TTNET - Sağol yahu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oveo531
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oveo531

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
8mb e kadar olan paketi kullanıyorum.. Hemde 2 yıldan uzun bir süredir.
Neyse konu şu 2 yıldan beri hızım max 2.5 mb i gördü hatta bazı zamanlarda 1 mb e indi. Bunun üzerine en az 20 30 kere ttnetle görüşmüşümdür tabi bir okadar da arıza kaydı :) Sonuç değişmedi tabii ki. Oysaki binada sadece bende düşük hız sorunu var :( En sonunda geçtiğimiz şubat ortasında internete girerken Adil kullanım kotası vs vs hızınız 3 mb e düşürülmüştür yazıyordu ... !?
Yüzümde bir gülümsemeyle direk hız testi yaptım ve DANK! İnternet 3 mb olmuş... Hatta bu hız için bir ara devamlı akk ya yakalanma fikrini bile düşündüm :). Bir şekilde mart ayına geldik sonuç 10 mb :D o heyecanla 4 günde tekrar radara yakalandım ve 3 mb e düşürüldü tabii o ayrı konu .. Şimdi nisan ayını bekliyorum, bakalım ne olacak

Ha bu arada sevindin mi derseniz... Tabii kide Hayır ve merak ettigim bir şey var , Bu kadar uzun zamandan sonra ne değişti de benim internetim hızlandı... Madem yapabiliyordu neden 2 yıl süründürdü
:cursing:

Youshet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTNET sorunları. Ne yapacaksın. TTNET Kullanıyorum ve şu anda ethernet kartımda sorun var. Bu bendenmi kaynaklı yoksa TTNET'Denmi olustu orası biraz suclu. Aksam servis gelecek bakacak.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Her ay elinden geldiğince 100 Gbayt harcıyorum daha fazlasını akk izin vermiyor bir zamanlar ikiyil boyunca 1mb kullanmak zorunda bırakıyorlardi halini anlıyorum.

Youshet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her ay elinden geldiğince 100 Gbayt harcıyorum daha fazlasını akk izin vermiyor bir zamanlar ikiyil boyunca 1mb kullanmak zorunda bırakıyorlardi halini anlıyorum.
Akk ne hocam ? Sabahtan beri bunu diyorlar. Bi açıklayan yok.

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Adil Kullanım Kotası demek. İnterneti sömürmemize karşın servis sağlayıcıların aldığı bir önlem. Belirli bir indirme limitini aşınca hızın 3Mbps'e düşüyor.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Adam uzun yıllar 1Mbps mahkum olunca akk nedir öğrenememis gerçi biz öğrendik te ne oldu.

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar,
8mb e kadar olan paketi kullanıyorum.. Hemde 2 yıldan uzun bir süredir.
Neyse konu şu 2 yıldan beri hızım max 2.5 mb i gördü hatta bazı zamanlarda 1 mb e indi. Bunun üzerine en az 20 30 kere ttnetle görüşmüşümdür tabi bir okadar da arıza kaydı :) Sonuç değişmedi tabii ki. Oysaki binada sadece bende düşük hız sorunu var :( En sonunda geçtiğimiz şubat ortasında internete girerken Adil kullanım kotası vs vs hızınız 3 mb e düşürülmüştür yazıyordu ... !?
Yüzümde bir gülümsemeyle direk hız testi yaptım ve DANK! İnternet 3 mb olmuş... Hatta bu hız için bir ara devamlı akk ya yakalanma fikrini bile düşündüm :). Bir şekilde mart ayına geldik sonuç 10 mb :D o heyecanla 4 günde tekrar radara yakalandım ve 3 mb e düşürüldü tabii o ayrı konu .. Şimdi nisan ayını bekliyorum, bakalım ne olacak

Ha bu arada sevindin mi derseniz... Tabii kide Hayır ve merak ettigim bir şey var , Bu kadar uzun zamandan sonra ne değişti de benim internetim hızlandı... Madem yapabiliyordu neden 2 yıl süründürdü
:cursing:

Alt yapı sureklı yenılenıyor saha dolabı degıstıgı ıcın hızın artmıstır.

Youshet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben dosya indirmek için 3 saat bekliyorum. Yani bu ttnet'in akk'ından dolayımı kaynaklanıyor ? :cursing:

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ben dosya indirmek için 3 saat bekliyorum. Yani bu ttnet'in akk'ından dolayımı kaynaklanıyor ? :cursing:

Kaç mb lik dosya indiriyorsun ki 3 saat sürdü .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

+ madem hızın arttı torent denilen olaydan haberdar misin.

bogazicibilisim

Boğaziçi Net Bilişim Teknolojileri
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
450mb lik dosyayi 1 saate indirdim :D ttneti saygıyla anıyor selamlarımı sükrranlarımı iletiyorm

Youshet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaç mb lik dosya indiriyorsun ki 3 saat sürdü .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

+ madem hızın arttı torent denilen olaydan haberdar misin.
torrent kullanmıyordm o zamanlar. ETS2 yi 3 satte indirmiştim :@ Demek bu olayda TTNET'in parmağı var.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Şu an torent kullanıyormusun .

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Şimdi hız düşmesinin sebeplerinden biri indirdiğin sunucudur.
Dosyayı indirdiğin sunucu maximum hızda indirmene izin vermiyordur. Bu da sunucunun aşırı yüklenmemesi için alınmış bir önlem.

www.speedtest.net adresinden mevcut bağlantının maximum hızını öğrenebilirsin. Eğer 3 Mbps ise Adil Kullanım Kotası'nı aşmışsın demektir. Bir sonraki aya bu kota sıfırlanır ve maximum hızda erişime devam edersin.

Bu da benim internet hızım. TTNET NET Limitsiz Fiber paketini kullanıyorum. (20 Mbps'e fiber demek ne kadar doğru bilmiyorum :D) Aylık 50 GB kotası var. 50 GB sonunda internet hızı 3 Mbps'e düşüyor.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398

Ma%C4%9Fara-Giri%C5%9Fi.jpg

ışığa doğru koş :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Sayın x efendi sizin mağaranıza fiber yani ışık hızında internet hattını döseyemeyiz .

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu ttnet ne lanet bir şirket oldu çıktı artık böyle ne olacak bunların sonu çok merak ediyorum almanyada bizim aknden sonra 3mbse inen hızımızı almanya internet temel insan hakkı diye ücretsiz olarak sunarken bizde 50 mbs hız akkye yakalanınca 3mbse düşüyor peki ücret değişiyormu hayır yine 50 mbs hız ücreti ödüyoruz yazıklar olsun ttnete

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
AKK'nin acilimi= Artik kac kurtul :)

Benim anlamadigim olay su: O kadar sikayete ragmen bir sirket bu kadar mi yüzsüz olur arkadas? Anlamakta güclük cekiyorum dogrusu..

Youshet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi hız düşmesinin sebeplerinden biri indirdiğin sunucudur.
Dosyayı indirdiğin sunucu maximum hızda indirmene izin vermiyordur. Bu da sunucunun aşırı yüklenmemesi için alınmış bir önlem.

www.speedtest.net adresinden mevcut bağlantının maximum hızını öğrenebilirsin. Eğer 3 Mbps ise Adil Kullanım Kotası'nı aşmışsın demektir. Bir sonraki aya bu kota sıfırlanır ve maximum hızda erişime devam edersin.

Bu da benim internet hızım. TTNET NET Limitsiz Fiber paketini kullanıyorum. (20 Mbps'e fiber demek ne kadar doğru bilmiyorum :D) Aylık 50 GB kotası var. 50 GB sonunda internet hızı 3 Mbps'e düşüyor.
nereeden bakacağım ?