Turandursun.com

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 35_toll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Şöyle sitelerin adresini direk vermeyin. Şuraya tıklayın diyip linki öyle verin

---------- saat 18:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:54 eklenmişti ----------

hit çekmemek için

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Herkesin dini de din karşıtlığı da kendine !

Bazı şeylerde hoşgörülü davranmaktan kendimi alamıyorum.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yararlı bilgiler bulunuyor sitede ,tavsiye ediyorum.

Siteye üye olup hakaretler savunmazsanız ve ateşle tehtit savurmazsanız sevinirim. İlk önce siteyi bir inceleyin, okuyun.

35_toll

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Herkesin dini de din karşıtlığı da kendine !

Bazı şeylerde hoşgörülü davranmaktan kendimi alamıyorum.

Eğer o sitedeki yorumları biraz okursan bu konuyu neden açtığımı daha iyi anlayabilirsin. "Bırak Allah'ı ispat edemezsin, boşver tanrı diye birşey yoktur inanma böyle şeylerle, Allah olsa bilim ispat ederdi bunu çoktan" vb cümleler kullanıp milleti dinden soğutmaya çalışıyorlar..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Eğer o sitedeki yorumları biraz okursan bu konuyu neden açtığımı daha iyi anlayabilirsin. "Bırak Allah'ı ispat edemezsin, boşver tanrı diye birşey yoktur inanma böyle şeylerle, Allah olsa bilim ispat ederdi bunu çoktan" vb cümleler kullanıp milleti dinden soğutmaya çalışıyorlar..

Sen de milleti dine çekmeye çalışıyorsun.

35_toll

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Kimseyi Dine falan çektiğim yok saçmalama. İnanmıyorsan senin bileceğin iş. Sizi zorla dine inandırmak için mi uğraşıcam.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
cehennemin kapılarını sonuna kadar aralayanlar bırakın girsinler...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Feraha kavuşmuşlara bulaşma derim.Bırak ne halleri varsa görsünler.Ben onlarla uğraşmayı uzun zaman önce bıraktım:)Sadece bazen ecdadlarını unutup coşuyorlar, o sinirimi bozuyor.Zaten gün gelecek "dank" edecek elbet ..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Mahoo oğlıım bunlar Attaaiisttir haa!!

:D

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Siteye girdim rastgele bir konuya baktığımda acayip sinirlenip çıktım.Üye olsam acaba nasıl yorum yaparım bilmiyorum.

Ne diyelim ALLAH(C.C) ıslah etsin...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Turan DURSUN medresede eğitim almış, daha sonraları Diyanet camiasında çeşitli ilçelerde müftülük yapmış ve en son olarak 1966 yılında Sivas ilinde İl Müftüsü olarak görevini sürdürmüştür.

Bu şahıs bir arkadaşının verdiği materyalist bir kitap sebebiyle İslam Dininden uzaklaşıp, Türkiye’nin azılı ateistlerinden oluyor. 40’ye yakın kitabı mevcut. Aslında Turan DURSUN'un materyalist görüşleri üniversite yıllarına doğru uzanmaktadır. Özellikle Turan DURSUN'un hocası ve Türkiye'de sayılı hadis bilginlerinden olan merhum İbrahim CANAN bunu ifade etmiştir.

Arkadaşlar şöyle düşünmek gerekir;

Bir bahçede çürük bir meyve bulunmasıyla bütün meyveler imha edilmez. Sadece o çürük meyveye hasr-ı nazar edilir. Bu bahçedeki meyvelerin tamamı çürüktür hatta bu bahçenin toprağıda verimsizdir demek insafsılık olur.

Bir müftünün inkar etmesi islam dininin hakikatsiz olduğunu göstermez. Çünkü bir inkarcı müftüye bedel binler hatta milyonlar müftü ve islam alimleri islamın hak din olduğunu delilleriyle orataya koymuş, isbatlamış kendileride yaşamlarıyla bu dini kabul ettiklerini göstermişlerdir. Bu kişilerin meslek ve meşrepleri farklı olduğu halde (felsefeci, kelamcı, mutasavvıf, hadisi ve tefsirci...) İslamın iman hakikatlerinde hiç bir ihtilafları yoktur. Bu milyonlar kişinin icma' (hem fikir olma) larına göz kapayıp bir inkarcı müftüyü nazara almak yukardaki örnekteki gibi insafsızlık olur.

İslamın hak din olup olmadığını araştırmak isteyen kimseler inkarcıların uydurma bilgilerini değil aksine islamın temel kaynaklarını incelemelidirler. Çünkü inkarcıların eserlerinin iftiralarla dolu olması normaldir. İftira kaynaklı bilgilere göre araştırma yapılmaz.

turan_dursun.jpg

TURAN DURSUN HAYATI

Bu bilgilere ek olarak aşağıda bir kez daha değerlendirme yapacağız:

Babası daha doğmadan onun için kitaplar satın almaya başlar. " Basra'da ve kufe de bulunmayacak ölçüde büyük bir din alimi " olacaktır... Küçük yaşta sıkıntılara maruz kalır, çocukluğunu yaşayamaz..." Ne yapıp edip herkesi geçmeye karar " vermiştir... Okur ama bunları sadece hedefine götürecek basamak olarak görür tüm bilgileri... Ama yaşadığı dünyadan habersizdir. Çocukluğunda koşullandığı " en önde olma" , " kendisinden herhangi bir şekilde söz ettirme " tutkuları, din adına yaşadığı bütün negatif tecrübeleri ileride bilinç altından çıkacak büyük ölçüde şahsiyetini ve dine bakışını etkisi altına alacaktır.

Tüm olumsuzlukların sebebini dinle özdeşleştirdiği " zalim baba " olarak nitelediği babasını görür.TRT'ye geçince namazı orucu bırakır.Tevrat ve İncilde kur'anda anlatılanların benzerini görünce Hz. Muhammed'in " bir sahtekar ( haşa! )" oldugu fikrine varır ve peygamberlik inancını yitirir.

Tabii onun bu ifadelerinde samimi oldugunu düşünmemiz için onun kur'anı hiç okumadığını düşünmemiz gerekir. Kur'anın bir çok ayeti zaten bu benzerlikten bahseder. Hatta bazı tahrifleri dışında bu kitapları onayladıgını belirtir... " O an bende öyle bir hınç oluştu ki , çünkü din - peygamber benim gençliğimi çocuklugumu aldı.onun yüzünden çocuklugumu yaşayamadım."...

Dursun sadece dinle kavgalı değildir. Çevresi ile de uyumsuzdur. Gerek müftülüğü gerekse TRTdeki görevi esnasında yaşadığı sürgünlerin gerçek sebebi de bu olsa gerektir. TRT'den emekli olmasına gerekçe olarak " bunalım içine düşmek, iş çevresi ile uyumsuzluk, psikolojik dengesizlik " olarak gösterilir.O bu sürgünleri " her yerde doğruyu söyleme kararlılığına bağlarsa da " bu gerçekçi gözükmemektedir.O hayatının her döneminde bulunduğu yer ve konumla uyumlu görüşleri en sivri ve uç düzeyde savunmuştur.

Müftülüğünde "ilerici din adamı", TRTde " katı laik ", emekliliğinde " kesin din karşıtı" kesilir.

Onun kişiliğinde cinsel tecrübelerinin de önemli bir payı vardır. Hayatını anlattığı romanında bir koça masturbasyon yaptırmasını anlatmasıda bu açıdan ilginç bir kesittir. Çocukluğunda din adına yaşadıkları kişiliğinde derin izler bırakmıştır. Dini anlatırken kullandığı uslup ancak kendi kişiliğini tanımlaması açısından bir anlam ifade edebilir. Uslup ve ifade tarzının sahibi ile alakası direk ve tartışmasızdır. Değerlendirmeleri çoğunlukla hamasi, agrasif, hatta isterik denebilecek özellikler gösterir. O bir bilim adamı tavrından çok İslama duydugu kin ve düşmanlık sebebi ile ne pahasına olursa olsun onunla mücadele eden bir savasımcı tavrı sergiler.

Dünyayı tek başına değiştireceğine inanır.

Saygılar.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Adamın hayatını çıkarmaya ne gerek var ki? O bir insan ve nasıl düşüneceğini, neye inanıp, neye inanmayacağına kendi karar verir.

freenet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kesinlikle Tanrıya (ARAPÇA=AL ILAH [ALLAH]= İngilizcedeki The God gibi...) birliğine ve bizi uyarmak için elçiler gönderdiğine, bu elçilerden bazılarının dinlerini yaymada sonuca ulaşmadıklarına da inanırım. Benim ateistlerin nasıl ateist olduğuna dair bir teorim var; çoğu ateist, hırsızın, yolsuzlukçunun, cahilin bu dindar olduğunu söyleyen insanlardan çıktığını görünce ateist oluyor. Bu din sömürücüleri de günahkarlardırlar (bkz: maun suresi) Düşünün ki islam gibi bir dini dünya Cahil, kandırılan "terörislere" göre değerlendiriyor ve tüm müslümanları böyle hayal ediyor, bazı ateislerin durumu da bu insanlarınkine benziyor! bence elinde imkan varken cahil ölen insanlar cehennemliktir! çünkü ona bahşedilen o muazzam kapasiteyi kullanamamış, bir hayvan gibi yiyeceğini kazanmış ve eğlenmiştir. Ona bahşedilen bilinci ve fikir üretme yetisini boş şeylere harcamıştır! Benim İnancım bu! Ahirette kimin haklı olduğu ortaya çıkar!

Bu ateist sitelerine gelince, ben Uzay'ın, Coğrafya ve Biyoloji biliminin farkında olan hiçbir insanın Tanrıya inanamayacağını düşünemiyorum, belki de inandığı ve derinlerde bir his olarak "büyük ve ilk enerji" tahayyülü vardır. Sadece insanların cehaletlerine ve aymazlıklarına sinirlenip insanların sürekli dinleri sömürmesine bir "karşı duruş" olarak bunu yapıyor olabilirler...

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
allah allah sizneden ya millet neye istiyorsa ona tapar amaç nedir yani

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
EĞER ALLAH(C.C) YOKSA NASIL BU DÜNYADA VARSINIZ? Tek sorum budur.

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yapılacak tek şey Kafirun Suresi'nin mealini okumaktır onlara ve onun gibilerine. Kılım kadar beni ilgilendirmiyor ama asıl korktuğum nokta bu ve bunun gibilerin düşünceleri toplumu dinden uzaklaştırması, şüphe batağına düşürmesidir. turan dursunun ne pislik olduğunu bilip de hala onu savunuyorsa ne demeli! turan dursun ve onun izinden giden insanlar ya da onun gibiler göz ardı edilemeyecek kadar çok tehlikelidir. Kafirlerden de tehlikelidir.

Reaksiyon puanı
7
Bu adamın bir kaç parça yazısını okumuştum insanı büyük kuşkuya düşürüyor fakat; "1Bir bahçede çürük bir meyve bulunmasıyla bütün meyveler imha edilmez." ALLAH kimseyi doğru yoldan şaşırtmasın (AMİN). Okuduğumda bende çok kötü oldum ama bu ALLAH'ın yokluğuyla ilgili birşey değildir.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
herkesin dini inancı kendine, düşüncesi kendine
anlamıyorum neden saçma sapan şeyleri kendinize amaç ediniyosunuz?
siz şimdi Allah'ın varlığını kabul etmeyen birine nasıl Allah'ın varlığını kanıtlarsınız? Kanıtladınız diyelim o adam dine geri döner mi sizce.
Boşa kürek çekmeyin..

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ALLAH 'ı inkar etmek mümkün değil , nasıl bir duvar ustasız olmuyor bir elbise terzisiz dikilemiyor Bu koskoca kainatta aklı olmuyan maddeler bir araya gelip sen hücre olacaksın sen balık olacaksın sen kuş olacaksın sen solucan olacaksın DİYEMEZ .. Bir usta vardır biz bu büyük ustaya yaratıcı diyoruz , bu büyük yaratıcı ALLAH 'tır ve inkar eden deli bile sayılamaz ..

Din konusu ayrıdır insanlar ayrı dinlerden bile olsalar ALLAH 'ı bilirler ve kendi iradeleri ile dinlerini yaşarlar yada yaşamazlar ..

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bazı mesajlarda neden allahı ispat etmeye çalışıyorsunuz ki ? siteden nefret edebilirsiniz pekala ama gelipte burda bari "allah var kesin" gibi veya buna benzer yorumlar yapmayın lütfen.

uploader

Asistan
Reaksiyon puanı
6
bi kontrol edin ayetleri gerçekleriyle. o sitede ayetleri aslıyla vermiyor. sonra müslüman düşmanlığı yapıyorlar milletin kafasını bulandırıyorlar. diyor ki turan bey: (HZ) Muhammet o kitabı kendisi yazdı vahiy olarak filan gelmedi(haşa)... buna kanıt olarkak ta kitaptaki bir ayette ben allahın peygamberiyim... diye başlayan bir ayet olması. ayetin aslı şöyle başlıyor. De ki: ben allahın peygamberiyim. gerçekleri eksik yazarak gidiyorlar böyle. bizim de araştırıp soruşturmayan halkımız kanıyor böyle saçma şeylere.

biz söz var: düşen uçakta ateist olmazmış :)

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ALLAH'ın ispata ihtiyacı yok , biriniz neden yok olduğunu ispat edebilirmi ?

İnanmıyan biri için cehennemde yanacaksın sözü bir şeyi ifade etmez ama bir söz vardır "herkes kendi odununu taşır"

siteden neden nefret edelimki , adamlar vazifesini yapıyor ..

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
cehennemin kapılarını sonuna kadar aralayanlar bırakın girsinler...

Bizim görevimiz o kapının önünde durup Cennet kapısını göstermek. Eğer onlar senden Ahiret'te gelip haklarını isterlerse ne cevap verebileceksin? Madem sen inanıyodun bana neden doğru yolu göstermedin diyen olursa cevap verebilecek misin?