Türk Bayrağına Gündüz Ezdiler Gece Yaktılar

Be5tE

Dekan
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Gündüz ezdiler gece yaktılar

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da sözde Ermeni soykırımı resmi törenlerle anıldı. Ancak resmi tören tahrik ve saygısızlıklarla doluydu. Dün sabah yapılan törende yere bir Türk bayrağı serildi ve 10 binlerce Ermeni Ay yıldızlı bayrağımızın üzerine basarak geçti. Tahrik akşam da sürdü. Bu kez de Türk ve Azerbaycan bayrakları yakıldı. Devlet eliyle böyle bir provokasyon yapılması büyük tepki geçti. Bu tahrik Türkiye'nin ve Türk halkının sabrını taşırdı...

Türk bayrağını böyle yaktılar...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişi sözde Ermeni soykırımının 93`inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılmak için 1965 yılında inşa edilen Soykırım Anıtı`nın önünde toplandı. Resmi törende Türk bayrağı yere serilerek, çiğnendi.
Ancak bardağı taşıran son damla akşam saatlerinde yaşandı. Akşam devam eden anma gösterilerinde Türk bayrağı ve Azeri bayrakları yan yana koyularak ateşe verildi.

Erivan dışında birçok Avrupa ülkesinde de Ermeniler sözde soykırımı anmak için toplantılar yaptı. Toplantılarda Türkiye aleyhine sloganlar atıldı. Dün de Erivan'da yapılan gösteride yine Türk bayrağına hakaret edilmişti. Göstericiler Türk bayrağını yakmışlardı.

Anıta kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan kalabalık, sözde soykırımda kaybolanların anısına yanan meşale önünde saygı duruşunda bulundu.

Ermenistan`ın yeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da eşiyle birlikte anıta çiçek bıraktı ve din adamlarıyla birlikte dua etti. Ülke genelindeki okullardan gelen öğrenciler ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin yanı sıra diasporadan gelen çok sayıda Ermeni de anma törenlerine katıldı.

Kaynak

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 1915 olaylarıyla ilgili iddiaların uluslararası platformlarda tanınması ve bu olayların kınanması konusunun ülkesinin dış politika gündeminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Sarkisyan, "Ermenistan, tarihi adaletin yerini bulması yönündeki çabalarını ikiye katlamalı" dedi.

Sarkisyan, 1915 olaylarının yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni iddialarının birçok ülke tarafından tanındığını öne sürdü.

"Amaçlarımız arasında kin veya intikam namına bir şey yok. Şimdi masum kurbanların anısını koruyarak, Türkiye ile önkoşulsuz olarak ilişkileri normalleştirmeye hazırız" ifadesini kullanan Sarkisyan, "Ermenistan devletinin olmadığı durumlarda bu tür durumlarla karşılaşılabileceğini, bu nedenle devletin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin önemli olduğunu" belirtti.
 

titanyum

Profesör
Katılım
17 Nisan 2006
Mesajlar
3,795
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
bir çok şey söylerdim sakız gibi sünecek şimdi :mad: :mad:
 

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
bizde nasıl abd ve bush'un resimleri yakılıp karalanıyosa bize göre mutluluksa onlar içinde öyle.. tamam yaptıkları hoş birşey değil.. ;)
 

trauma

Doçent
Katılım
9 Temmuz 2007
Mesajlar
986
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
çok ufak birşey, kimseyi kınamak için söylemiyorum
o fotografları görünce içim bi tuhaf oldu, düşünsenize atalarımız, dedelerimiz o bayrağı bize kazandırmak için, güzel günler yaşamamız için canını feda ettiler...
Ermenilerin bu yaptıkları artık haddini aşmaya başlamıştır...
Yüksek mevkideki "temsilcilerimiz" en iyisini bilir demek istiyorum ve en içten dileklerimle bu işe artık "büyük" bir el atılmasını istiyorum....
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
yuureii dedi ki:
Hepimiz Ermeni değil miyiz yahu?

Bu ülkede insanlar hele hele kalem emekçileri, Ermeni oldukları için öldürülecekse ben hala Ermeni'yim.
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Siz Ermeni Olabilirsiniz Ama Biz Türküz ! Uyanın be Uyanın Adamlar bayrağınızı Çiğniyor Yakıyor O bayrakta benim Dedemin Atamın Şehidimin Kanı var ! Kanlarını Ayaklıyor Bre gafiller ! :mad:

 

titanyum

Profesör
Katılım
17 Nisan 2006
Mesajlar
3,795
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
katılıyorum pcmaster harfi harfine
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Almanya'da Irkçılığa Faşizme Lanet Yürüyüşü
Marburg yakınlarındaki Dautphetal Kasabası'nda Türkler'e ait evin kundaklanmasını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Verdi sendikasının düzenlediği ve 100'ü Türk yaklaşık 600 kişinin katıldığı yürüyüşte, "Irkçı saldırıya uğrayanlar yalnız değil. Burada neonazilere yer yok" mesajı verildi. Almanya'da Türk ailesine ait evin kundaklandığı Marburg yakınlarındaki Dautphetal'de yabancı düşmanlığına karşı yürüyüş yapıldı. 100'ü Türk 600 civarında kişinin katıldığı yürüyüşte, ırkçı şiddet lanetlendi.
SoloManset298945.jpg
Ailenin Yanındayız
Verdi Gençlik Örgütü'nün yönetilerinden Dr. Ulf Immelt, Friedensdorf tren istasyonun önünde yaptığı konuşmada, yürüyüşün amacı hakkında bilgi verirken, "Bu eylemimizle evleri kundakçılar tarafından yakılmak istenen Oluk Ailesi'ne destek vermek istiyoruz. Burada size büyük bir müjde de vermek istiyorum. Neonaziler, burada yapmak istedikleri yürüyüşe gelmediler" demesi üzerine yürüyüşe katılanlar alkış tuttu.

Bazılarınız çokdan bi' etiket yapıştırdı bana eklediğim yorumlardan ötürü ama uzaktan yakından ilgim yok, daha ziyade Mesnevi müpdelasıyım hafızlar.Bizde onların bayrağını yakalım o zaman. Böylelikle bayrak kelimesinden ne anladığımızı onlarda görsün! Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez diyen biri vardı kimdi o!?





 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
n oldu hepiniz bi ara hrant dink tiniz :D
şimdi :O
yarın (&)
sonra :I
bi aşama sonra %(
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
bigbigbird dedi ki:
n oldu hepiniz bi ara hrant dink tiniz :D
şimdi :O
yarın (&)
sonra :I
bi aşama sonra %(
Görsellerle desteklemiş olmana rağmen ben yinede anladamadım ne demek istediğini?
 
Üst