'nın kendi yedeklem aracını kullanabilirsiniz/kişisel tavsiyem vista'nın kendi aracı ile yedek almanızdır) da önerilmekte.

Kurulum yaklaşık 1 saat sürüyör (tabii sistem donanımınıza göre fark olacaktır) ve bilgisayırınız 3 defa yeniden başlatılıyor.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Sanırım SP1 mavi ekran hatasını sadece bende verdi :S valla format attım bi daha da kurmaya korkuorum..

DERTLİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dün öğle vakti işyerimdeki bilgisayardan SP1 exe dosyasını (544,3 MB) indirdim.Flash bellek ile evdeki bilgisayara attım.Yükleme yapmaya başladım ancak ne kadar uğraştıysam "0 x 8007000D " Hatası vermeye başladı.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Evdeki vista orjinal.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[glow=red,2,300]Bu işlem inanılmaz zaman alıyor. Intel E6750 Çift çekirdekli işlemcisi olan ve 6 GB RAM'i olan bilgisayarımızda yaklaşık yarım saat sürdü.[/glow]

Yuh derim ben başka bişi demem ;D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
DERTLİ dedi ki:
Arkadaşlar dün öğle vakti işyerimdeki bilgisayardan SP1 exe dosyasını (544,3 MB) indirdim.Flash bellek ile evdeki bilgisayara attım.Yükleme yapmaya başladım ancak ne kadar uğraştıysam "0 x 8007000D " Hatası vermeye başladı.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Evdeki vista orjinal.

Buradaki adreste İngilizce çözüm var DERTLİ.

prenslui

Doçent
Reaksiyon puanı
17
arkadaşlar sp1 benim gözlemlediğim kadarıyla faydalı ve hızlandırılmış durumda.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar dün yükleme fırsatım oldu anca -Vize haftasındayım malum ders çalışıyorum.- Vista 64bit Türkçe kullanıyorum. Pentium D 3.00Ghz 2x2Mb L2 ve 2Gb ram olan makinama kurması 1,5 saat sürdü SP1'i. Kurması çok uzun sürüyor.

Vista'da dosya kopyalama sırasında bekletme yapıyordu başlamadan önce artık bu giderilmiş yani kopyalama veya taşıma işlemleri hemen başlıyor artık. Sistemin açılış kapanış hızında fark var gözle görülür bu çok güzel olmuş. Orjinalliğe gelince arkadaşlar oem etkinleştirmede hiçbirşey olmadı yani aynen devam. ;D Güvenliğe gelince Microsoft'a ne kadar güvenilir onuda zaman gösterecek. Ancak şahsen artık Vista kullanmak gerçekten çok güzel. 64 bit destekli işlemciniz varsa kesinlikle 64 bit kullanmalısınız.

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet bende yükledim bi kaçtane açık var onlarıda kendi yamalarımla kapattım, şimdilik bir sorun yok ama Microsoft vistada sistemi fazla kullanmayı düzeltmiş değil bilmem bana katılan varmı bu konuda? mesela bende 2GB Ram var sistem boşta iken 567-630 arasında ram kullanıyor.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Merhabalar,
Service pack kurulumu yerine vista'ya nasıl entegre edileceğini
basitçe anlatsanız daha yararlı olmaz mıydı acaba?
İndirdiğim gibi vLite ile entegre edip Dvd'ye yazdırdım ve kurulum yaptım.
Masaüstüne gelmem sanıyorum 20dk'den daha az bir zaman aldı. :)
Üstelik sadece sp1 entegre etmekle kalmıyor, katılımsız bir vista oluşturarak, vistanın can sıkan birçok özelliğini devredışı bırakabiliyor, kullanıcı adını dahi belirleyerek tamamen kişiselleştirilmiş bir dvd hazırlayabiliyoruz. SDN'ye yakışan, yapılması çok kolay olan bu işlemi adım adım anlatmak, çekinceleri olan birçok kullanıcıya yardımcı olmaktır. Ben en azından bunu beklerim.

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum ama VLİte gibi programlara dikkat edin çünki güncelleme esnasında başta kısıtlamış olduğunuz program dosyalarını arıyor ve bulamayıncada güncelleme yapamıyor veya sistem hatalı çalışabiliyor.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
aliça dedi ki:
Tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum ama VLİte gibi programlara dikkat edin çünki güncelleme esnasında başta kısıtlamış olduğunuz program dosyalarını arıyor ve bulamayıncada güncelleme yapamıyor veya sistem hatalı çalışabiliyor.

Bilmediğiniz yada emin olmadığınız özelliklere müdahale etmez, yani dikkatli olursanız kesinlikle hiçbir sorun çıkmaz. Şuana kadar birçok farklı Vista dvd'si oluşturdum. 1 tanesi hariç hiçbirinde bir hatayla karşılaşmadım.
Ayrıca hiçbirşeyi değiştirmeden sadece servis paketi de entegre edebiliyorsunuz.

selmankara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nihayet SP1 kurulumunu tamamladım. 3 saat gibi bir sürem buna gitti ama o zamanı da yemek, kitap ve bir şeyler içmekle değerlendirdim. Herhangi bir sorun görünmüyor. Sistem tıkır tıkır işliyor. vLite ile entegre konusunda Blackout arkadaşıma katılıyorum. Sanırım güzel bir anlatım hazırlayabilirsiniz ;)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Dün gece Vlite ile denedim ama hem benim makinede hem de sanal makinede patladı. Şimdi de Erhan'ın makinede deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
Bazı kişilerde kurulum sorunu var, bazılarında ise kurulum sorunu yaşanmıyor.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
ewt bende çözemedim sorun neden kaynaklanıyor acaba :S

DERTLİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Buradaki adreste İngilizce çözüm var DERTLİ.

Sağolasın Ustam.Meseleyi çözdüm.Vistanın güncelleştirilmesi gerekiyormuş.Yaklaşık 203 MB.lık bir güncelleme yaptı.Daha sonra yükledim.1.5 saat sonra problemsiz bir şekilde bitti.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ya arkadaşlar bende küçük bi sorun oluştu sp1 i yükledikten sonra msn de biri oturum actıgında yada biri ileti gönderdiginde cıkan "trink sesi" birkaç sn ye gec geliyor hemde bozuk olarak geliyor bunu nasıl çözerim windows live mesenger 8.5 ve plus kullanıyorum.