Haber TurboPulse RC Projesi Ana Konu

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
12 Temmuz 2011
2,704
1,311
358
29
Son günlerde hazırlığını yaptığım fakat bir türlü başlamaya cesaret edemediğim TurboPulse RC projesine bugün başladım. Bu proje nedir, neler olacak ve neler olmayacak, bunun üzerine sizleri aydınlatmak için bu içeriği yazıyorum.


TurboPulse RC projesi nedir?​


turbopulse-rc-logo-1024x575.webp


İlk olarak TurboPulse RC ismi ile başlayayım. Bu isim eski Banran RC isimli hikâye projemin yeni adıdır. Bu hikâye projem de RC arabalar ve sahipleriyle beraber yarıştırılacak olan bir kaç sezon kitaplardan oluşan bir senaryo romanıdır. Bu hikâyemi en iyi yansıtacak oyun, kısıtlamalarla bile olsa RVGL‘dir RVGL ise, Re-Volt‘un XBOX sürümünün sızdırılan kodları ile inşa edilmiş bir oyundur. Ben bu projeden haberdar olduğum için, madem oyun yapmaktan nefret ediyorum o zaman bu oyunu bir oyun yaması projesine çevirmekten zarar gelmez diyerek girişiyorum bu işe.


Bu proje Linux ortamında geliştirilecek ama çıkmadan önce Windows için gereken ayarlamalar yapılacak ve öyle çıkacak. Tabii oyunun çökmediğine iyi bir şekilde emin olduktan sonra her iki platforma da ev sahipliği yapacak. Bunun dışında proje ücretsiz olacak ama projenin pistlerini bir kaç oyunda görebileceksiniz. O oyunlardan bir tanesi açık kaynak kodlu olan, SuperTuxKart‘tır


TurboPulse RC projesinde neler yok?​


turbopulse-ichigo-hikari-1024x575.webp


Bu projede bazı kısıtlamalardan dolayı, bazı planlardan feragat etmek zorundayım. Bunlardan ikisi proje için altın değerinde önemli idi. Onlardan bahsedecek olursam, ilk olanı ise, karakterleri arabanın dışında ve sahnede bir köşede olmasını istiyordum. Bu karakterlere RC konsolu verip o sürüyormuş gibi hissettirmesini istiyordum ama olamayacak. Diğeri ise, her arabaya özgü özel yetenek sistemi. Bu da maalesef oyunun kodları köküne kadar kapalı olduğu için ve oyun için tersine mühendislik yapmak istemediğim için bu özelliği de yazamayacağım.


Bunlar dışındaysa, olmasa bile olur dediğim özellikler var. NOS sistemi oyunda var ama özel bir tuşa atayarak her yarışta bir kere kullanma özelliği istiyordum ama oyundaki kısıtlama adamın canını sıkıyor. Bir diğer olmayacak özellik ise, oyunda cilt sistemi var ama ben o özelliği kullanmayacağım. Dileyen o değiştirilen arabaya uygun modlar kurabilirsiniz. Canımı sıkan en büyük sorun oyunun görünen adını değiştiremiyorum ve ayrıca bir diğer can sıkan mesele ise, oyunu Japonca olarak sunamamak ama zamanla bir şeyler düşüneceğim bunun için. Son olarak projeyi aslında SuperTuxKart ile yapacaktım ama o lanet olasıca oyunu derleyemediğim için vazgeçtim. Yoksa onda bu yukarıdaki özellikler olacak idi.


TurboPulse RC projesinde neler Yapılacak?​


turbopulse-rc-yakuza-bandit-1024x575.webp


İlk olarak oyundaki tüm önemli grafikleri elden geçireceğim. Bu şu anlama geliyor. Oyunun logosu, firma logosu, hızlanma görseli, hazı tipi görseli, nesne alma için kullanılan görsel vb. gibi olanlar demek oluyor. Bunun dışında, eski görselleri kendimce elden geçireceğim zaten. Yazı tipi görselinde yer alan tüm yazı tiplerini Bai Jamjuree veya Vemana2000 adlı yazı tipinden birisine geçireceğim. O iki yazı tipinden hangisi oyunda sorunsuz çıkarsa onu tercih ederim gibi gözüküyor. Olmazsa ikisini de karıştırır ortaya Baimana2000 adında bir font bile yapabilirim. Yazı tipi için diyeceklerim bu kadar.


Arabaları yeniden boyayacağım. İlk sürümde 10 araba yer alacak. Bunların adlarını sonraki içeriğim de sizlere sunarım. Hem bu sayede zamanı gelince pistlerinde adlarını öğreneceksiniz. Bunun dışında, eski pistlerin hepsini sildim ve tabii, oyun çalışması için bir piste ihtiyacı var, bende o ihtiyacını geçici olarak Botanical Garden ile karşıladım ama sanırım bu modu yaptıkça o pistten nefret etmesem bari.


Son olarak RVGL oyunu aslında yıllık bir kaç kez güncelleme alıyor. Tabii bu güncellemeleri bu moduma da kurup gereken ayarlamalar yapılıp bir kaç gün içinde sizlere sunacağım. Eğer diğer içeriklerin bitmesine daha çok varsa. Tam tersi ise, 1 ay içerisinde o güncellemelerle beraber sizlere sunulacaktır. Proje ile ilgili sormak istediğiniz varsa yorumlarda buluşalım. Son olarak projeye dışarıdan yardıma açığım.
 
Üst