TTNet hipernetmi superonline adsl mi ??

İnziva06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar internetim çok yavaşladı ilk zamanlar Adil kullanım kotası yüzünden olduğunu sanmıştım ama 2 aydır böyle olduğunu göz önünde bulundurarak paketimizi veya internet sağlayıcımızı değiştirmek istiyorum. Bayadır araştırıyorum binada fiber internet yok ama sokakta var. Hemen yan binalarda kullananlar var. Bende ya TTnetin Hipernet paketlerinden birine yada Turkcell Superonline adsl paketlerinden birine geçmeyi düşünüyorum.Sizce ne yapmalıyım ?

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
TTNet fiber varsa fiber kullan Süperonline fiber yoksa ADSL kullanman mantıksız fiber varken.

İnziva06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTnetin sayfasındaki yazı :
" Mahalle ya da sokağınıza kadar gelen Fiber optik kablo ile 24 Mbps'ye kadar hızdan başlayarak altyapı uygunluğunuza göre 100 Mbps’ye kadar bağlantı hızı, "

Gelip binada çalışma yapcaklarmı uzun sürermi bu iş

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bizim alt yapı kutusu direk 50 metre ilerde fakat binada zaten fiber kablo yok ama benim internetim tttnet 23 mps paketi ve 23 olarakda alıyorum hızı

İnziva06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 100 metre ilerdeki bina tampon bölge olarak kullanılmış yani fiberin ilk kullanıldığı yer büyük ihtimal orda vardır alt yapı kutusu yani fiberden ayrı bir ücret ödemeden yararlanabiliriz değilmi ?

İnziva06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uydunet daha çok kafama yattı uydunet için neler gerekli

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Merhabalar,

Fiber bağlantının bir kaç çeşidi bulunmaktadır. kabaca bahsetmek gerekirse Modeme kadar fiber gelen, apartmana kadar fiber gelip apartmandan sonra modeme telefon kablosu ile gelen, birde mahallenize kadar fiber gelip, oradan modeminize telefon kablosuyla gelen fiber bağlantılar vardır. Bunların performansı tabıkı az da olsa birbirinden farklıdır. Sizin de anlayacağınız gibi modeme kadar gelen fiber herzaman daha verimlidir.
TTnet bu hizmeti vermemektedir. Superonline vermektedir. ( UYDUNETTe modeme kadar kendı kablo getirdiği için performans iyidir). Bunun dışında fiber ismine benzeyen hiber net vs gibi isimler fiber değildir. hattın kalıtesıne gore adsl den bıraz daha yuksek ama genede tamamen telefon kablosu ile gelen internettir. Bunun dışında turkcell superonline adsl olsun ttnet adsl olsun veya dığer firmaların adsl i olsun hiç biri abartı derecede birbirinden farklı değildir. Senin telefon kablosunun kalitesine bakar.

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
fixnet' i tavsiye ederim 35mb sınırsız fiber 240- 250 tl iken 32m vdsl2 160 tl.

İnziva06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Fiber bağlantının bir kaç çeşidi bulunmaktadır. kabaca bahsetmek gerekirse Modeme kadar fiber gelen, apartmana kadar fiber gelip apartmandan sonra modeme telefon kablosu ile gelen, birde mahallenize kadar fiber gelip, oradan modeminize telefon kablosuyla gelen fiber bağlantılar vardır. Bunların performansı tabıkı az da olsa birbirinden farklıdır. Sizin de anlayacağınız gibi modeme kadar gelen fiber herzaman daha verimlidir.
TTnet bu hizmeti vermemektedir. Superonline vermektedir. ( UYDUNETTe modeme kadar kendı kablo getirdiği için performans iyidir). Bunun dışında fiber ismine benzeyen hiber net vs gibi isimler fiber değildir. hattın kalıtesıne gore adsl den bıraz daha yuksek ama genede tamamen telefon kablosu ile gelen internettir. Bunun dışında turkcell superonline adsl olsun ttnet adsl olsun veya dığer firmaların adsl i olsun hiç biri abartı derecede birbirinden farklı değildir. Senin telefon kablosunun kalitesine bakar.

Çok açıklayıcı oldu İlgilendiğiniz için teşekkürler tüm arkadaşlara. uyduneti aradım bizim mahallede hizmetleri yokmuş ttnetin bayisine gittim hipernettende yararlanamazsınız dediler halbuki sokakta olduğundan eminim yarın türktelekoma gidecem detaylı bilgi almaya
Turkcell superonline nı düşünmedim hiç ttnetin altyapısını kullanıyo felan dedikleri için ama ttnete göre fiyatları uygun.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
ttnet hipernet derim tabikide.. Çünkü ikiside aynı altyapı üzerinden veriliyor süperonline adsl turk telekomu kullanıyor ttnet de türk telekomu kullanıyor..

süperonline sana maximum 16 mbps downlaod 1 mbps upload hızı vaad ediyor
ttnet hipernet sana maximum 100 mbps download 2 mbps upload hızı vaad ediyor.

tabi altyapın sağlıklıysa bu değerleri alabilrsin eğer kötüyse hipernetten 25 mbps rahat alirsin