Türk halkına CALGON kazığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Be5tE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Çamaşır makinelerinde kireç koruyucu olarak kullanılan Calgona 1 yıl içersinde verdiğimiz toplam para ile koruduğumuz rezistansı 4 defa yenisi ile değiştirebileceğimiz
gerçeği beni reklamın insanlar üzerindeki etkileri konusunda daha çok düşünmeye sevk etti.

uzun zamandır Calgon ile ilgili reklamlar nedeniyle ben de, bir çok tüketici gibi Makinemin rezistansında sorun yaşamamak için Calgon kullanan biriyim. Bugüne kadar, "Calgon marka kireç koruyucu kullanmasam ve makinem arızalansa,*bana servis ücreti ilebirlikte bir rezistans kaça mal olur"*sorusunu, doğrusu kendime hiç sormadım.

Gelin şimdi bu soruyu kendimize soralım ve örneğin Vestel Marka (WMU800–1200) çamaşır makinesi olan bir tüketicinin, hiç kireç Koruyucusu kullanmadığını varsayarak, aile bütçesine ne kadar bir yük geleceğinin hesabını birlikte yapalım:

1000 gr lık Calgon Fiyatı 8,25 YTL
1 Yıllık Calgon Fiyatı 99,00 YTL.*
Rezistans+İşçilik Fiyatı 21,00 YTL
Harcanan para 4 rezistansa bedel

Yukarıdaki tabloya göre, ayda 1 Kg. lık Calgon kullanan bir aile,Calgon'a bir yılda verdiği toplam para ile tam 4 defa rezistansını değiştirebiliyor ve üstelik 15 lira da arttırıyor.
Eğer matematiksel bir yanlış yoksa, tasarruf sağlayan Calgon ile ilgili olarak yaptığım hesap ortada. Karar sizin.

Bilimsel araştırmalara bu kadar önem gösteren bir firmanın yaptığı reklamın,tüketici üzerindeki etkilerini araştırmak için sokağa çıkarak,*"Calgon ne işe yarar, neyi korur"* sorularını sorması yeterli olacak. Ayrıca Calgon kutusu üzerinde ürünün içeriği ile ilgili hiçbir ibare yok.

Firma yetkilisi bu sorumuza da, "kanuni bir zorunluluk olsaydı,koyardık' demekle yetindi. Oysa ki, Tüketici Hakları Evrensel Bildirgesinde de yer alan "tüketicinin bilgi edinme hakkı'nı göz önünde bulundurduğumuzda, Calgon evrensel bir tüketici hakkını
ihlal etmektedir.

Son not (Bu, bana ait):

Eğer makineniz çift su girişli ise ve gerektiği zaman sıcak su alıyorsa, rezistansınız hiçbir zaman zaten çalışmaz, dolayısı ile arızalanmaz, dolayısı ile *Calgon* *kullanmanıza gerek yoktur.*

Reklamlarda gösterilen "bozuk" rezistans, muhtemelen *kuyu suyu* ile kullanılan bir makineden sökülmüştür.

*Büyük şehirlerin hiç birinde su bu kadar kireçli değildir.*
İnanmıyorsanız, bulaşık makinenizin rezistansına bakabilirsiniz.

Bulaşık makinesi ise soğuk su alır ve kesinlikle her yıkamada rezistansı kullanır.

Kaynak: Pandora'nın Kutusu

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
1) istanbul'daki suya melen bağlandıktan sonra yaptığımız ve kimya şirketlerine yaptırdığımız testlere göre kireç %50 arttı

2) kireçlenen sadece rezistans değil tambur + borular + ortada gördüğün döner kısımlar bunlar kireçlenirse ne olur senin döndüğünü gördüğün tambur dönmez :D

en iyisi köye gidip çay(akarsu) kenarında yıkayalım ;)

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Reklamların saniyelik ücretlerini düşününce Calgon'un sadece reziztansa yüklendiğini ve her şeyin sanki reziztansın temiz kalması gibi bir durum oluşturacağını düşündürüyor. Ama ne yazık ki işler o kadar basit değil.

Bknz. Üstteki mesaj ;)

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Erthon dedi ki:
1) istanbul'daki suya melen bağlandıktan sonra yaptığımız ve kimya şirketlerine yaptırdığımız testlere göre kireç %50 arttı

2) kireçlenen sadece rezistans değil tambur + borular + ortada gördüğün döner kısımlar bunlar kireçlenirse ne olur senin döndüğünü gördüğün tambur dönmez :D

en iyisi köye gidip çay(akarsu) kenarında yıkayalım ;)

kesinlikle yada tek kullanımlık giysiler alalım :*

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Elde yıkama en güzeli :) o zaman. Hatunlar biraz yorulacak ama olsun. Bu da onlara egzersiz olsun. :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
futureng dedi ki:
Elde yıkama en güzeli :) o zaman. Hatunlar biraz yorulacak ama olsun. Bu da onlara egzersiz olsun. :)

alaalaalaaaa sen hizmetçi mi sandın bizleri oldu işim gücüm yoktu elimde çamaşır yıkıcam gerçi benim sevgilim senin gibi değil benim elimi sıcak sudan soğuk suya deydirtmez :P :)

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Be5tE dedi ki:
futureng dedi ki:

alaalaalaaaa sen hizmetçi mi sandın bizleri oldu işim gücüm yoktu elimde çamaşır yıkıcam gerçi benim sevgilim senin gibi değil benim elimi sıcak sudan soğuk suya deydirtmez :P :)

bende bizim hatunu öyle kandırdım :D hahahaha makinede almadım hahahahah :D :D :D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
souris46 dedi ki:
Be5tE dedi ki:
futureng dedi ki:

bende bizim hatunu öyle kandırdım :D hahahaha makinede almadım hahahahah :D :D :D

elinde mi yıkıoo valla benimki öle bişey yaparsa varyaa tama derim ama bana her hafta cici cici elbiseler bluzler almama izin ver derim :) onu bir maddi krize soktum muuu paşa paşa alır bana çamaşır makinası ehiehihihihi

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
heee birde türkü ezberlettim hem çamaşır yıkıyor hem yanık türkü söylüyor türküde bu

Sabunu koydum legene
Bah başıma ne gele
Ben canimi verirem
Gadir gıymet bilene

Tey o yana o yana
Heç te bakmir bu yana
Almış yari yanına
Dön o yana bu yana

Suya da pekmez akıyor
Kız nişanlın bakıyor
Yanakların al olmuş
Kolaniya kokuyor

Tey o yana o yana
Heç te bakmir bu yana
Almış yari yanına
Dön o yana bu yana

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Erthon dedi ki:
1-Buna malesef katılamıyorum. Zira en son program sıkma işlemidir. Ve o tambur dakikada makinelere göre 750-1500 d/dk arası dönmektedir. Bu kadar hızlı dönen tamburda kireçlenmenin fazla olacağına inanmıyorum.

2-Rezistans sabit olduğundan yüzeyi kireçle kaplanır. Kireç katmanları arttıkça rezistans ısıyı iletmemeye başlar. Kısacası 5 dk ısınacak su 15 dk ısınır. Firma zaten rezistansı korumaktan bahsetmektedir.

3-Bestenin makalesi doğrudur. Hesap ortada..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bence evine kadar gelip makinene bakacak, sonra da üstüne parça değişimi yapacak ve dünyanın işini yapmış gibi gerindikten sonra sadece 21 YTL alacak usta yoktur.

Ama şunu da söyleyeyim, herşeyde olduğu gibi bunda da abartı söz konusu. Biz hiç Calgon kullanmadık ve hiç bir zaman kireçlenme problememiz olmadı.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik'in Dediğini Destekleyen bir Olayda bizim başımıza geldi, Öğrenci Evinde ki Makine Arızalanmıştı, servisten Gelen Elemanlar Calgon Kullanmayın dedi Paranıza yazık, Sebep olarakta Biz Diyor bu güne Kadar Reklamlarda ki Gibi Kireç Tutan Rezidans Görmedik Bunca yıldır :) Hatta Çözüm Önerisi Olarakta Bu Kireç Çözücü Sıvılar İle 1 Kere Boş Yıkama yaptırmanız yeterli dedi :) Ben Elemanların Yalancısıyım ;)

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmacık 4 rezistans yerine 1 rezistans olur :) Zaten bir çok kişinin evinde su ısıtma sistemleri var . Kısacası rezistans fazla çalışmıyor. :}

PcMaSTeR dedi ki:
Hatta Çözüm Önerisi Olarakta Bu Kireç Çözücü Sıvılar İle 1 Kere Boş Yıkıma yaptırmanız yeterli dedi :)

Evet aynen sana katılıyorum. Piyasadaki ucuz kireç çözücüler kullanıyorlar..Tabi çamaşır yokken çalıştıracaksınız..

Agreliyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rezistans kireçlenirse eline ser bir sünger veya uygun bir madde alırsın bi güzel temizlersin kireci.
yani calgon almaya gerek yok

Ya da Calgonun işlevini pek ala daha iyi yapan ve % 80 daha ucuz olan diğer markaları kullanırsın.

illa calgon gerekmez de mi ama

mesela reklam olmasın ama gidin BİM mağazasına 3. 250 ye 2.5 kg calgonit alın yani.
her şeyi ben mi diyecem size.

Alla Alla

Agreliyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Evet aynen sana katılıyorum. Piyasadaki ucuz kireç çözücüler kullanıyorlar..Tabi çamaşır yokken çalıştıracaksınız..
[/quote]

YA DA UCUZ CALGONİTLER LE adi çamaşırları iş elbiselerini filan yıkamalı.

yani çözüm var demek istiyorum

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
futureng dedi ki:
allah allah neden hatunlara egzersiz oluyomuş birazda size olsun egzersiz
yada biraz temiz olun kardeşim :D

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla biz bosch satıyoz.  Malatya'da satıyoz. Malatya suyuda baya kireçlidir denir. Kimyayla uğraşanlar test ettiyse bilir.

10 yıl kullanan müşteriler var calgonsuz. kireç mireç yok. Bazı müşterilerin elbiselerin cebinde kalan iğne para filan borusuna kaçıyo borusu tıkanıyo öyle sorunlar oluyo. onu da servis çağırmadan bile yaparsın yani. boruları plastik değil de krom gibi bişeyden ya da kireç tutmayan bişeyden yapsalar ve boruların iç yüzeyini düz yapabilseler zaten kireç tutmaz. ama yapmıyolar ya da yapamıyorlar.
Diğer markaları bilmem de bosch zaten kireç önleme sistemleriyle donatılmış. Boruya da sistem koyamıyolar heralde ki koysalar ona da kireç koruma sistemi filan koyarlar.

bizim 3 yıl önce taşındığımız yerde de bardağa su doldur bembeyaz olur bekleyince beyazlığı gider. Yani baya bi kireçli. Çamaşır makinesi 3 yıllık calgon kullanmıyoz. Arasıra bildiğim için kontrol ediyom kireç var mı diye hiçbişey yok:D bir de makine banyoda. banyoda olunca da çoğu kişi bozuluyo diye şikayet ediyo.
Makineyi düzgün kullanırsanız bozulmaz.
Calgon filan kullanırsanız bozulmaz diye bişey yok.

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bizim köydeki sular rakı gibi musluktan dolduruyorsun bembeyaz ama şehirde kireçin k'si bile yok.

alirizak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu hesabı daha önce duymuştum. kesinlikle mantıklı geldi. Çamaşır makinesinde 5 yıldır calgon kullanmıyoruz, bir sorunla karşılaşmadık. zaten makinenin ekonomik ömrüde 10 yıl. vereceğim onca paradan tasarruf ettim. ayrıca deterjanların içerisinde bir miktar kireç çözücü olduğunu da hatırlatmak isterim.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya şehir suyu okadarda kireçli değil bu otomatik çamaşır makineleri bi kenara
merdaneli makinelr zamanınıda bilirim
ne kalgon ne şu ne bu abi hiç bişey kullanmadığımız halde makinanın iflahı kesilene kadar kullanmadan
kireç yada şu bu yüzünden bozulan atılan bi makinamız olmadı
ayda bir 90 derecede makinayı boş yıkama yapın bişey olmaz
ne kireciymiş
benim annemler kuyu suyu kullanıyo 3 evde 3 makinaları var tık yok birini alalıda 13 yıl oldu

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten mesaj yazan nüfusun %99.9 u erkek olmasına rağmen bu işin kucağında olan bayanlara ders çıkar burdan.
Reklam olayı artık kısır bir döngüde firma reklam veriyor tv para kazanıyor,tv parayı diziye veriyor,dizi tutuyor firma dizinin altına bir reklam daha veriyor tv para kazanıyor tv diziye yurt dışından bir ünlü çağırıyor bir bölümlük,sonrası zaten başa dönülüyor.Farklı oyuncularla aynı senaryoyu daya seyirciye,izleyeni mutlaka var.Reklam ise arada kalmış, etkili olması gerekirken dalga unsuru bir olgu.Hiç bir reklamdan etkilenip koştura koştura ürün alan adam yoktur,ama reklamların amacı ne gariptir ki [ilk çıkış amacı] budur...

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sdn larak kalgona hayır diyorum:D
bosch alın hayatı yaşayın:D
zaten boschun sloganı bir kere bunu vurguluyor.
Bosch Yaşam İçin Teknoloji
Adamlar yapıyo. Hiç kireçten bozulan bosch görmedim reklamlardakiler dışında:D
Diğer markalar bosch'tan iyi olabilir ama ben bitek bosch siemens profilo biliyom. Üçü arasında da en iyi bosch. Onu da biliyom.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bir de çakma calgonlar var onlar ucuz oluyor, kullanan var mı memnunlar mı acaba?

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben arab sabunu kullanıyom misss gibi kokuyo :D :P

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Bu calgon işi bence tamamen ticari, milleti kandırmaya yönelik ve gereksiz birşey kesinlikle kullanmıyoruz aile olarak ve 12 senedir çamaşır makinemizin içini yakın zamanlarda açmıştık bir kaç kere -yakın dediğim 1 seneden fazla oldu herhalde.- ve bir tek kireç yoktu. Şu bir gerçek deterjan alırken kireç önleyicili almak yetiyor hatta artıyor bile ayriyetten calgon adında bir ürün almaya gerek yok kesinlikle.

fatih1225409

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şu konuya açıklık getirme gereği duydum 10 yıldır bosch-sımenes-profilo beyaz eşya yetkli servisinde teknisyen olarak çalışıyorum şimdiye kadar reklamlarda gösterdikleri kadar kireçlenmiş rezistans ve tambur görmedim.calgon israilin bir düzmecesidir deterjan üretminin yüzde 75 ni elinde tutmaktadır calgonda israil patentlidir tamiyle kazık atmaktan başka bişi işe yaramaz rezistansın ömrü takribi 7 yıldır calgon kullandığınızda ömrü belki 8 yıldır calgona verdiniz para rezistantan birkaçtane alıp yedekte bile bulundura bilirsiniz arkadaşımın hesabına tamamen katılıyorum.üstelik aklınızda bulunsun makinanızın kireçlendiğini düşünüyorsanız 5 paket limon tuzunu makinanın içne dökün 90 derecelik programda bir defa çalıştırın hortumlar dahil bütün kireç kalıntılırı temizlanmiş olcaktır aynı yöntemi demliklerde kullanbilirsiniz deneyin farkı görecekiniz. calgon kullanımına hayır diyrum başkada birşey demiyorum

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
fatih1225409 dedi ki:
arkadaşlar şu konuya açıklık getirme gereği duydum 10 yıldır bosch-sımenes-profilo beyaz eşya yetkli servisinde teknisyen olarak çalışıyorum şimdiye kadar reklamlarda gösterdikleri kadar kireçlenmiş rezistans ve tambur görmedim.calgon israilin bir düzmecesidir deterjan üretminin yüzde 75 ni elinde tutmaktadır calgonda israil patentlidir tamiyle kazık atmaktan başka bişi işe yaramaz rezistansın ömrü takribi 7 yıldır calgon kullandığınızda ömrü belki 8 yıldır calgona verdiniz para rezistantan birkaçtane alıp yedekte bile bulundura bilirsiniz arkadaşımın hesabına tamamen katılıyorum.üstelik aklınızda bulunsun makinanızın kireçlendiğini düşünüyorsanız 5 paket limon tuzunu makinanın içne dökün 90 derecelik programda bir defa çalıştırın hortumlar dahil bütün kireç kalıntılırı temizlanmiş olcaktır aynı yöntemi demliklerde kullanbilirsiniz deneyin farkı görecekiniz. calgon kullanımına hayır diyrum başkada birşey demiyorum

İşi bilen belli oluyor. Her kelimesine kayılıyorum.

suatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 5yıldır calgon yerine çamaşır sodası kullanıyorum.50 kg 17 ytl civarında 4-5 arkadaşla alıp paylaşabilirsiniz size bi kaç yıl yeter.Göreceksiniz ki hiç bir problem olmayacak.Evde kuyu suyu kullanmamıza rağmen problem yok.Ayrıca pahalı detarjanda almıyorum ve problem yok.Sömürülmeye hayır.