Turandursun.com

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 35_toll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maviguvercin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
neyin mücadelesini veriyorsunuz ha bire anlamış değilim tamam imana davet etmeye çalışıyorsunuz da yetmez mi bu kadar sürekli herkez ayet paylaşıyor isteyen inanır isteyen inanmaz yeter artık bizim gözümüz de sizin deyiminizle perde var o yüzden yazmayın artık ha bire ayet!

Ben vazifemi yapıyorum.Teklif var ısrar yok.ALLAH da öyle diyor zaten ama sonucuna katlanırsınız diyor...

BENİM DEYİMİM değil ALLAHIN AYETİ!

Benim varlığıma inanıyorsunuz da ALLAHIN varlığına inanmıyor musunuz?

Belki ben yokum işletim sistemim sana cevap yazıyor!:biggrin::biggrin::biggrin:

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
:hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
İsteyen istediği ayeti paylaşır.

biz burda tartışma yapmıyoruz isteyen elbetteki paylaşır ayetini ama bu konu ayet paylaşma konusu değil sevilmeyen bir site paylaşılmış ayet paylaşılmasınıda pek anlam veremiyorum.

Ben vazifemi yapıyorum.Teklif var ısrar yok.ALLAH da öyle diyor zaten ama sonucuna katlanırsınız diyor...

BENİM DEYİMİM değil ALLAHIN AYETİ!

Benim varlığıma inanıyorsunuz da ALLAHIN varlığına inanmıyor musunuz?

Belki ben yokum işletim sistemim sana cevap yazıyor!:biggrin::biggrin::biggrin:

tamam işte birşey demiyorum size paylaştınız davet ettiniz bitti 50 kere davet etmenin bir anlamı yok.

Quadro

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Niye rahatsız oluyorsun ki ?
Sizin dilde nasıl diyorlar "Okumazsın olur biter" değil mi ?

Tartışma ortamı değil diyip duruyorsun .. Senden başka tartışan var mı ? Tatlı tatlı konuşuyorduk.

Reaksiyon puanı
68
Bu Turan Dursun'un ne saçmalamalarını okudum ben. Şimdi hatırlıyorum da. Hz Zeyd ve Hz. Zeyneb meselesini öyle bir çarpıtıp anlatmıştır ki kendisi, bir insan bu kadar yalancı düzenbaz olabilir. Turan Dursun görev olarak İslamiyet'e çamur atmayı seçmiştir.

Bu yazdığı yazıyı da google'da araştırıp bulursunuz. Hz Zeyneb'in kim olduğunu, Hz Zeyd ile kimin evlendirdiğini hep saklamıştır. İşine geldiği bir şekilde anlatmıştır. Hz Zeyneb ile Hz Muhammed (SAV)'ın karşılaşmasını ise "Muhammed birgün Zeyd'i görmeye gider. Zeyd'i bulamaz. Zeyneb yarı çıplak bir biçimde Muhammed'in karşısına çıkınca Muhammed 'in içi coşkuyla dolmuştur, adeta kendinden geçmiştir" diye yazmıştır.Sanki Zeyneb 'i ilk defa görmüş gibi yazmıştır. Ancak Hz Zeyneb Hz Muhammed'in Öz halasının kızıdır. Ve Hz Zeyd ile Hz Zeyneb'i evlendiren de Hz Muhammed (SAV)'ın ta kendisidir.

İkinci olarak bir dergide de şöyle yazmıştır Turan efendi. "Muhammed nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşa Zeyneb'le yatardı" ve bu yazıyı da Hadis'e bağlamıştı . Şimdi hangi Hadis'e bağladığını hatırlamıyorum. İşte şu kitabın şu numaralı hadisi diye yazmıştı.

O kitabın o numaralı hadisine bakıyorlarki öyle bir hadis mevcut değil. O hadis'te bambaşka bir olay anlatlıyor. Hadis'ten öncesine sonrasına bakılıyor ama yok hiç alakalı değil. Zaten şu yazdığı şey kabul edilemez. Sanki Hz Muhammed (SAV) işi gücü çapkınlık, güzel kız avı olan, nefsine söz geçiremeyen biriymiş gibi yazıyor ki, insanları etkilesin.

Bir yerde de Hz Muhammed'in zekat olayını kendini rahatlatmak için çıkardığını yazmışlardı. Turan Dursun muydu başka bir ateist miydi bilemiyorum tam. Güya tüm fakirler Hz Muhammed'den yardım bekliyormuş. Sonra Hz Muhammed kafasında bir ayet oluşturmuş. Zekatı farz yapmış ve sonunda rahatlamış.

İlgin değil mi? Nasıl kafalarında düzüyorlar bu kadar anlamak mümkün değil.

Bu adamın yazdıkları yaz yaz bitmez. Allah'a havale etmek gerekir.

+1.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Niye rahatsız oluyorsun ki ?
Sizin dilde nasıl diyorlar "Okumazsın olur biter" değil mi ?

Tartışma ortamı değil diyip duruyorsun .. Senden başka tartışan var mı ? Tatlı tatlı konuşuyorduk.

tartışma ortamı yaratan sizlersiniz ben değilim ayet başla bilirsiniz kimse size birşey demiyor konu ayet de değil yok cehennem de yanıcaklar, yok ateşi seni çağırıyor gibi dalga geçilen yorumlar var yanıcaksak bizler yanıcaz elli kere söylemenin ne bir getirisi nede götürüsü olur herneyse tartışmak istemiyorum sadece ben görüşümü bildirdim hepsi bu ha birde unutmadan bizim dilde okumazsın olur biter diye birşey yok hepsi bu kadar yine diyorum tartışma yapmıyorum görüşümü bildiriyorum.

Reaksiyon puanı
68
sorgulamaktan korkan insan için elbetteki boş gelir bu tür şeyler :sleep:
evet gözleri olupta bakıp ama göremeyenler sizsiniz. bu kadar basit. Başını pencereden çıkarıp tefekür edersen bu sözleri söylemezdin. şuan bu yazıların birinin yazdığını %100 biliyorsun ama biri kendisi yazdı deseler hayata inanmazsın. peki bu kadar büyük bir kainatın sahipsiz olduğuna inanıyor musun.? ufak bir yeşiliğin bile rastgele geldiğine inanıyorsan kendini sorgula bence.

sorgulamaktan korkan sensinveya sizsiniz.. Dediğim gibi gözlerin var bakıyorsun ama göremiyorsun çünkü senin bu tür boş şeylerin sana dolu ama başlalarının dolu şeylerini boş görmezdin gözlerin görüyor olsaydı....

Biz davet ederiz icabet edip etmemeniz size kalmış. doğruları söyleyincede ağrınıza gitmesin...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşım konu nefret ettiğiniz siteler bölümüne açılmış ve bizlerde nefretimizi belirtebiliriz. Kimsenin karışmaya hakkı yok.

ahakan74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah şu evreni neden yaratmış, işte ben onu anlamakta güçlük çekiyorum? Ne gereği vardı canım... Sen yarat, sonra kendi yarattığını teste tabi tut, sonra cezalandır veya ödüllendir? Hay bin soru işareti...

Soru işaretlerinin üzerine gitmek lazım diye yazdım bunu, örneğe takılmayani ne demek istediğime bakın! Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmeyeceği gibi, sorgulanmamış bir inanç sistemi de inanmaya değmez! Bu yolda inançların güçlenebileceği gibi, farklı dünyaların da farkına varabilirsin! Yani kısaca, sorgulamaktan korkma! Allah'ın insanın zekasından çekinecek hali yok, yoksa o kadar zeka bahşetmezdi... Yani bu tür siteler, dolaysıyla da bu tür düşünceler ile karşı karşıya kalmaktan çekinmenin veya bunları hor görmenin alemi de yok... Yaşasın gerçek demokrasi ve özgürlük...

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
nefretinizi kininizi sunmanıza birşey demiyor kimse sadece söylediğim şey islama davet etmeye çalıştığınız ayetleri paylaşmanız komiyime gitti o kadar komik olan ayet mi elbette hayır ha bire aynısını tekrarlamanız komiğime giden ... gülmek iyidir gülün bazılarının boş olarak gördüğü şeyler şimdi şuan da hayatı anlamaya yaşamaya bir şeyler başarmakta çok yardımcı olur sonuçta sistemin kölesi olmak kolay değil sizleride anlıyorum :)

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sorgulamaktan korkan insan için elbetteki boş gelir bu tür şeyler :sleep:

Dişlerimiz neden tırnaklarımız gibi uzamaz ?.. saçlarımız uzar ama neden kirpiklerimiz uzamaz ?.. yağmur damlacıkları yüzlerce metre yukarıdan düşer ve yerçekimi kanununa muhaliftir ? .. NEDEN - NİÇİN - NASIL

Tefekkür sorgulamaktır ALLAH 'a ulaşmanın onun büyüklüğünü ve mükemmelliğini görmenin en güzel yollarından birisidir .

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
nefretinizi kininizi sunmanıza birşey demiyor kimse sadece söylediğim şey islama davet etmeye çalıştığınız ayetleri paylaşmanız komiyime gitti o kadar komik olan ayet mi elbette hayır ha bire aynısını tekrarlamanız komiğime giden ... gülmek iyidir gülün bazılarının boş olarak gördüğü şeyler şimdi şuan da hayatı anlamaya yaşamaya bir şeyler başarmakta çok yardımcı olur sonuçta sistemin kölesi olmak kolay değil sizleride anlıyorum :)
Senin değiminle sistemin dışına çıkıp istediğin gibi zevk sefa sürmekte en kolay yoldur bende seni anlıyorum :flowers:

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
öncelikle tastamam olmasa da -malum namaz kısmı var olayın- inanan biriyim..

dileyen inanır, dileyen inanmaz.. bu benim derdim değil.. ama BİLİMİ ortaya atıp da inanmamalarına bir referans olarak göstermeleri ağrıma gider.. bilimden hiç anlamadıkları bellidir..

diyelim ki insan maymundan türedi.. niye tüm maymunlar insanlaşmadı cevap verebilen bir tez yok..
bilime göre ilk insanın ortaya çıkışı en az 1.000.000 yıl önce oldu.. biz sadece ama sadece 5000 yılını yazılı olarak biliyoruz.. hikayelerle mö 8.000 yılına kadar tahminde bulunuyoruz.. ama bilim geri kalan 990.000 seneyi açıklayamıyor..
bilim virüsleri kabul eder.. ki bunları gözlemyebilir de.. ama hücreden küçük bir yapının bu derece kompleks yapıda olduğunu açıklayamaz.. -açıklayabilseydi virütik hastalıkların kökü kurutulabilirdi sanırım-

yani demem o ki bilim çok iyidir.. faydalıdır ama herşeyi açıklayabilmekten uzaktır.. bunun temel nedeni belki bilimi vareden insanların -temelde hepimizin- herşeyi açıklayabilme yeterliliğinden uzak oluşudur..

ama ille bilimse cevap inanmayan arkadaşlar için.. buyurup okusunlar.. fizik bilimine aşina olan arkadaşlar da eğer yanlış bir ifadem varsa lütfen düzeltsin..
fizik der ki;
rastlantı eseri herhangi bir şey olmaz/olamaz.. rastlantının olduğu yerde kaos olur.. oysa ki makrokosmostan -evrenden- mikrokosmosa -insan- kadar herşey belli bir düzendedir..
ve günümüz fiziğinde -ki buna mekanik ve kuantum fiziği gibi özünde ilgisiz, kurallarının çok farklı olduğu dallar da dahil- TERMODİNAMİK diye bir konu vardır.. ve çokça bilinen yasası der ki:
* Enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez sadece bir şekilden diğerine dönüşür
aynı fizik der ki madde enerjinin bir halidir..
bu iki ifade hakkında biraz beyin cimnastiği yapın bakalım.. ne sonuca varılıyor.. :cool:

gene konudan saptım..
olayın özüne inersem.. bilim şuan herşeyi açıklamaya kadir değildir.. çünkü bilimi yaratan insan o denli kudretli değil.. ama bilim bile belli bir düzen olması gerektiğinin farkındadır.. eğer bir düzen olmazsa herşey basit rastlantılardan ibaret olursa ne yerçekimi kanunu olur, ne ilaçlar olur, ne de bilimin bize sunduğu herhangi birşey..

bu devasa büyüklükte -ki boyutları belirsizdir- evrende herşeyin mükemnmel bir dizi rastlantı sonucu oluştuğuna inanmak veya böyle varsaymak pek akıllıca değildir..

bu kadar rastlantının olma ihtimali sıfırdır..
kazara büyük patlama olacak.. etrafa binlerce parçaçık yayılacak..
kazara bazı parçaçıklar yıldızları, bazıları gezegenleri oluşturacak..
kazara atomlar yanyana gelerek diğer elementleri oluşturuacak..
kazara oluşmuş elemenentler molekülleri teşkil edecek..
bunlar gene nasıl bir rastlantı dizisiyse artık karbon bazlı yaşamı -bildiğimiz anlamıyla etten kemikten yaşam- oluşturucak..
kazara bu canlı formu gelişecek..
gene kazara başka canlılara dönüşecek ve canlı çeşitliliği sağlanacak..
kazara bir maymun evrime uğrayacak..
ve bu işlemler kazara son bulacak.. -big crunch.. bilim tarafından en fazla fanatiğe sahip SON teorisi-

tabi arada binlerce kazara olan şey var.. yahu el-insaf.. bu kadar kazara olayın bu temel sıralamada olması mümkün müdür..

yok mudur bir matematikçi bu ihtimal hesabını BİLİMSEL yapacak..

yani demem o ki inanmayan kardeşim;
sen tek katlı evlerden oluşan bir caddede yürüken başına saksı düşüp ölme olasılığın bile bu dediklerimin yanında ispatlanabilir.. hiç kusura bakma.. ve lütfen BİLİMİ saçma iddialarına alet etme.. bilimsel veriler yukarıda.. bilim yaratıcı bir kavramı reddebilecek durumda değildir.. aksine ispatlayor.. tabii sağa sola çekmeden bakılırsa..

Reaksiyon puanı
68
Allah şu evreni neden yaratmış, işte ben onu anlamakta güçlük çekiyorum? Ne gereği vardı canım... Sen yarat, sonra kendi yarattığını teste tabi tut, sonra cezalandır veya ödüllendir? Hay bin soru işareti...

Soru işaretlerinin üzerine gitmek lazım diye yazdım bunu, örneğe takılmayani ne demek istediğime bakın! Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmeyeceği gibi, sorgulanmamış bir inanç sistemi de inanmaya değmez! Bu yolda inançların güçlenebileceği gibi, farklı dünyaların da farkına varabilirsin! Yani kısaca, sorgulamaktan korkma! Allah'ın insanın zekasından çekinecek hali yok, yoksa o kadar zeka bahşetmezdi... Yani bu tür siteler, dolaysıyla da bu tür düşünceler ile karşı karşıya kalmaktan çekinmenin veya bunları hor görmenin alemi de yok... Yaşasın gerçek demokrasi ve özgürlük...
düşünsen bile aklın yetmez sorgulamaya işte bunu düşünemiyorsunuz asıl.

daha onu sorgulayacak kadar akla sahip değilsin...
hiç dışarı çıkıp güneşe bakmay denedin mi açık bir havada bakamasın çünkü çok parlak daha Allah ın yaratıklarına bakamazken nasıl sorgularsın? biz imtihanayız.. ne gereği evreni yaratması ve bizi imtihana tabii tutması diyiyorsun o zaman çok basit bir örnek verim
hocalar sınav yapmasın ne gereği var. hocalar anlatysın sonra sınava tabi tutsun ne gereği var. sonra sınav sonucunda cezalandır yada ödülendir dediğinle aynı şey çünkü hocalar kimin onu dinleyip dinlemediğini bilmek ister Allah kimin iman edeceğini kiminse şeytana inancağını ve ölüm ile (kişinin Düünyada hayatına bağlı olarak yaptığı hayır ve günahlar sonucunda) ya cezalandır yada mükafatlandırır değil mi?

---------- saat 02:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:18 eklenmişti ----------

islamı yanlış tanıyorsun. bir şeyi ha bire tekrarlanmanın nesi komik. Biz gülmeyi boş görmüyoruz. sağdan soldan duyduğunuz şeylerle islamı tanıyamazsınız. sağdan soldan dolduruşa getirilmişsiniz. haberiniz yok bir kaç kişinin uretiği soruları, takılmış plak gibi onünüze gelene söylüyorsunuz. Allah bizi neden yaratı? neden varız? ha bide hep aynı sorular...

---------- saat 02:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:25 eklenmişti ----------

Senin değiminle sistemin dışına çıkıp istediğin gibi zevk sefa sürmekte en kolay yoldur bende seni anlıyorum :flowers:
gerçek olmayan zevk ve safayla nereye kadar yaşıyacaksın merak ediyorum. 70 yıl mı? 80 yıl mı? ya sonra....

---------- saat 02:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:29 eklenmişti ----------

Dişlerimiz neden tırnaklarımız gibi uzamaz ?.. saçlarımız uzar ama neden kirpiklerimiz uzamaz ?.. yağmur damlacıkları yüzlerce metre yukarıdan düşer ve yerçekimi kanununa muhaliftir ? .. NEDEN - NİÇİN - NASIL

Tefekkür sorgulamaktır ALLAH 'a ulaşmanın onun büyüklüğünü ve mükemmelliğini görmenin en güzel yollarından birisidir .

çok haklısın ama bunlar daha fazlasını istiyor yani aklın düşünemekte yetemeyeceği şeyleri istiyor:)

---------- saat 02:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:31 eklenmişti ----------

yazmaktan parmaklarım ağrıdı sabah devam ediriz:)

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
öncelikle tastamam olmasa da -malum namaz kısmı var olayın- inanan biriyim..

dileyen inanır, dileyen inanmaz.. bu benim derdim değil.. ama BİLİMİ ortaya atıp da inanmamalarına bir referans olarak göstermeleri ağrıma gider.. bilimden hiç anlamadıkları bellidir..

diyelim ki insan maymundan türedi.. niye tüm maymunlar insanlaşmadı cevap verebilen bir tez yok..
bilime göre ilk insanın ortaya çıkışı en az 1.000.000 yıl önce oldu.. biz sadece ama sadece 5000 yılını yazılı olarak biliyoruz.. hikayelerle mö 8.000 yılına kadar tahminde bulunuyoruz.. ama bilim geri kalan 990.000 seneyi açıklayamıyor..
bilim virüsleri kabul eder.. ki bunları gözlemyebilir de.. ama hücreden küçük bir yapının bu derece kompleks yapıda olduğunu açıklayamaz.. -açıklayabilseydi virütik hastalıkların kökü kurutulabilirdi sanırım-

yani demem o ki bilim çok iyidir.. faydalıdır ama herşeyi açıklayabilmekten uzaktır.. bunun temel nedeni belki bilimi vareden insanların -temelde hepimizin- herşeyi açıklayabilme yeterliliğinden uzak oluşudur..

ama ille bilimse cevap inanmayan arkadaşlar için.. buyurup okusunlar.. fizik bilimine aşina olan arkadaşlar da eğer yanlış bir ifadem varsa lütfen düzeltsin..
fizik der ki;
rastlantı eseri herhangi bir şey olmaz/olamaz.. rastlantının olduğu yerde kaos olur.. oysa ki makrokosmostan -evrenden- mikrokosmosa -insan- kadar herşey belli bir düzendedir..
ve günümüz fiziğinde -ki buna mekanik ve kuantum fiziği gibi özünde ilgisiz, kurallarının çok farklı olduğu dallar da dahil- TERMODİNAMİK diye bir konu vardır.. ve çokça bilinen yasası der ki:
* Enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez sadece bir şekilden diğerine dönüşür
bu iki ifade hakkında biraz beyin cimnastiği yapın bakalım.. ne sonuca varılıyor.. :cool:

gene konudan saptım..
olayın özüne inersem.. bilim şuan herşeyi açıklamaya kadir değildir.. çünkü bilimi yaratan insan o denli kudretli değil.. ama bilim bile belli bir düzen olması gerektiğinin farkındadır.. eğer bir düzen olmazsa herşey basit rastlantılardan ibaret olursa ne yerçekimi kanunu olur, ne ilaçlar olur, ne de bilimin bize sunduğu herhangi birşey..

bu devasa büyüklükte -ki boyutları belirsizdir- evrende herşeyin mükemnmel bir dizi rastlantı sonucu oluştuğuna inanmak veya böyle varsaymak pek akıllıca değildir..

bunlar gene nasıl bir rastlantı dizisiyse artık karbon bazlı yaşamı -bildiğimiz anlamıyla etten kemikten yaşam- oluşturucak..
ve bu işlemler kazara son bulacak.. -big crunch.. bilim tarafından en fazla fanatiğe sahip SON teorisi-

tabi arada binlerce kazara olan şey var.. yahu el-insaf.. bu kadar kazara olayın bu temel sıralamada olması mümkün müdür..

yok mudur bir matematikçi bu ihtimal hesabını BİLİMSEL yapacak..

yani demem o ki inanmayan kardeşim;
sen tek katlı evlerden oluşan bir caddede yürüken başına saksı düşüp ölme olasılığın bile bu dediklerimin yanında ispatlanabilir.. hiç kusura bakma.. ve lütfen BİLİMİ saçma iddialarına alet etme.. bilimsel veriler yukarıda.. bilim yaratıcı bir kavramı reddebilecek durumda değildir.. aksine ispatlayor.. tabii sağa sola çekmeden bakılırsa..
Çok iyi anlatılmış.

Bir varlığa inanmak için illaki gözle görülmesi gerekmez. Mesela hastanede film çekiliyor. Görmediğin ışıkların verisine bakılarak ameliyat yapılıyor.

3- Meşhur mucizelerinin en büyüklerinden birisi de, Ay ı ikiye ayırmasıdır. Bu mucize, başka hiçbir Peygambere nasip olmamıştır. Muhammed aleyhisselam elli iki yaşında iken, Mekke de Kureyş kâfirlerinin elebaşıları yanına gelip, (Peygamber isen Ay ı ikiye ayır) dediler. Muhammed aleyhisselam, herkesin ve hele tanıdıklarının, akrabasının iman etmelerini çok istiyordu. Mübarek ellerini kaldırıp dua etti. Allahü teâlâ, kabul edip, Ay ı ikiye böldü. Yarısı bir dağın, diğer yarısı başka dağın üzerinde göründü. Kâfirler, Muhammed bize sihir yaptı dediler. İman etmediler.
http://www.dinimizislam.com/

ahakan74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
düşünsen bile aklın yetmez sorgulamaya işte bunu düşünemiyorsunuz asıl.

daha onu sorgulayacak kadar akla sahip değilsin...
hiç dışarı çıkıp güneşe bakmay denedin mi açık bir havada bakamasın çünkü çok parlak daha Allah ın yaratıklarına bakamazken nasıl sorgularsın? biz imtihanayız.. ne gerek var diyiyorsun o zaman çok basit bir örnek verim
hocalar sınav yapmasın ne gereği var. hocalar anlatysın sonra sınava tabi tutsun ne gereği var. sonra sınav sonucunda cezalandır yada ödülendir dediğinle aynı şey çünkü hocalar kimin onu dinleyip dinlemediğini bilmek ister Allah kimin iman edeceğini kiminse şeytana inancağını ve ölüm ile (kişinin Düünyada hayatına bağlı olarak yaptığı hayır ve günahlar sonucunda) ya cezalandır yada mükafatlandırır değil mi?

---------- saat 02:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:18 eklenmişti ----------

islamı yanlış tanıyorsun. bir şeyi ha bire tekrarlanmanın nesi komik. Biz gülmeyi boş görmüyoruz. sağdan soldan duyduğunuz şeylerle islamı tanıyamazsınız. sağdan soldan dolduruşa getirilmişsiniz. haberiniz yok bir kaç kişinin uretiği soruları, takılmış plak gibi onünüze gelene söylüyorsunuz. Allah bizi neden yaratı? neden varız? ha bide hep aynı sorular...

---------- saat 02:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:25 eklenmişti ----------

gerçek olmayan zevk ve safayla nereye kadar yaşıyacaksın merak ediyorum. 70 yıl mı? 80 yıl mı? ya sonra....

---------- saat 02:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:29 eklenmişti ----------

çok haklısın ama bunlar daha fazlasını istiyor yani aklın düşünemekte yetemeyeceği şeyleri istiyor:)

Üstün körü cevaplar verip bir şeyler dediğini sanmışsın! Hocalar niye sınav yaparmışmış!?! Kel alaka! Yahu yaratmazsın, sınava da gerek kalmaz! Lego muyuz yaw biz? Yok aklımız yetmezmiş, zırvala dur, kendini kandır dur...

Reaksiyon puanı
68
Üstün körü cevaplar verip bir şeyler dediğini sanmışsın! Hocalar niye sınav yaparmışmış!?! Kel alaka! Yahu yaratmazsın, sınava da gerek kalmaz! Lego muyuz yaw biz? Yok aklımız yetmezmiş, zırvala dur, kendini kandır dur...

arkadaşım ben orada basit bir örnekle açıkladım kafayı verdiğim örneğe takmışsın ama diyerlerinin okuyup umursamamışsın seni burada ınandırmak zorunda değilim. ben burada bir alim gibi konuşsamda sen inanmasın anlıyorum. çünkü sen bu konuyu kafanda bitirmişin neden yaratmış? tonla laf söylesemde sen konuyu kafanda bitirmişsin sen kendini değiştiremezsen ben seni değiştiremem anlıyor musun.? verdiğim basit örnekle anladığını umuyordum ama kaçmak için alakasız şeyler söylüyorsun diyerek savuruyorsun. Zaten topunuz böyle.

ha bu arada aklımız yetmezmiş dedim ama inanmadın:.
Aklın yetiyor olsaydı kafandaki soru işaretlerine bir cevap bulurdun. Tamam mı?
Bundan sonra ne yazacağını merak ediyorum. Kaçamak Kaçamak cevaplarla kaçmaya devam et. en fazla 60-70 yıl sonra bek bir şeyler anlarsın. ölüme yakın olunca. Allah a isyan ediyorsun nasıl insansın ki seni yaradana isyan ediyorsun. seni yaratmış bu hayatı sunmuş şükredeceğine isyan ediyorsun.

üstün körü cevaplarıma karşılık veremediğin için alakasız diyiyorsun zaten. Bu durum sizde köşeye sıkışınca verilen cevaplardan biridir.

Seni Allah a havele ediyorum...

faceoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sapla samanı birbirine karıştırmış; ispat edeyim derken şarlatanlıklar yapan bir grup ateistin sitesidir.
turan dursun: 80'li yılar da çocuk olanlar hatırlar. trt' nin bütün belgesel ve çocuk programlarında darwinist ve ateist yayıncılık politikası izlediğini bilirler. işte o programları yayına koya, seyrettiren çocukları, gençleri, dini bilgisi zayıf olan kadın ve erkekleri zehirleyen kişidir.
kör bir kurşuna kurban giden turan dursun pamuğu yedikten sonra kendini kimlerin öldürdüğünü öğrendiğinde herhalde çok şaşırmıştır, diye düşünüyorum. zira ergenekon gibi yapıların bu tür cinayetlerle türkiye' yi karmaşaya itmek istediği günümüzde iyi bilinen bir gerçektir.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Senin değiminle sistemin dışına çıkıp istediğin gibi zevk sefa sürmekte en kolay yoldur bende seni anlıyorum
buna sefa sürmek demeyelim de şöyle diyelim kendimi insanlara karşı kullandırmıyorum bir iş yapıcaksam kendim için yapmaya özen gösteriyorum.
-----------------------------

dünyadaki neredeyse bilim adamların büyük bir kısmı neden tanrı varlığını reddetiyor peki yani sen onlardan daha mı iyi biliyorsun bilimi eğer biliyorsan buyur kendi bulduğun tezlerini sür ortama ki inanalım bizde.
geçiş formu yok diyorsan eğer buyur bir kaç tane geçiş formu senin deyiminle bilimden hiç anlamayanların verileri:

insan evrimi: ardipithecus, australopithecus afarensis, australopithecus robustus, homo habilis, homo erectus ve bizim şuan olduğumuz nokta homo sapiens.

dört ayaklıların evrimi: eusthenopteron, panderichthys, tiktaalik, acanthostega, ichthyostega

bunlar sadece bir kaçı.

bunu söylerek zaten evrimi tam bilmediğin anlaşılıyor bütün teistler bunu sorar maymundan geldiysek eğer maymunlar neden var hala sorusu biz maymunlardan evrimleşmedik eğer evrimi az da olsa biliyorsan eğer şöyle birşey vardır ilk basit hücreli canlıdan evrilirken zaman içinde bunlar farklı dallara ayılmıştırlar biz evrimleşme sürecinde maymunlardan evrimleşmedik maymunlarla aynı atadan evrimleşerek geldik bu döneme ve o süreçte farklı dallara ayrıldık bize en yakın olan tür ise %98,6 benzerliği ile gorildir.

herşey insanın anlama kapasitesi ile alakalıdır kendini sınırlarsan eğer hiç bir zaman sonuca ulaşamazsın kendini sınırlamayacaksın ki bazı şeyleri öğrenip yorumlayabilesin. dersin ki eğer "la ateist madem çok biliyon yorumla o zaman!!11!!" diyebilirsin cevabı açık ve net belli herşeyin yeri zamanı vardır günü geldiğinde o da bir gün su üstüne çıkıcaktır.

fizik der ki;
bu iki ifade hakkında biraz beyin cimnastiği yapın bakalım.. ne sonuca varılıyor..

fizikden anlayan birisi değilim ama şu var ki evrim reddedilemez bir gerçektir her geçen gün yeni yeni bilgiler bulunmaktadır ama elbette ki zaman için de ne olur ne biter pek bilemeyiz ha birde haklı olabilirsin belkide ZEUS'un varlığını bu şekilde ispatlanmışta olabilirsin.

gene konudan saptım..
olayın özüne inersem.. bilim şuan herşeyi açıklamaya kadir değildir.. çünkü bilimi yaratan insan o denli kudretli değil.. ama bilim bile belli bir düzen olması gerektiğinin farkındadır..
eğer bir düzen olmazsa herşey basit rastlantılardan ibaret olursa ne yerçekimi kanunu olur, ne ilaçlar olur, ne de bilimin bize sunduğu herhangi birşey..

bu bilinçli tasarımı peki dünya üzerindeki 4.000 tane dinin hangi tanrısı yapmıştır ?

ve her zaman ki gibi söylenen bu kadar kazara olan şeyler olmaz olamaz denir öncelikle şu vardır evrim teorisi dünyanın nasıl oluştuğu ile ilgilenmez dünyanın oluştuktan sonraki dönemlerini inceler dünyanın var oluşunu farklı bilim dalları inceler o yüzden evrim teorisi dünyanın nasıl oluştuğunu kanıtlamak zorun da değildir.

en üst mesajım da belirtiyim gibi geçiş formları istiyor isen bir kaçtanesi tekrar yazıyorum
insan evrimi: ardipithecus, australopithecus afarensis, australopithecus robustus, homo habilis, homo erectus ve bizim şuan olduğumuz nokta homo sapiens.
dört ayaklıların evrimi: eusthenopteron, panderichthys, tiktaalik, acanthostega, ichthyostega

hep yazmıssın ya kazara şu olucak bu olucak diye bunun için internette gördüğüm biryazı vardı onu paylaşıcam.
"10 sayı ile oynanan bir loto da doğru 6 sayıyı tutturma ihtimaliniz milyonda birdir.
ama eğer her çekilişte doğru seçilen toplar sabir tutulursa, kazanmanız daha da kolaylaşır.
yani deoğal seçilim iyi özellikleri tutar, kötü olanları ise çöpe atar.
evrim kendi kendine oluşması olanasızmış gibi görünen canlıların küçük adımlarla evrilmeleridir." diye

evrim tesedügen oluşan bir süreç değildir. mustasyon tesadüf olabilir ancak doğal seçilim tesadüf değildir.

"son teori demek" ben bilim adamı değilim yada bilimle uğraşan bir insan değilim çok bilgim olduğumu da söylemiyorum ama şunu söyleyim sana SON TEORİ diyorsun ya yer çekimi ve atomlar da birer teoridir ve onların da senin deyiminle fanatiği çok ve onların da sonu gelicek demekki gerçekten ilginç :) bilimsel bir teori eldeki tüm verileri en iyi şekilde açıklayan teoridir bunuda unutma.

-----------------------------

sağdan soldan duymuyoruz bunları merak etme bunları son yüzyılda 200 binden fazla bilimsel makale yayınlandı bunlardan yola çıkılarak insanlar bu yolu seçti sağdan soldan değil.
aksine ispatyabiliyorsan buyur ispatla ki bizde bu yoldan dönelim.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Ben inandığım dinin 1400 yıl önce söylediği şeyleri şu günlerde görüyorum. Özellikle kıyamet alametlerini, insanlar gitgide çığırından çıkıyor.

Allah sonumuzu hayretsin.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
buna sefa sürmek demeyelim de şöyle diyelim kendimi insanlara karşı kullandırmıyorum bir iş yapıcaksam kendim için yapmaya özen gösteriyorum.
Haklısın bunun da yolu Allah'ı reddetmekten geçiyo .

Neyse bu konudaki son mesajım sağlıcakla kalın :)

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bana gore bastan asagi sacma bir baslik bize ne kardesim inanmiyorlarsa ne yapalim yani Gidip siteye hepsine savasmi acalim inanan inanir inanmiyan inanmaz bana ne ya ben dusmusum ekmek derdine adam dusmus Tanri varmi yokmunun pesine siz gidin once kendinize giyecek elbise bulun kici acik herifler bende kiziyorum bu tarz seylere Tanri varmi varsa niye isaret vermiyor gibi seylere Eger isaret istiyorsan Sana cok kucuk ama cok kucuk bir ip ucu nasil ananin karninda suyun icinde agzin gozun kulagin acikken yasiyabiliyorsun.....Bundan daha buyuk bir ip ucu her halde verilmezdi ha bir ip ucu daha Etrafina bir bak daglara taslara denizlere kutuplara agaclara kara yagmura ekine ekmege v.b ooooo ucar gider ben bunlarin Olum anini merak ediyorum aslinda o anda ne yapiyorlar.Kurban oldugum ALLAH(cc) bir gosterse ah ah Dunyada bak inananmiyanmi ararsin yoksa kacicak delik ariyanmi ararsin....Leninin son gunlerini bir izlesinler bu kici acik herifler

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Ben inandığım dinin 1400 yıl önce söylediği şeyleri şu günlerde görüyorum. Özellikle kıyamet alametlerini, insanlar gitgide çığırından çıkıyor.

Allah sonumuzu hayretsin.

sen neyi kanıtlamaya çalışıyordun o kadar şey yazarak peki ?

Haklısın bunun da yolu Allah'ı reddetmekten geçiyo .

Neyse bu konudaki son mesajım sağlıcakla kalın :)

gene yanlış anlaşıldık bu allahı reddetme değil benim reddetme sebebim çok farklı sadece dinleri kullanan insanlara karşı kendimi kullandırmıyorum yani biraz onlara hitaben biraz da sisteme hitaben bu sözlerim.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
gene yanlış anlaşıldık bu allahı reddetme değil benim reddetme sebebim çok farklı sadece dinleri kullanan insanlara karşı kendimi kullandırmıyorum yani biraz onlara hitaben biraz da sisteme hitaben bu sözlerim.
Peki öyle olsun . :turned:

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
dünyadaki neredeyse bilim adamların büyük bir kısmı neden tanrı varlığını reddetiyor peki yani sen onlardan daha mı iyi biliyorsun bilimi eğer biliyorsan buyur kendi bulduğun tezlerini sür ortama ki inanalım bizde.
geçiş formu yok diyorsan eğer buyur bir kaç tane geçiş formu senin deyiminle bilimden hiç anlamayanların verileri:

bunlar sadece bir kaçı.

...

aksine ispatyabiliyorsan buyur ispatla ki bizde bu yoldan dönelim.

1. Islam dini evrim teori!sine karsi degildir, islamda bi tek insanlari Allah yaratmistir diye birsey yok kardesim, tüm herseyi Allah yaratmistir. Aksini iddaa ediyorsan lütfen ayet ve sure veriniz.

2. Bilimden, ve Bilim Adamlarindan bahsediyorsun ama bilirmisinki insanin kesfettigi hicbir bilgi kesin olarak kabul edilmez. Cünkü bu bilimsel bir yaklasim olmaz, bilim, süpheciliktir, gercegi aramaktir. Peki niye hertürlü bilgiden süphe edilir bilimde? yanit cok basit, cünkü günümüzde fizikte olsun kimyada olsun, bildigimiz tüm teorilerin yalnis oldugu kanitlanmistir. E sasmamak lazim tüm Fizik teorileri örnegin, yalnislar üzerine kuruludur, cünkü tüm matematik, sadece axiomlar üzerini kuruludur, bilgimiz celiskilidir. Bi sonsuzlugu aciklayamayiz, 0 sayisini aciklayamayiz, cünkü var olmamak ne demek onu dahi acikayamayiz.
Tüm fizik formülleri yalnistir, newton yalnis cikti, einstein in da yalnisligi coktan kanitlandi (tabiki yalnisligi kanitlamak dahi mümkün degil iken), yercekimini bir insan dahi yeryüzünde aciklayamamaktadir. Bizim ACiZ bilgimiz sadece bizim sistemlerimizde gecer. Insan böyle iste büyük resmi göremiyor, görmekten kaciniyor.
Biz Aciz iz bunu kabullenmek lazim. sunun surasinda 5 tane duyumuz var sadece, elektromanyetik dalgalardan sadece belli bir spektrumu görebiliyoruz, ki tüm spektrumu görebilsek neye fayda? baska dalga cesitlerin olmadigi NE malum? Biz insanlik olarak HICBIRSEYDEN emin degiliz, kanitlayamayiz, okadar aciziz ki RÜYADA olmadigimizi dahi kanitlayamayiz.
3. Peki benim anlamadigim, insanlar neylerine güvenerek iddia ederler Tanri yoktur, ilah yoktur, ALLAH yoktur diye?? ben Allah a inaniyorum ama kanitlayamiyorum, atheistler de aksini kanitlayamiyor ama. E peki bu anlasildiysa, yani iki grupda, yada ikidende fazla olsun, agnostikleri felan da alalim iceriye.. ,, insanlar neyine güvenerek Allah inanmaz??? Hepimiz günün birinde ölmeyecekmiyiz??? ya sonra?? bunu hic düsünmezlermi?? Bunu bu forumda daha öncedende yazmistim aslinda, insanin hayatta verebilecegi en mantikli karar Allah a inanmak ve onun icin, iyilik icin, güzellik icin yasamaktir. Cünkü BILIMSEL olarak yaklasmak istersek olaya, Allah in var olma ihtimali(suanki aciz bilgimiz ile) yüzde 50 !. E düsünelim, iki ihtimalide gözden gecirelim, farz edelimki Allah var, bu durumda ne olur? Tabiki Allah in istedigi gibi yasamissak, ölümden sonrada huzura erecegiz, insallah cennetlik olacagiz, dogru secimi yapmis olacagiz. Ama Allah i inkar etmissek, Allah in yolundan gitmemissek, bizi SONSUZ bir azap beklemekte...

Ha tabi, öbür ihtimalide gözden gecirelim, ya Allah yoksa`? O zaman ne olcagini kimse bilmiyor, ama hic prolem degil cünkü: yine ölmeden önce Allah in istedigi gibi yasamissak, tüm insanliga hayirli bir hayat sürdürmüs olacagiz, bilime katkida bulunmus olacagiz, sadece tüm insanlarin hemfikir oldugu positif amaclar icin savasmis olacagiz yani hayati en güzel sekilde degerlendirmis olacagiz. Ama yine Allah in yolundan gitmemissek, degiskenlerle yasamaya mecbur kalmis olacagiz, neyin dogru neyin yalnis oldugunu ölürken dahi bilemeyecegiz. Ateistlerin kavrayamadigi sey, islam dini kötü bir seyi emretmezki Kuran güzelliklerle doludur, hosgörüyü, tatli sözü emreder!

Yani arkadaslar cevap aslinda cok basit, Allah a inanmaktan bir zarar gelmez, ama Allah a inanmamaktan bir zarar gelebilir... dikkatli olun aman :)

Son olarak, benim en yakin arkadasim agnostik, atheist di, en azindan Allah in kesinlikle var olmadigi düsüncesinden vaz gecmeyi basardi, ö yüzden onunla uzun tartismalarimdan iyi bilirim, yazdiklarimi okuyanlar söyle bir meta felsefe yapabilir, derlerki beklide bizi ölümden sonra baska bir varlik bekliyor olcak ve Allah a inanlari cezalandiracak, bu ihtimali niye gözden gecirmezsin? cünkü kuran, sünnet, islam dini, bunlar sadece bi klavuzdur aslinda... iyiyi ve kötüyü ayirt etme özelligini vermis zaten Allah bize, iyiligi secen zaten otomatik olarak Allahin yolundadir, yardima muhtac birini gören bir insan, ister atesit im desin, ister Allah a inandigini söylesin, ne yapilmasi gerektigini bilir. Aslinda herkes Allah a inanir, insan inancsiz dogmaz, inkar edende aslinda inanir, bu kurandada böyle gecer. Yani diyecegim baska birseye inaniyorsaniz, Allah disinda, ve bu varlik, bu ideoloji, bu fikir, size iyiligi emrediyorsa, eyvallah, ayni yoldayiz...

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
konu uçmuş yine,yüksek irtifada,ben haddini bilen ,bilmeye çalışan biri olarak acizane diyorum ki(belki bu cümleler arkadaşların hararetini alır).

bazı konulara fazla takılmamak gerek,ebu cehiller dün vardı,bugünde var,yarında olacak.
bilim bu zamana kadar hiçbirşey kanıtlayamadı.eğer kanıtlamış olsaydı,bilim adamlarının herbiri ayrı şeyler söylemezdi.onlarda inandıklarını ispatlamanın peşinde,bütün çaba bu.

gerçek iman zaten vahyedilene inanmaktır,birşey bilimsel olarak ispatlandıktan sonra,ispatlandığı için inanırsanız zaten iman etmiş sayılmazsınız.

ONUN İÇİN BİLİMDİ,İSPATTI FAZLA UĞRAŞMAYIN.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
denmiş ki bilim adamlarının çoğu ateist.. ilginç bir yaklaşım.. kim böyle bir anket yapmış peki.. kaç bilim adamıyla görüşülmüş de bu kadar rahat sallanıyor..

bilim TANRI yok diyen zihniyet BİLİMCİLERi de ateist olarak damgalar elbet de ispatlar nerde..

ben birkaç lise fiziğinde yeralan kanunla ortaya birşeyler koymuşum.. laf yapılacağına yazdıklarıma sözümona tanrısal bir kavramı reddeden bilimle önermede bulunulsa ne güzel olur..

din evrimi de doğal seçilimi de reddetmez.. lütfen sallanacaksa eğer örneklerleifadelerle sallansın.. akıl ve mantık kabulüne uymayan bir şekilde içi boş ifadelerle olmaz bu iş..

dediklerim nedense istenildiği gibi yorumlanmış..

1990larda yapılan biosphere I ve biospher II deneyleri hakkında araştırma yapın.. sonuç ne olmuş..

gene diyorum.. bilim tanrıyı reddeder ya da bilime göre tanrı yoktur diyen kişi bilim nedir bilmiyor demektir..
bırak gelişmiş bir canlıyı rasgele veya laboratuvar ortamında üretilebilmiş tek bir aminoasit var mıdır?

gene bir basit bilimsel yaklaşımda bulunayım.. matematikçi arkadaşlar daha iyi bilir yanlışsam lütfen düzelttirsinler..

topoloji isimli bir dal var.. n boyutlu uzayla uğraşılır.. bu n boyutlu uzayda n tane sonsuz vardır.. (n zaten sonsuz.. her bir eksende aslında + ve - ikişer sonsuz vardır.. 2 kere sonsuz gene sonsuz edeceğinden durum değişmiyor).. biraz daha ilerleyince aslında n tane sonsuz değil topu topu BİR tane sonsuz vardır sonucuna varılır..

gene herşeyi ispat eden/edebilen bilimin dili olan matematik aslında bir teori üzerinde inşaa edilmiştir.. günümüz matematiği çeşitli dallara ayrılıyor olsa bile tamamı sayılar kuramı üzerine geliştirilmiştir.. sayılar teoremi de peano aksiyomları üzerine.. tamamen varsayım..
işin garibi günlük hayatta sık sık kullanılan sayılar -örneğin 1 ekmek, 3 kg sazan gibi- aslında ispatlanamazdır.. hiçbir bilimci "aha da bu 1 dir, bu 152356 dir" diyecek birşeye sahip değildir..

öte yandan gene fizikte bu KG dır.. bu METREdir denilemez.. bunlar bile temel bir kabule dayanır..

peki bu açıdan yaklaşıldığında temelde insan beyninin bir uydurması olan BİLİME inan kişi nasıl olurda gene insan beynini uydurması olduğunu iddia ettiği YARATICI kavrama inanmaz..

ki nazarımda bilim gerçektir.. tıpkı Allah gibi..

sınavlı mınavlı bir muhabbet olmuş.. bunlar çocuklar için olan benzetmelerdir.. temeldir.. ama ille bunlar kabul edilmiyorsa -ki arada 4000 din olayıda var.. bu aynı zamanda ona da cevaptır..- her din maddi dünyaya yönelik bir ahlak kuralı şeklindedir.. ama bir de dinlerin mutfağı olan metafizik konulara eğilinen kısımları vardır.. islamda tasavvuf, isevilikte mistisizm, yahudilikte kabbala olarak bilinen kısımlar.. biraz araştırsın bakayım yaratıcı yoktur diyen kişi bunun gibi metafizik kısımlar ile fizik kısımlar ortak paydada buluyor mu buluşmuyor mu..

ki gene 4000 dinin olması bize şu sonucuda veriyor.. TANRISAL BİR KAVRAMA inanma ihtiyacı.. peki bu inanç isteği neden.. bilim gene cevapsız..

ayrıca insan olarak hazlarımız-duygularımız-hislerimiz de var.. herşeye kadir bilim bunların sebeblerini açıklayabiliyor mu??

demem o ki bilim gerçekten muazzam.. faydalı bir olgu.. ama herşeye cevap verebilmenin çoook uzağında..

üstelik bilimsel olarak gene iddia ediyorum ki YARATICI vardır.. anladığım kadarıyla da ispata yöneldim.. ama YARATICIY reddeden bilimi savunan bir BİLİMSEL VERİ yok.. olsa reddeden arkadaşlar ortaya atardı herhalde..

NOT:
moderasyondan ve üye arkadaşlardan özür dilerim konuyu çokça saptırdım..

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Arkadaşlar konu sapıyor, seviye biraz alçalıyor argo konuşmalar oluyor arada.

Seviyeli bi tartışma ortamı olsun lütfen, herkes kendi görüşünü belirtmekte özgür ama karşı tarafa çamur atmadan yapılır tartışma lütfen bu durumu göz önünde bulundurarak görüşlerinizi belirtirseniz kimse kimseyi kırmamış olur.