Türkçe Olimpiyatları 2013

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1016630_672023022814161_1286894652_n.jpg

Süper bir şölen, harika bir görsellik. Muhteşem çocuklar. Gurur duydum. Stv'de mutlaka izleyin arkadaşlar.

tüyleri diken diken eden görüntü. süper işler yapıyorlar helal olsun. bir yanda küfürbaz, iftiracı, vandal gençlik yetiştirenler diğer yandan muhabbet dolu gönüller, pırıl pırıl yüzlü saf nesiller yetiştirenler.
üstadın dediği gibi:
"oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. "

Jagler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkcülük, Turkiye açısından büyük bir organizasyon. Türkce dilinin başka ırklar tarafından konuşulduğunu, şarkıların Türkce söylendiğini görmek duyguları kabartiyor. O gençler nasılda Türkce çoşkusuyla yaşatılıyorlar. Herşey Türkiye için yani. Cemaat okullarını meyvesi bu yani. Türkce edebiyat, sanat....

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
TRT Haberde canlı izliyorum..
Müthiş bir Kareografi var..

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
11. Türkçe Olimpiyatları için görkemli kapanış

11. Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan görkemli kapanış şöleniyle son buldu.

35443987_TURKCE.jpg

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları , Atatürk Olimpiyat Stadı 'nda yapılan görkemli kapanış şöleniyle son buldu.

Birbirinden renkli gösteri ve sunumlara sahne olan şöleni televizyonların başındaki milyonların yanı sıra yaklaşık 300 bin kişi de statta ve stat çevresinde kurulan dev ekranlardan takip etti.

30'a yakın kamerayla takip edilen şölen, çok sayıda televizyon kanalı da canlı yayınladı. Şöleni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bazı bakan ve milletvekilleri de izledi.

Kapanış töreninde seyircilerin alkış tufanı eşliğinde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bizi bize anlatan dünya çocuklarını kutluyorum." dedi. "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatında lezzet alır." sözünü hatırlatan Erdoğan,"Bize güzeli gösterdiniz. Bütün çirkinliklerin arasında güzeli düşündürdünüz." dedi. Stattakilere 'kardeşlerim' diye seslenen Erdoğan, "Gerçek Türkiye'nin manzarası, tablosu ve fotoğrafı budur." şeklinde konuştu.

Işıklar ve çeşitli efeklerle renklendirilen görkemli şölende sahne alan dünya çocukları, renk din ve dil ayırımı gözetmeksizin dünyaya bir kez daha barış mesajı verdi. Konuk öğrencilerin sahnede sundukları renkli gösteriler, seslendirdikleri parçalar davetlilerden büyük beğeni topladı.

Bu arada, statta açılan "Statlar da bir gün size dar gelecek" ve "Çiçekler açmazdı bulutlar ağlamasa" pankartları davetlilerden alkış aldı.

Şölen, 140 ülkeden gelen çocukların sahnede birlikte seslendirdikleri 'Yeni Bir Dünya' şarksı son buldu. Tören sonunda yapılan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.

Kaynak

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=74670]mazruf[/MENTION] hocam televizyonda de bir kısmını izledim sonlara doğru öyle kareografiler vardı ki ağzım açık kaldı adeta..
Tekrarını baştan sona izlemek hatta kaydetmek istiyorum bilahere..

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Dünya çocukları, gözyaşlarıyla veda etti

Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

90117217_olimpiyat.jpg

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Festivali, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen görkemli törenle sona erdi. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar birbirlerine veda ederken gözyaşlarına boğuldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen görkemli kapanış töreni sonrası konuşan bir öğrenci, "Eve gitmek istiyorum ama bu ortamdan ayrılmak istemiyorum çünkü bir sürü arkadaşlarım oldu. Dünyanın her köşesinde arkadaşlarımın olması çok güzel bir duygu. Ben Türkiye'yi çok seviyorum ve çok özleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Gözyaşları arasında birbirlerine sarılan olimpiyat çocukları, üzüntülerini dile getirdi.

Filipinler'de öğretmenlik yapan ve olimpiyatlara öğrencilerini getiren Merve Özkan ise, "Hep 5 mevsimden bahsettim. Biz hep 4 mevsim biliyoruz ama 5. mevsim sevgi ve barışı getirdi. Biz sevgiyi de barışı da kalbimizde götürüyoruz. Bu çocuklar çok değişik, çok farklı. Dünyadaki hiçbir çocuğa benzemiyorlar. Hepsi özenle seçilmiş insanlar. Çok duygulu ve mutluyuz. Keşke onları kendi ülkelerimize götürebilsek ama eminim hepsi kendi mevsimini kendi ülkesine götürecektir" diye konuştu.

Pakistan'dan gelen öğrencilerden Hazzik Ali de, Türkiye'deki insanlarla çok iyi vakit geçirdiklerini söyleyerek, "Ağlamamızın sebebi onlarla çok iyi vakit geçirmemizdendir. Artık bu rüya gibi günler bitiyor ve beni en çok üzen şey budur. Hepinizi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Doğrusu kapanış törenine trt de denk geldim o sahnenin altındaki figürler çocukların oyunları ile tam uyum oluşturuyor du bakalım torentte düştü ise çekip izlemek lazım.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
720p İndirmek isteyene link verebilirim..
Özel mesajla ulaşabilirsiniz bana.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Müthiş görseller ve efektler bi ara televizyon kasmaya başladı fps düştü:D

Şaka bi yana gözlerim doldu. 22 yıl öncesinin duası kabl oldu:crying:

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Müthiş bir davul kareografileri vardı onu da bi bulabilsem koyacağım buraya.. :)

11. Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreni Dünya Korosu

[video=youtube;bavwvBkVMZw]http://www.youtube.com/watch?v=bavwvBkVMZw[/video]

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[h=1]Yeni Bir Dünya 2013 kapanış töreni - 11.türkçe olimpiyatları (havai fişek gösterisi)[/h]
[video=youtube;TNq-REPTUDw]http://www.youtube.com/watch?v=TNq-REPTUDw[/video]

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Türkçe Olimpiyatları çocuklarından Birand'a vefa ziyareti

11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan bir grup öğrenci, Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın mezarını ziyaret etti. Çocuklar, ünlü gazetecinin mezarı başında dua okudu

81341623_birand.jpg

11. Türkçe Olimpiyatları İstanbul'da yapılan kapanış töreninin ardından sona erdi. Olimpiyatlara katılan çocuklardan bazıları ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand 'ın mezarını ziyaret etti. Anadolu Hisarı'nda bulunan mezara Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav da geldi.

17 Ocak'ta hayatını kaybeden Birand için dua eden çocuklar, ünlü gazetecinin kendileri sürekli konuk ettiğini ve ilgilendiğini söyledi.

Mehmet Ali Birand'ın Türkçe Olimpiyatları'na sahip çıktığını ve destek verdiğini anlatan çocuklar, ziyaretin aynı zamanda vefa borcunu ödeme duygusu olduğunu belirtti.

4092397.jpg

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav ise Mehmet Ali Birand'ın Türkçe Olimpiyatları'na büyük katkı sağladığını, her yıl onlarca öğrenciyi programlarına konuk ettiğini vurguladı.

Kaynak

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
dünya barışının çocukları bunlar tebrik ediyoruz :)
[video=youtube;-BsyWDuSANc]http://www.youtube.com/watch?v=-BsyWDuSANc[/video]