Türk hackerlerdan İsrail'e darbe[04/09/2011]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Devir asker devri taş sopa devri gibi konuşmuşsunuz insansız saldırı uçaklarının üretildiği teknolojik çağda

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu kanıya uçaklarımızın yazılım hakkına sahip olmadığımızdan vardır.

Uçaksız saldırı düşünmüyorsunuz herhalde...
çok dogru bir söz bu söz beni siyasete götürür
türkiye gibi okadar kaynak varken ne savas uçagı uretebılıyoz ne mermi uretiyoz.Herseyımız var fakat yönetecek insanlar yanlıs.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yani her dediğimde haklı çıkıyorum veya düşüncelerimiz aynı oluyor uzatmaya gerek yok:)

Ayrıyeten konuyu açan arkadaşı tebrik edeyim.(gayri ciddi değilim yanlış anlaşılmasın)

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
daha bugun bile anlaşmamız sona ermeyen israil mühimmat alımı devam ediyor siz olsaydınız kendi silahlarınızı lehine kullandırırmıydınız?kimin hatası var bu işte yok mu ureticek bilgimiz neden hersey ithal?

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hadi aldın diyelim ama yazılımı onlara bırakmak sadece siyasetçilerin suçu.

Bı konuda bu hükümetten ümitliyim.

Bir sorum vardı f35 miydi yeni uçak alacaktık yazılımı yine vermek istemediler sonucu ne oldu ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Arkadaşlar ne konuşuyorsunuz? savaş olsa yenermişiz, yok yenemezmişiz, atom atarlarmış bizde bordo berelileri salarmışız bunlar fuzuli tartışmalar.. Biz savaşı kazanmayı bırak daha o savaşı başlatamayız bile! onların abisi varsa bizim de var hatta bu abi aynı abi... ama tek fark var o abi ikimizden birini tercih etmek zorunda kalsa onları tercih eder çünkü onlar daha çok fayda salıyorlar.

Yani bizim istediğimiz kadar ordumuz silahımız olsun birşey yapamayız çünkü her zaman amerikanın istediği kadar silahımız, gücümüz, uçağımız, gemimiz olacaktır. Öyle deme peki zamanında çanakkale de nasıl yaptık? zamanında da başımızda köstek olan abilerimiz vardı ama sen bizim abimiz değilsin bizim abiye kardeşe ihtiyacımız yok diyecek bir adam vardı, o adam da 1938'de öldü.

Peki bi daha gelir mi? hayır gelmez bu adamı bile sevmiyorum diyenler var bu ülkede, yani o adam gelse bile o adamın arkasın da duracak bir toplum değiliz artık; kürt-Türk, alevi-sünni, Atatürk'ü seven müslüman- sevmeyen müslüman....vs vs öyle bir bölünmüşüz ki daha toparlanacağımızı sanmıyorum.

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yaklaşık 100 uçak almayı planlayan Ankara, kodlara sahip olmadığı takdirde uçaklara gerçek anlamda hâkim olunamayacağına dikkat çekerek, siparişleri erteledi. Jetlerin dışarıdan yönlendirilebileceği, elektronik harp karşısında savunmasız kalabileceği ve yazılıma herhangi bir müdahalede bulunulamayacağı hususları bu kararın alınmasında etkili oldu. Şu anda F-35'lerin yazılımlarını tamamen ABD hazırlıyor. Türkiye, kendi tehdit algılamalarıyla ilgili bilgileri Washington'a gönderecek, üretici firma da bu doğrultuda yazılımları hazırlayacak. Fakat savunma bürokratları, böyle bir durumun milli güvenliği tehdit edeceğini vurguluyor. Üst düzey bir yetkili, "Yazılımların içinde ne olacağını bilemezsiniz. Yarın üçüncü bir ülkeyle savaşa girdiğinizde ve bu ülke ABD'nin müttefikiyse, uçaklarınızı kullanamaz hale getirebilir. Savaştığın ülkeye ait bir jetten ateşlenen füze, bizim savaş uçaklarımız tarafından 'düşman unsur' olarak algılanmayabilir." diyor. Savaş uçaklarına ait yazılımlar hazırlanırken öncelikle ana tehdit algılamaları belirleniyor. Bütün bunlar 'tehdit kütüphanesi' adı altında toplanıyor ve yazılımlar bu doğrultuda şekilleniyor.

kaynak:http://www.ajans5.com

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Türkiye kendi silahını, uçağını üretmediği sürece ne amerikaya ne de israile göz dağı veremez. Türkiye bütün silahlarını, uçaklarını bu ülkelerden alıyor. Bunların ürettiği son teknoloji bütün silahları bize sattığına inanmıyorsunuz herhalde. Demode olmuş silahları satıp daha üst versiyonlarını kendilerine saklıyorlar. Ayrıca Bize satılan uçakların, roketlerin elektronik yazılımını vermiyorlar. ve bu elektronik devreleri uydu üzerinden saldırı anında bozabilme hatta kendine karşı kullanabilecek teknolojiye sahipler. Artık ordunun gücü asker sayısıyla ölçülmüyor. O sebepledir ki Amerika, israil iranı sevmiyor ve korkuyor.

Edit : Benim dediklerimin kanıtı bu mesajı yazarken üst mesajda girilmiş.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Diyenede bakın ben başbakan olsam ülke nüfüsu 40 milyona iner diyen ben değildim...

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bizi kim duyar ya devlet devlet diye koşan insanlar Atatürkü istemiyorlar
din din diye koşan insanlar bahreyn dinarlarını yiyip yatıyor
insanı yeni birşeye inandırmak inandıgı seyden vazgecrimek daha zordur

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bİz burda savaş çıksa çıkmasa gibi bir şeyi tartışmıyoruz

Burda ordunun gücünü tartışıyoruz.Konuya zamanında dahil olsaydınız beyefendi...

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

[MENTION=54440]halil413[/MENTION] katılıyorum.İnsanları inandığı şeyden vazgeçirmek zor.Yahudiler faşizm yüzünden çektikleri acı ve korku yüzünden bunları yaparken faşizm i savunanların hala olması üzücü...

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Halil413@ olayı siyasete veya dini boyuta taşıma lütfen.
Konu 1907 dediği gibi ordu durumumuz
Amacımız acizhane fikirlerimizi paylaşmak yanılgımız varsa düzeltmek

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
örnek kendi arkadasımdan anlatayım:
Ben göçmenim diye bu ülkede bir şey yapamaz ve türk düşmanı oldugumu söylicek nerdeyse ve Atatürkü nekadar sevdıgımı de bılıyor
kendisine sordugumda bana Atatürkü anlatma ben atatürkü sevmek zorunda degılım sevmıyorum bugun yıyecek yemeyın varsa şükret devlet sana bakıyor dedi.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
halil olayı dini boyuta ve siyasete dökmedi.

Kimin ne mal olduğunu yazdı.

Din mi tartışıyoruz burda konuyu bölmeyin lütfen.

Reaksiyon puanı
10,315
yazılım konusunda türkiye şu an bayağı ilerilerde diyebilirim. geçenlerde heronların haber verdiği sınırdan sızan çakalları türk mühendislerinin yazılımı olan "şahingöz" ile yakaladık. artık amerikalılar yazılımı vermese dahi aselsan mühendisleri eşdeğer yazılım yazabiliyor, belki daha iyisini bile...

bu arada devletimiz uzun süredir uzun menzilli füzeler yapma konusunda büyük bir gayretin içindedir ve amerikan/israil güdümünde olmayan hükümetler bu ülkede hükümferma olduğu sürece bu sanayimiz ve teknolojimiz hızla gelişecek ve belki on yıl içinde almanya, ingiltere seviyesinde olacaktır inşaallah. silahta hafif sanayimiz çok büyük ivmeler kazanmıştır, mermisi, yakın mesafe füze ve balistik silahlar konusunda bayağı bir mesafe almışızdır. daha geçen gün açıklandı, aselsan dünyanın en prestijli 100 sanayi kuruluşu içine girdi bile... bu seviyeye durduk yerde gelmedi elbet.

artık herşeyi amerikanın eline bakarak temin etmiyoruz, aşağılık kompleksine bu denli girmemiz için de hiçbir neden yok.

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence yaptıkları bir savaş sebebidir özür dileseler düzelicekmi her şey ? ölen insanlar geri gelecekmi? biz ilkbaşta yanlış yaptık işledikleri suç basit bir suç değil. savaş sebebiydi.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=77356]xmonte[/MENTION] 2 ülkeyi tartıştıgın zaman siyasete kacmaması imkansız.forumda ki kuralları okudum ve biliyorum,,2 ülkeyi tartışlmıcaksa bu konu silinse daha iyi olur

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
En çok kullandığın helikopter ve uçakların yazılım abd ve israilde.

Daha da açayım çip olayı 2 mühendisin intiharı ?

Evet aşağılığız.

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=54440]halil413[/MENTION] katılıyorum.İnsanları inandığı şeyden vazgeçirmek zor.Yahudiler faşizm yüzünden çektikleri acı ve korku yüzünden bunları yaparken faşizm i savunanların hala olması üzücü...

faşizmin de, komunizmin de, kapitalizmin de kurucusu yahudilerdir. galiba siz hitler zulmünden bahsediyorsunuz. halbuki hitlerin de bizatihi yahudi olduğunu duymadınız sanırım. hitler'in öldürttüğü yahudiler safkan değildi, kırma, melez yahudilerdi. bu yahudi inancında alarm zillerinin çalınması anlamına geliyordu. onları bizatihi kendilerinden olan hitlere öldürttüler, ırklarının bozulmasının önüne geçtiler, bir de, bu vesileyle israil devletinin kuruluşu aşamasında ve daha sonraları gelişip bugünlere gelmesinde alman devletinden uzun yıllar boyunca milyarlarca mark tazminat alarak bir taşla iki kuş vurdular ve böylece de güçlenmiş oldular. 1986 yılında bu konuda okudum bir yazıyı hatırlıyorum, o tarihe kadar tam 125 milyar mark tazminat almıştı almanlardan israil hükümeti.

ezcümle, insanlığın felaketini daima yahudiler hazırlamış, icat ettikleri beşeri ve batıl sistemler, ideolojilerle dünyayı kan ve gözyaşına boğmuşlardır. tarihin hiçbir döneminde rahat durmadılar, bütün dünyayı ve insanlığı ateşe verdiler... çünkü onların muharref inançları bunu böyle gerektiriyor.

Allah Teala çoğunluk peygamberlerini hep bu yüzden bu kavim içinden seçmiş ve hep onlara göndermiştir. çünkü Allah azmayan, normal yaşamını süren, zulmetmeyen hiçbir kavme peygamber göndermemiştir. peygberlerin çoğunluğunun onlardan gelmiş olması onların mübarek kavim olduğunu değil, tam aksine azgın, zalim ve sefih bir kavim olduğunun belgesidir.

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
konu ile alakası yok ama polislerimize saldırı düzenlenmiş
( Gerçi bunlara silahları ve eğitimi israillilerin verdiğini okumuştum)

[h=2]Halı sahada futbol oynayan polislere silahlı saldırı düzenlendi. 9 polis yaralandı. Aynı dakikalarda kent merkezindeki 2 özel harekat noktasına da saldırı düzenlendi. Bu saldırıda yaralanan olmadı.[/h]

spacer.gif

Hastaneye kaldırılan 2 polis şehit oldu.
Hastaneye kaldırılan yaralı polisler için kan anonsu yapılıyor.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18648855.asp

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Yorumların bir kısmı bana cesaretsiz bir kısım neslin yetiştiğini gösteriyor. Yazık. Tarih arkamızda , coğrafya arkamızda, iman göğsümüzde, siyonist bombalar isabet etmez merak etmeyin.Ederse de şehit olursun.Mükafat seni bekliyor.Bu durumda korkacak en ufak bir sebebimiz yok.Allah en büyük tuzakları kurar.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Gözünüzde Büyütmeyin.Biz Bu Yahudileri Tükürüğümüzle Bile Boğarız.

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yorumların bir kısmı bana cesaretsiz bir kısım neslin yetiştiğini gösteriyor. Yazık. Tarih arkamızda , coğrafya arkamızda, iman göğsümüzde, siyonist bombalar isabet etmez merak etmeyin.Allah en büyük tuzakları kurar.
Saygısızlık etmek istemem ama geçmiş zaferlerle savaş kazanılmıyor. Bu sefer başımızda ne Mustafa Kemal var ne de o bahsettiğin imanlı göğüsler. Coğrafya demişken de şuan özerklik adı altında şaklabanlık yapan bir kesim var coğrafya da o yüzden tam manası ile arkamızda değil. Ama Allah diledikten sonra ol demesi yeter. Allah vatana millete zeval vermesin

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bende Yahudiyim o zaman...

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:37 ----------

bizim faşistte yahudi...

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ve ayrıca, Mısır, Suriye,Lübnan ve en önenmlisi İran İsrail'i haritadan silmek için tetikte beklerken, Hamas , El fetih gibi paramiliter unsurlar varken ve de Müslüman coğrafya da Recep Tayyip Erdoğan adı varken biz üstünüz. Sakın yanlış anlaşılmasın siyaset yapmıyorum.Biz savaşa girsek inanıyorum ki oradaki Filistinliler ölümü düşünmeyip hiçbir şeyleri yoksa bile ellerine taş alıp saldırıya geçerler.

Saygısızlık etmek istemem ama geçmiş zaferlerle savaş kazanılmıyor. Bu sefer başımızda ne Mustafa Kemal var ne de o bahsettiğin imanlı göğüsler. Coğrafya demişken de şuan özerklik adı altında şaklabanlık yapan bir kesim var coğrafya da o yüzden tam manası ile arkamızda değil. Ama Allah diledikten sonra ol demesi yeter. Allah vatana millete zeval vermesin

Merak etme arada onları da çıkartırız.Dini bütün , milli bilinci yerinde müslüman Kürt kardeşlerimiz ( ki onlar ırk çerçevesinden bakmıyorlar eminim) zaten terör örgütüne karşı bıkmış , iyice dolmuş durumda.O karmaşa da beklenen cevabı hep birlikte vereceğimizi düşünüyorum.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1.Dünya savaşını hatırlatırım.

İlla birini yok etmeye meraklıysanız bende fikir belirteyim.

Önce araplardan başlar sonra yahud.lere geçerim.

------

bir örnekte günümüzden verelim

biz rte diye böbürlenirken fransa petrolün yüzde 35 ini aldı.

bizede amelelik kaldı...

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bunlar Fani hayatı çok severler köşeye sıkışınca arkadaşların da dediği gibi atom bombasını atarlar.Ama burada unutmamak gereken birşey iran ın bizim tarafımızda olacağı. Tabi işler sağ olsun Amerika sayesinde çıkmaz bir hale giriyor. Nato nun Erken uyarı sistemini ülkemize kurması iranın bize karşı düşman olmasını sağlayabilir. Bunlar sanki önceden planlamış iş gibi geliyor. Sanki herşey yerli yerine oturtulmuş bir kıvılcım bekliyorlar. Allah bizleri milletimizi korusun.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
İsrailli yahudilerin ne düşündüğünü kısmen de olsa bilmek istiyorsanız , chrome için "silver bird" eklentisini kurun. Arama kutularından birine "טורקיה" (Türkiye demek) yazın.Arama sonuçlarında yahudilerin İbranice paylaşımları çıkacaktır.Google çeviri ile çevirin.Kısmen de olsa bilgi sahibi olacaksınız.Ben en başından beri takip ediyorum.Düşük yoğunlukta tepki veriyorlar.Netanyahu bazen suçlanıyor bazen alkışlanıyor.Savaş çıkabilir gibisinden konuşuyorlar. Kıbrısla ilgili diyaloğumuzu paylaşıyorlar. Şaşkınlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Ayrıca bir dipnot: Amerikalı evangelistler ve başat israil olmak üzere dünyanın birçok noktasındaki siyonistler "Armageddon" denen bir savaşa inanırlar.Bu savaşın kutsal olacağı ve sonucunda İsrailin kazanacağını , dünyaya iyiliğin yayılacağını falan düşünüyorlar. İnançları bu.İşte bu gibi odaklar da bu süreci hızlandırıyorlar.Amaç da beklenen o günün gelmesi.Arkadaşlar karşınızda sadece silahlı bir güç yok, aynı zamanda hastalıklı bir düşünce sistemi var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...