ama iyi yazmış.
kardeşine tebrikler.
kendine çok iyi davransın.
sen de kendine çok iyi davran kardeşim.
görüşmek üzere.
sevdim bu metni.
iyi bir araştırma yapmış.. ama...
1 kusuru var..ben söylemiycem siz bulun::
eğer bunu diyosan onu bilerek yapmış ben yazımşım gibi göstermeye çalışmış benim kullanıcı adım ya ondan heralda sormadım ama olsun benim düşüncelerimide aynen aktarmış zaten eee kimin kardeşiBen bir Türk erkeği olarak benim için Türk kızları eşsizdir benim gözümde onlar çok değerlidir.
Dinine ırkından daha çok önem veren insanlar için değersiz bir yazı.
Bu ülkenin vatandaşlarını Türk kimliği altında toplamanın imkansızlığını hala anlayamamış bir insan tarafından yazıldığı belli.
+1 :yes: zaten en sevmedigim durum insanların sagcı,solcu,turban takan-takmayan,milliyetçi,atatürkçü gibi daha bir sürü kelimeyle adlandırılması neden boyle diyerek zaten bolunmelr oldu.Bu yazıdaki bazı fikirleri beğenmekle birlikte katılmadığım konular da var..Tarihin önemini vurgulaması, Türk erkeği ve Türk kadının değerini vurgulaması güzel..Ancak dini inançlar konusunu ve Avrupalılar ile Türkleri karşılaştırmasını hoş bulmadım..Dini inançlar konusunda kişiler özgürdür buna türban da dahil..Ögürlük fikri ile ile türban hakkındaki düşünceler çelişiyor bu noktada..Kişi nasıl inanırsa öyle davranır başkasının özgürlük alanına girmediği sürece..Kimisi türban takar, kimisi başka şekilde inancını yaşar, bu bir seçimdir..Avrupalılar ile Türkleri karşılaştırıp, Avrupalıları aşağılar tarzdaki düşünceler de hoşuma gitmedi çünkü bu ırkçılığa hatta bölücülüğe giriyor..Biz insanları insan oldukları için sevmeliyiz herşeyden önce İngiliz, Türk, İtalyan v.s diye gruplandırmaları ve genellemeleri yanlış buluyorum hiçbir olumsuz özellik bir topluma ya da kültüre maledilemez.Avrupalılarda çok kibar, cana yakın insanlar olduğu gibi kaba insanlar da var..Aynı durumu Türklerde de görmek mümkün..Bir yerde olumsuzluklar varsa bu insanlık sorunu bence nasıl bir topluma ya da kültüre maledilebilir ki..Hepimiz biriz, hepimiz insanız..Türk olarak bize düşen görev ise tarihimize, dilimize ve kültürümüze sahip çıkmak..Bu da benim düşüncem..
çook çoook saçma bir yazı. Kimsenin etkisi altında kalma derken, yazan kişi aynı anda kendisi etki altına almak ve kendi fikirlerini empoze etmeye çalışmış resmen. Ve dini inançları saman altından uyandırmadan aşağılamış. Heran bi kıvırma payı bırakmış. Ne kadar uğraşsada içindeki din düşmanlığını milliyetçi duygusunun arkasına gizliyememiş bir şahıs. Bu yazıdan ben bunu anladım. insanları ırklarına göre değil dinlerine göre değerlendirilmelidir. Çünkü sadece müslümanlar kardeştir. Hristiyan olduktan sonra türk bile benim kardeşim değildir.
Ne güzel demiş Yunus Emre " Yaradılanı severim, yaradandan ötürü", yine çok değerli düşünür Mevlana Celaleddin Ruminin beğendiğim sözleri;" Gel, gel ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi, ister puta taban ol yine gel, Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel"
Burda İslam dinine çağrı yapıyor. Yani sen puta tapıyorsun diye müslüman olamazsın zannetme. Allah tövbeleri kabul edendir. Herşeye sıfırndan (müslüman olarak) başlayabilirsin demek.Sen farklı algılamışsın üzgünüm. Arapların bizi satması onların ayıbı. islam dininin değil. Eğer islam dinin gerektiği şekilde davransalardı bizi satmazlardı. Onlar islamı en uygun şekilde yaşadığını yada arapların islam için örnek bir halk olduğunu nerden çıkarttın? Ayrıca Müslam kardeşim de müslüman olmayana da ölüm demiyorum. Sadece kardeşim değildir. Asla arkamı dönmem. Ama Bir müslüman devleti içinde gayrimüslimlerde varsa onlarada en adaletli şekilde davranmak islamın gerektirdiği kuraldır.
çook çoook saçma bir yazı. Kimsenin etkisi altında kalma derken, yazan kişi aynı anda kendisi etki altına almak ve kendi fikirlerini empoze etmeye çalışmış resmen. Ve dini inançları saman altından uyandırmadan aşağılamış. Heran bi kıvırma payı bırakmış. Ne kadar uğraşsada içindeki din düşmanlığını milliyetçi duygusunun arkasına gizliyememiş bir şahıs. Bu yazıdan ben bunu anladım. insanları ırklarına göre değil dinlerine göre değerlendirilmelidir. Çünkü sadece müslümanlar kardeştir. Hristiyan olduktan sonra türk bile benim kardeşim değildir.
Fark Etmeli.
Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını
Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını
FARK ETMELİ.
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür
Kardesin hakkinda endiselendigini belirtmissin bilemiyorum hala bu endiselerin varmi eger var ise haddim olmayarak bir kac sey onerebilirim.
Eger bu siiri/yaziyi kardesiniz kendi yazmis ise ki bunu alinti yaptigini dusunuyorum, kesinlikle bir boslukta oldugunu ve etki altinda kaldigini gorebiliriz.
Bu yazilar gercegi degil malesef yanlisi yansitiyor.
Her sey saygi ile baslar.
Basini kapatan bir insana "SIKMABAŞ" demek insanin once kendine saygisizliktir.
Zaten icerik itibarile siyasi bir mesaj son derece saygisiz ve bilgisizce hazirlanmis.
Bu millet Kanuni sultan suleymanlari, ibni-sinalari ali kuscularida dogurdu.
Fatih Sultan Mehmet han'i dogurdu.
BU MILLET OSMANLI IMPARATORLUGUNUDA KURDU,
O IMPARATORLUK KI ELININ ULASMADIGI YERLERDEN BILE VERGI ALAN BIR IMPARATORLUKTU.
Bu millet cephelerde Allah Allah diyerek savasti, hala da savasiyor.
Bunlari goz ardi edersek kac yuzlu oluruz?
Bugun bile Tip ve Astronomide bu alimlerin eserlerinden faydalanir o imrendigimiz bati dunyasi.
Bakin. Doya doya bakin...
Onlar Kur'an-i Kerimden ogrenirken bilimi, kimileri hala korkuyor bu dinden.
Bu din basi kapatmayi keyfen istememistir, iffeti korumak istemistir.
Islam tarihinde hic bir zaman tarikat devleti olmamistir, Lakin hainler, sahte hoca ve seyhler bunu bile somurmus, sahte tarikatlar ve dergahlar kurararak Osmanli imparatorlugunun sonunu getirmistir.
bu ser ocaklari insanlarin toplandiklari gruplandiklari heryere fitne sokar.
Sadece islami degil, bunun bir cok ornegi varki bunlardan biri basimiza musallat olan PKK degilmidir?
Ergenekon degilmidir.
Kardesinize tavsiyem koru korune dusman olmadan, bu guzel dini bir arastirsin.
Kalp gozunu acsin bu dine bir baksin, kus bakisida baksa bir baksin bu guzellige. Katilsin demiyorum sadece bu kadar ucube gordukleri nasilmis bir gorsun.
O zaman bu dusunceleri degisecek daha genis dusunecektir.
Butun dinlerin mensuplari Islam'a hayrandir.
Bakin bugun hollandada, hollandalilar Et'i muslumanlarin olduklari yerlerden almayi seviyorlar.
Eger musluman iseniz size guveniyorlar.
Malesef bu guveni kendi cikarina kullanan sozum ona muslumanlar yuzunden arada pislikler ciksada yinede Musluman avrupada korkulsada guvenilirdir.
Saygilarimla,