Ttnet'in gizli planı

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar

İnternetim kesildiğinde 444 0 375'i aradığım internet geliyor , kapattığımda yine internet gidiyor.Dışarıdan birisi aradığında ev telefonunu internet gidiyor.(ara sıra ) Evde başka bir telefon yok , kablolarda bir sıkıntı yok.

Buradan şu sonuç çıkıyor : Ttnet ya santrali buna göre ayarlıyor.Mesela santralde bir uyku sistemi gibi birşey hazırlamış olabilir.İnternet kullanılmadığında , interneti açtığımda internet gelmiyor beklediğimiz fakat ev telefonundan 444 0 375'i arayınca internet geliyor.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu kablolar sağlam demişiniz ya bence okadar emin olmayın :D aslında kontrol etmenin birçok yolu var. bence ben anlıyorum demek başka işin erbabına kontrol ettirmek başka tabii siz bilirsiniz de uyku modu bilmem ne komplo teorisi gibi geldi bana :D hatta içimden bir ses "hemşerim bildiğin kablon siplitterin bozuk işte" diyor ama ben size öyle demeyeceğim :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Gizli plan falan yok, sprinter'ı değiştir yeter.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
2 saattir benimde internetim gidip gidip geliyor adam gibi giremiyorum..

Reaksiyon puanı
2,148
Haklı olabilirsin. 1 haftadır bi arkadaşımda kaldım bunun gibi bi sorun vardı splitter'ı aradan çıkarttım direk modeme taktım, internet bi süre geliyor sonra bağlantıda ünlem oluyor ve ancak şu şekilde düzeliyor kabloyu modemden çıkarıp telefona takıp bi yeri aradıktan sonra tekrar modeme geri takınca düzeliyor. Garip değil mi?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
modem ayarları ve slipter dan kaynaklanan bir durum. ttnet ile alakası yok

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
modem ayarları ve slipter dan kaynaklanan bir durum. ttnet ile alakası yok

Bende sana şunu söyleyeyim 2 modem de denedim bunu , inca ve keysmart modeminde , splitterleride değiştirmiştim.

Splitter ve modem çözüm olmuyor :)

Bu dediğim durum bende 3 yıldır bulunmaktadır.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bende sana şunu söyleyeyim 2 modem de denedim bunu , inca ve keysmart modeminde , splitterleride değiştirmiştim.

Splitter ve modem çözüm olmuyor :)

Bu dediğim durum bende 3 yıldır bulunmaktadır.

Bendede aynı sorun var ve benim iss koçnet. :) yani ttnet tezi burda çöker. Modem içerisinde bağlantı ayarı var tam hatırlayamıyorum ama nailed up gibi bişey yapıyorsun ve slipter kullanıyorsun kaliteli bişey . sorunlarından kurtuluyorsun :)

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bendede aynı sorun var ve benim iss koçnet. :) yani ttnet tezi burda çöker. Modem içerisinde bağlantı ayarı var tam hatırlayamıyorum ama nailed up gibi bişey yapıyorsun ve slipter kullanıyorsun kaliteli bişey . sorunlarından kurtuluyorsun :)

Ttnet çürüdü tamam

2 tane splinter bozuktu tamam
2 tane modem bozuktu tamam
değiştirdiğim ev kablosu yine kopuk kırık tamam

o zaman tek kurabileceğim komplo , ttnet tarafından apartmana giren kablolarda sıkıntı olmaz mı kalıyor herhalde ?

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Birde splinter usta var ama onun konumuzla alakası yok :P

ninja-kaplumbagalar-splinter-usta_88150.jpg

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Aynı problem ben intcafede çalıştığım zaman da vardı.

Bir gün internet kesildi ve modemin üzerinden sinyalin gittiğini gördük ttneti aradım robotun yönlendirmesine az kaldı ki baktım sinyal tekrar geldi telefonu kapattım ve problemin splitter den olma ihtimaline karşı değiştirdik 1 gün sonra aynı problemi aldık yine tekrar arayacaktım bu sefer telefonu kaldırdım biraz bekledim bu sefer Ttnet'i aramadım sadece bekledim baktım sinyal geldi dedim şimdi Ttnetin ne suçu olabilir ? ama Ttnet'i arayıp durumu bildirdim çalışmalardan dolayı olabilir dediler.. Sonraları ara sırada olsa aynı problemi yaşadık ve bir iki defa telefonu kaldırıp beklediğimizde internetin geldiğide oldu sonradan tekrarlayan kesintilerin kaynağını bulamadık ama bir süre sonra internet kesilmeleri Ttnet'i sık sık rahatsız etmemizden sonra durdu.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ttnet çürüdü tamam

2 tane splinter bozuktu tamam
2 tane modem bozuktu tamam
değiştirdiğim ev kablosu yine kopuk kırık tamam

o zaman tek kurabileceğim komplo , ttnet tarafından apartmana giren kablolarda sıkıntı olmaz mı kalıyor herhalde ?

şu an evde değilim eve gidince moemden hangi ayar olduğa bakar yazarım.

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefon çaldığında veya kullandığımda internet bende de gidiyor.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
1. olarak kablolarında kısa devre olabilir zaman zaman temas sorunu olduğunda bunu yapar.
2. olarak santralde sorun olabilir

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aynı problem ben intcafede çalıştığım zaman da vardı.

Bir gün internet kesildi ve modemin üzerinden sinyalin gittiğini gördük ttneti aradım robotun yönlendirmesine az kaldı ki baktım sinyal tekrar geldi telefonu kapattım ve problemin splitter den olma ihtimaline karşı değiştirdik 1 gün sonra aynı problemi aldık yine tekrar arayacaktım bu sefer telefonu kaldırdım biraz bekledim bu sefer Ttnet'i aramadım sadece bekledim baktım sinyal geldi dedim şimdi Ttnetin ne suçu olabilir ? ama Ttnet'i arayıp durumu bildirdim çalışmalardan dolayı olabilir dediler.. Sonraları ara sırada olsa aynı problemi yaşadık ve bir iki defa telefonu kaldırıp beklediğimizde internetin geldiğide oldu sonradan tekrarlayan kesintilerin kaynağını bulamadık ama bir süre sonra internet kesilmeleri Ttnet'i sık sık rahatsız etmemizden sonra durdu.

en son dediğiniz cümlede ttnetten dolayı olduğunu kesinleştirmişsiniz.

Olay her zaman ttnette bitiyor zaten.

Evdeki kablolar , modemde sorun olmadığından eminlik , splitterda sorun olmadığından eminlik , bunlardan kesinseniz suç her zaman ttnettedir.

Şunu anlatayım size ;

Şimdi ben 8 mbitte ilk geçtiğimde 4 - 5 yıl evveli sıkıntı olmadan 8 mbitte indirme yapabiliyordum.3 - 4 ay sonra bir gün kendiliğinden modem resetlendi ve modemin arayüzünde hızın 4 mbite sabitlendiğini gördüm.Aradım ttnet'i bizim yapabileceğimiz birşey yok dedi müşteri temsilcisi. Diyorum müşteri temsilcisine 3 - 4 ay önce nasıl alıyordum ben bu hızı cevap veremiyor.( aynı müşteri temsilcileri değil en az 15 tane müşteri temsilcisiyle görüştüm hepside aynı şeyi söyledi.) , santrali aradığımda oradaki çalışandan bir tanesi saniyesinde olayı düzeltti. Bu olay 1 - 2 ayda yaşar oldum her seferinde santrali arayıp düzeltiyorlardı.En son 5 - 6 ay önce oldu bu olay bir daha da yaşamadım henüz.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Splitter kaynaklı diyorum bende imkanın varsa parçaları tek tek dene modem Splitter kablo ondan sonra ttnet ile konuş

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
en son dediğiniz cümlede ttnetten dolayı olduğunu kesinleştirmişsiniz.

Olay her zaman ttnette bitiyor zaten.

Evdeki kablolar , modemde sorun olmadığından eminlik , splitterda sorun olmadığından eminlik , bunlardan kesinseniz suç her zaman ttnettedir.

Şunu anlatayım size ;

Şimdi ben 8 mbitte ilk geçtiğimde 4 - 5 yıl evveli sıkıntı olmadan 8 mbitte indirme yapabiliyordum.3 - 4 ay sonra bir gün kendiliğinden modem resetlendi ve modemin arayüzünde hızın 4 mbite sabitlendiğini gördüm.Aradım ttnet'i bizim yapabileceğimiz birşey yok dedi müşteri temsilcisi. Diyorum müşteri temsilcisine 3 - 4 ay önce nasıl alıyordum ben bu hızı cevap veremiyor.( aynı müşteri temsilcileri değil en az 15 tane müşteri temsilcisiyle görüştüm hepside aynı şeyi söyledi.) , santrali aradığımda oradaki çalışandan bir tanesi saniyesinde olayı düzeltti. Bu olay 1 - 2 ayda yaşar oldum her seferinde santrali arayıp düzeltiyorlardı.En son 5 - 6 ay önce oldu bu olay bir daha da yaşamadım henüz.

Aynı durum bende de oldu kardeşim şimdi hızı 3.5 mpbs ye sabitlediler.. Dün hızım 4.3 e kendiliğinden çıktı şimdi kesinti yaşamaya başladım. Açıp sorunca sizin hattınız çekmiyor 3 e indirelim diyorlar. Ne alaka ben ilk aldiğimda 7.8 mpbs oluyordu hızım dedim o zaman santralde sıkıntı var yok yoğunluktan yok şurdan diye kıvırıyor herifler resmen.. :cursing: Al yazıyı yazarken yine gidip geldi.. :blink:

CALIYAKALI

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aynı durum bende de oldu kardeşim şimdi hızı 3.5 mpbs ye sabitlediler.. Dün hızım 4.3 e kendiliğinden çıktı şimdi kesinti yaşamaya başladım. Açıp sorunca sizin hattınız çekmiyor 3 e indirelim diyorlar. Ne alaka ben ilk aldiğimda 7.8 mpbs oluyordu hızım dedim o zaman santralde sıkıntı var yok yoğunluktan yok şurdan diye kıvırıyor herifler resmen.. :cursing: Al yazıyı yazarken yine gidip geldi.. :blink:

Bağlı bulunduğun santralin telefon numarasını öğren direk orayı ara.Ttneti arama boşver , hızımı 8 e sabitler misiniz de santraldeki kişiye.Desteklemez vs. derse siz bir sabitleyin de sıkıntı olmaz. Ben öyle çözmüştüm.

biri Osurrsa TTnet diyecekeler.....

Birader sen ne biçim konuşuyorsun ?

Ulan Dünyanın en kazık internetini kullanıyoruz , üstüne saçma sapan bir kota , üstüne söylediği hızı hattın TAM DESTEKLESE DE o hızı sabitletene kadar anan ağlar

Sen gelmiş hala ttneti savunuyorsun ? :@

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Kablolarında bir sorun olabilir. Arıza kaydı bırak. Muhtemelen çöz(e)meyecekler. Kendi başının çaresine bakmalısın. Ekleri kontrol et.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ttnet seni sevmiyorum anlaşamıyoruz ayrılalım bu ilişkiyi kaldıramıyorum artık :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
valla arkadaş bugün bahsetti hızını 2 mb yapıyolar aradığı nda hız sorunları için 2 ye basın dediğinde hızı 5 mb ye çıkıyomuş

bi kaç saat sonra tekrar 2 ye düşüyomuş.. bana çok enteresan geldi misal..