TTNET Hız Problemi

TheBodrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
8mbps NETLİMİTSİZ tarifesi kullanıyorum, ancak henüz indirme hızım 160KB geçmedi. Aynı tarifeyi diğer evimde de kullanıyorum ve orada indirme hızım 700-800KB altına inmiyor. 2 yerde de aynı parayı ödememe rağmen niye hızım da farklılık var anlamış değilim. Lütfen bana yardımcı olun. Ne yapmam gerekiyor bunun düzelmesi için ?

Teşekkürler,
İyi Forumlar.

serap1980

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, internet hızını etkileyen evinize kadar gelen kablonun ekli ve eklerinde gevşek olmasından kaynaklanabilir, yapılacak işlem icin öncelikle arıza kaydı acın sebekede kontrolu yapılır ve arıza devam ediyorsa tesisatcı cagırın varsa kabloda ek kontrol etsin.

Saygılarımla

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Modeminizin arayüzüne Girip Bağlantı Hızınızı Kontrol Edebilirmisiniz ? Sonuca Göre Devam edebiliriz

TheBodrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modeminizin arayüzüne Girip Bağlantı Hızınızı Kontrol Edebilirmisiniz ? Sonuca Göre Devam edebiliriz

Öncellikle hemen yardımcı olduğunuz için Teşekkür Ederim ancak dediğiniz işlemin nasıl yapıldığı bilmiyorum. Modemimin markası EchoLife HG521 'dir. Nasıl yapıldığını kısacık anlatırsanız hemen hızına bakacağım. :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
olmadı kabloları bir değiştir bende de hız problemi vardı evdeki kabloları komple değiştirdim sorun hallolmuştu.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Modeminizden hem hız kontrolü hem de rapor(log) kısmından hat zayıflamasını kontrol edin. Hat zayıflaması 30db'nin üzerinde değilse probleminiz kablolarla alakalı değildir.Modemin arayüzüne nasıl girileceğini ve nasıl bakacağınızı Google'da aratıp bulmanızı öneririm.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Tarayıcınıza 192.168.1.1 olarak giriş Yapın

Kullanıcı adı ve Parola isteyen kısmı

Kullanıcı Adı : Admin
Şifre : ttnet

olarak giriş yapın Gerçi HUAWEI modemler biraz sıkıntılı ama Deneyelim bakalım .!

TheBodrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HAT BİLGİSİ
Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) -> 797
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) -> 2047
Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) -> 17.6
Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) -> 30.3
Yukarı yönde aralık derinliği -> 1
Aşağı yönde aralık derinliği -> 1
Hat standardı -> 1
Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) -> ADSL2+
Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) -> 18
Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) -> 12.1
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) -> 19.7
Kanal türü -> Fast
Yukarı yönde CRC -> 3
Aşağı yönde CRC -> 280
Yukarı yönde FEC -> 0
Aşağı yönde FEC -> 270

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Gönderdiğin bilgilere Göre 160 Kb/s Hız alman Normal . Çünkü Hattın 2048 Kbs'ye Sabitlenmiş Durumda Bu Konuda Bizim yapabileceğimiz Bir şey Yok

444 0 375 'i Arayıp hızınızın neden 2048 Kb/s 'ye Sabitlendiğini veya istersen bunu kabul etmediğini Belirtebilirsin .

Saygılarımla

Ek Not: Bunun Bir Çok nedeni Olabilir ISS 'nin Bölgesel Kablolalaması veya Bina İçi Kablolama Hatta ISS'nin Bölgede Altyapı Desteği ile Doğru Orantılıdır . Ve En Önemlisi Tabi ki "Port" Ataması

İnternet Tarifeninizin 8 Mbit/S Olduğuna eminseniz . Size yakın bir Dairedeki Durumu Kontrol Edip . MH Arayabilir yardım alabilirsiniz .!

TheBodrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gönderdiğin bilgilere Göre 160 Kb/s Hız olman Normal . Çünkü Hattın 2048 Kbs'ye Sabitlenmiş Durumda Bu Konuda Bizim yapabileceğimiz Bir şey Yok

444 0 375 'i Arayıp hızınızın neden 2048 Kb/s 'ye Sabitlendiğini veya istersen bunu kabul etmediğini Belirtebilirsin .

Saygılarımla

Teşekkür Ederim hemen arayıp gerekli bilgiyi alıyım :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bunun Bir Çok nedeni Olabilir ISS 'nin Bölgesel Kablolalaması veya Bina İçi Kablolama Hatta ISS'nin Bölgede Altyapı Desteği ile Doğru Orantılıdır . Ve En Önemlisi Tabi ki "Port" Ataması

İnternet Tarifeninizin 8 Mbit/S Olduğuna eminseniz . Size yakın bir Dairedeki Durumu Kontrol Edip . MH Arayabilir yardım alabilirsiniz .!

Bir Komşunuzdan Durumu Kontrol Edip aramanızı Tavsiye Ederim MH temsilcisi ile Görüşürken Eliniz Daha Güçlü Olur .

Yoksa MH Temsilcisi O Bölge'ye Bundan daha fazla hız Veremiyoruz . Yada Hattınız bundan Daha yüksek Hızları Taşıyamıyor Gibi Kalıp Cümleler Duyarsanız .!

Kolay Gelsin .!

TheBodrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunun Bir Çok nedeni Olabilir ISS 'nin Bölgesel Kablolalaması veya Bina İçi Kablolama Hatta ISS'nin Bölgede Altyapı Desteği ile Doğru Orantılıdır . Ve En Önemlisi Tabi ki "Port" Ataması

Bir Komşunuzdan Durumu Kontrol Edip aramanızı Tavsiye Ederim MH temsilcisi ile Görüşürken Eliniz Daha Güçlü Olur .

Yoksa MH Temsilcisi O Bölge'ye Bundan daha fazla hız Veremiyoruz . Yada Hattınız bundan Daha yüksek Hızları Taşıyamıyor Gibi Kalıp Cümleler Duyarsanız .!

Kolay Gelsin .!

Madem bu hızı bu yere verebilecekleri bir alt yapı yok. Niye bu tarifeyi bu bölgeye satıyorlar ? Resmen veremediği hizmeti satmak oluyor. Şimdi arayıp öğrenicem. Bakalım sorun neymiş. :S

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Madem bu hızı bu yere verebilecekleri bir alt yapı yok. Niye bu tarifeyi bu bölgeye satıyorlar ? Resmen veremediği hizmeti satmak oluyor. Şimdi arayıp öğrenicem. Bakalım sorun neymiş. :S

:) Zaten İnternet Paketinde 8Mbit/s Hız Yazmaz . 8 Mbit/s Hıza Kadar .! yazar . Hatta Devamında Bölgesel ve Altyapı Eksikliği Durumlarında Hız Düşüşü Yaşanabilir Diye Bir ibarede vardır.!

Durumdan haberdar edersin . Tekrar kolay gelsin .!

TheBodrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Zaten İnternet Paketinde 8Mbit/s Hız Yazmaz . 8 Mbit/s Hıza Kadar .! yazar . Hatta Devamında Bölgesel ve Altyapı Eksikliği Durumlarında Hız Düşüşü Yaşanabilir Diye Bir ibarede vardır.!

Durumdan haberdar edersin . Tekrar kolay gelsin .!

Ama aynı tarifeyi dükkanımda ve diğer evimde kullanıyorum ancak hızım bu kadar düşük değil. Ondan dolayı tereddütte kaldım. Aradım Müşteri Hizmetlerini, arıza kaydı açtılar, en yakın zamanda telefon ile sorunun nereden kaynaklandığını söyleyeceklermiş. Tekrardan yardımlarınız için Teşekkür Ederim.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ben böyle bir hizmet görmedim. 30dk içinde halletiler.. :) Şuan 850KB sabit olarak indiriyorum. TTNET yine 1 numara olduğunu gösterdi. :)

ESKİ HAT BİLGİSİ
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) -> 2047
Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) -> 17.6
Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) -> 30.3
Hat standardı -> 1
Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) -> ADSL2+
Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) -> 18
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) -> 19.7
Kanal türü -> Fast
Yukarı yönde CRC -> 3
Aşağı yönde CRC -> 280
Yukarı yönde FEC -> 0
Aşağı yönde FEC -> 270

YENİ HAT BİLGİSİ
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) -> 8191
Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) -> 18
Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) -> 16.8
Hat standardı -> ADSL2+
Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) -> 21
Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) -> 36
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) -> 20.1
Kanal türü -> Fast
Yukarı yönde CRC -> 0
Aşağı yönde CRC -> 2
Yukarı yönde FEC -> 0
Aşağı yönde FEC -> 7

TTNET 'e TEŞEKKÜRLER :)

CanKartaL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuya ters bir durum ama ben de 2 gündür 1024 yerine 1400 leri görmeye başladım :))

jr.Enter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bende 8mbit kullanıyorum ancak hızım 4mbit 'lerde sürünmekte. zamanında aradım konuştum, türk telekoma 'a olan uzaklığın etkisi olduğu söylendi.. madem o hıza çıkamayacağım, ne diye beni arayıpta 8mbit 'e terfi ettirdiler onu da anlamadım..

müşteri memnuniyeti bu olsa gerek :)

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
bu ttnet bir benim hattı düzeltemedi.8 mb bağlanabiliyorum ama 4mb de olsa,6-8mb de olsa hız testi 2mb kesinlikle geçmiyor. haziran temmuz aylarında bayağı uğraştım,ttnet ve telekom birşeyler yapmaya çalıştılar olmadı,en sonunda ALTYAPINIZ KALDIRMIYOR diye saçmaladılar ve arıza kaydını kapattılar. devamında ısrar ettiysemde ilgilenmediler,bende vazgeçtim. şu an 6mb bağlantım var,2mb ten fazla hız görmem imkansız.

swalk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de aynı sorun mevcut benim bağlantım da son 3-4 ay içerisinde 2 mbit üzerine çıkmamakta..müşteri hizmetlerii defalarca aramama rağmen bi sonuca ulaşamadım..yardımcı olmanız umuyorum...@TTNETDestek