Türk dili sınavımız çözebilir misiniz?

penoleperosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorular Türk dili sınavı sorularımız size zahmet Türk dili iyi olan biri çözebilir mi.
Chatgpt’ye falan attık hepsini yanlış çözdü lütfen yardımcı olacaksanız kendiniz çözün patlamayalım:)

Ekli dosyalar

• c564087f-40fa-40cc-b9ef-a0c34bfcede5.jpeg
    c564087f-40fa-40cc-b9ef-a0c34bfcede5.jpeg
    170.7 KB · Görüntüleme: 25

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,669
Aşağıdaki şekilde yanıtladım ama benimkiler de hatalı olabilir. Cevap anahtarı varsa bir kontrol edin.

1-C
2-C
3-B
4-?
5-C
6-A
7-C
8-?
9-C
10-C

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,149
1. soruda sıkıntı var. Cevap C gibi görünse de E şıkkında "Sevginin olmadığı her yer karanlıktır bizim için." devrik bir cümle. Dolayısıyla anlatım bozukluğu var. Doğrusu "Bizim için, sevginin olmadığı her yer karanlıktır" olması lazım.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,669
1. soruda sıkıntı var. Cevap C gibi görünse de E şıkkında "Sevginin olmadığı her yer karanlıktır bizim için." devrik bir cümle. Dolayısıyla anlatım bozukluğu var. Doğrusu "Bizim için, sevginin olmadığı her yer karanlıktır" olması lazım.
Devrik cümle olması anlam bozukluğu olmaz sanırım. C şıkkında "Bugün kurallı cümleleri,isim cümlelerini ve birleşik cümleleri işledik." olması gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Artı olarak sınavda kopya çekiyorsunuz. Yakalanmadığınız sürece sorun yok. Ama bu şekilde hiçbir şey öğrenmemiş olacaksınız. Ben öğretmen olarak kopya çekmenizi uygun bulmuyorum.

penoleperosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Devrik cümle olması anlam bozukluğu olmaz sanırım. C şıkkında "Bugün kurallı cümleleri,isim cümlelerini ve birleşik cümleleri işledik." olması gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Artı olarak sınavda kopya çekiyorsunuz. Yakalanmadığınız sürece sorun yok. Ama bu şekilde hiçbir şey öğrenmemiş olacaksınız. Ben öğretmen olarak kopya çekmenizi uygun bulmuyorum.
Ne deseniz haklısınız hocam ama bu geçen senenin soruları biz bir ihtimal çıkar diye çalışmak istedik sadece