Soru Türk Telekom'un kendi modemiyle DNS değiştirebilir miyim?

OBirGamer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
703
Ağdaki reklamları engellemek için DNS değiştireceğim ama okuduğuma göre bazı sağlayıcılar izin vermiyormuş DNS değiştirmeye. Türk Telekom'un kendi modemiyle değiştirebilir miyiz?

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
19,152
Modeminizdeki DNS ayarını yok sayabilirsiniz, CMD'yi açtıktan sonra DNS'i değiştirmek için netsh sonrasında şu kodları girmelisin; interface ip set dns name="Wi-Fİ/Ethernet hangisini kullanıyorsan" source="static" addres="istediğin DNS'i gir" ardından değişecektir.

Ek olarak arama kısmına "ncpa.cpl" yazdıktan sonra açıp, internetinin özelliklerini görebilirsin tuşa basıp. O kısımda yine istediğin DNS adresini girebilirsin.

OBirGamer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
703
Modeminizdeki DNS ayarını yok sayabilirsiniz, CMD'yi açtıktan sonra DNS'i değiştirmek için netsh sonrasında şu kodları girmelisin; interface ip set dns name="Wi-Fİ/Ethernet hangisini kullanıyorsan" source="static" addres="istediğin DNS'i gir" ardından değişecektir.

Ek olarak arama kısmına "ncpa.cpl" yazdıktan sonra açıp, internetinin özelliklerini görebilirsin tuşa basıp. O kısımda yine istediğin DNS adresini girebilirsin.
Ben de değiştirebiliyorum ama türk telekom izin veriyor mu onu soruyorum