TTNET 16 MB Bu hız normal midir?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
TTNET 16 MB Bu hız normal midir? Yoksa bir kıyak mı söz konusu :)

2rnh4j4.jpg

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Normalde 16 Mbps hızla saniyede en fazla 2 megabayt veri indirebilirsiniz

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
süperonline desen anlarımda ttnet ile mümkün değil, bir kere adamların serverları kaldırmaz o kadar hızı:D:D

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
süperonline desen anlarımda ttnet ile mümkün değil, bir kere adamların serverları kaldırmaz o kadar hızı:D:D

bende onu yazmaya geldim :D benim gibi superonline olsan hadi neyse ama bu işte bir şeyler var. :D

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
8 MB kadar 1.50 gördüm. o 3.15 pekte anormal gelmedi.

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Elbette ki normal ben 16mbt'e kadar sınırsız paketteyim maximum 12mbt görüyorum torrenten çoğu zaman 11mbt le dosya çekiyorum.

sshot1al.png

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Peki bu nedir:
1263113173.png

1mbt internet bağlantısıyla kaç kbt hızda dosya indirilir ? Size bir soru.

Bence 100kbt , peki verdiğim resimde 1.09mbt yazıyor bir hesaplayın...

Elrohir18

Asistan
Reaksiyon puanı
1

dostum;
1) 16mbit ile sn en fazla 2mb çekersin bazı dudurmlarda artkadaşdaki gibi 4mbit e yaklaşır.
2) gönderdiğin resimdeki download die tabir edilen bağlantının hızıdır.
3) 1 MBit ile sn yede 40 veya 50Kbit çekilir...

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Az önce Winamp sitesinden player indirdim 11.5mb indir dememle inmesi bir oldu 1sn bile sürmedi ,
bu nasıl sn'de 2mb bir terslik mi var acaba. :(
Hala anlayamadım ben...

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir kafa karışıklığı olmaması açısından konuya bir açıklık getirmek gerekiyor.

8bit=1byte

İnternet için kullanılan hız birimi "bit" dir. Yani size 16megabit hız veriyoruz diyorlarsa eğer bunun "byte" değerini yani dosyaların boyutunu öğrenmek için kullandığımız değerini öğrenmek istiyorsanız 8'e bölersiniz.

Yani 16/2=8

Buda demek oluyor ki 16megabit=2megabyte

Mesajlarda bir arkadaşın dediği gibi 16megabit bir internet bağlantısı ile alabileceğiniz maksimum indirme boyutu saniyede 2megabyte'dır.

Tekrar söylemekte fayda var. Bit ile Byte aynı şeyler değillerdir.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Benimde internet hızım 8MB'e kadar olan paket. Arada 1Mb gördüğüm oluo. Ama normal indirme hızı 970 KB sularında :)

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Benimde internet hızım 8MB'e kadar olan paket. Arada 1Mb gördüğüm oluo. Ama normal indirme hızı 970 KB sularında :)

aynen üstat benimkii 800 kb/s kadar çıkıyoda ttnetten daha iyisini beklicem dicemde ozamana kadaar torunlarımı görmüşş olxam herhlade imkansız...! mümkünküde herşey kazık :D :D :D :

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Bana bir kıyak söz konusu o halde :D santrale 60 70 metre bir sey bizim ev santraldeki calısanlarla da aram cok iyi bir iki saat ugrastıklarını biliyorum bana santraldeki en iyi porttan bağlantı sağladıklarını söylüyorlar :) sanırım kişisel ilişkiler önemli bu konuda :D

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
@sekanbb06 kesınlıkle sana kıyak gectıklerı dogru... Normal sartlar bir dosyanın inme hızı tek bir faktöre bağlı değildir... İndirdiğin sunucu olsun, senin kendi bağlantın hızın olsun, indimek için kullandığın program olsun, hatta işletim sistemi bile indirme hızını etkiler.. Hepsini ortak alıp sadece bağlantıya gelindiğinde @hakanarin arkadaşımız çok güzel açıklamış... Teoride 2mb ile indirsede pratikte pek görülmeyen bir olaydır....

1mbit internette ortalama 100 kb
2mbit = 200kb
4mbit = 400 kb
8mbit = 800 kb
16mbit = 1.6 mb olarak görülür... Ama bu dediğim pratikte...
Bende Çok nadiren 8mbit internet hızımla 1 mb a varan hızlara ulaştığım oluyor...

Ayrıca şunuda eklemek isterim ki o download ı idman ile değilde internet explorer tarayıcısının indirme sihirbazı ile yapsaydın o hıza ulaşamazdın :)
Bu konuda idman gerçekten çok iyi.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
@sekanbb06 kesınlıkle sana kıyak gectıklerı dogru... Normal sartlar bir dosyanın inme hızı tek bir faktöre bağlı değildir... İndirdiğin sunucu olsun, senin kendi bağlantın hızın olsun, indimek için kullandığın program olsun, hatta işletim sistemi bile indirme hızını etkiler.. Hepsini ortak alıp sadece bağlantıya gelindiğinde @hakanarin arkadaşımız çok güzel açıklamış... Teoride 2mb ile indirsede pratikte pek görülmeyen bir olaydır....

2mbit = 200kb
4mbit = 400 kb
8mbit = 800 kb
Bende Çok nadiren 8mbit internet hızımla 1 mb a varan hızlara ulaştığım oluyor...

Ayrıca şunuda eklemek isterim ki o download ı idman ile değilde internet explorer tarayıcısının indirme sihirbazı ile yapsaydın o hıza ulaşamazdın :)

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum zaten idmanı tüm tarayıcılara entegre olmasıda bu konuda cok basarılı olmasını sağlıyor.İyi ki var idm :) benim gibi sinema televizyon okuyup film arşivi yapmak isteyenler için cok iyi :) 700 mb'lık avi formatında bir filmi 11 12 dakikada indirmek güzel bence :)
santraldeki calısanlarla konustugumda 100mbit net tarifesi var e buna gecsem verebilecek misiniz dedim o da bana bu 0.5 yaglı kablolar 100 mbit e kadar internet hızı sağlayabiliyor sende yakınsın bize veririz sate veremezsek yeni kablo cekmek zorunda kalırız senin binanın girişne kadar dediler nedeniyse denetlemelerde veremediğimiz görülürse bizim başımız ağrır diyorlar ama bunu 100 metre mesafe için söylüyorlar.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Elbette ki normal ben 16mbt'e kadar sınırsız paketteyim maximum 12mbt görüyorum torrenten çoğu zaman 11mbt le dosya çekiyorum.

sshot1al.png

dostum;
1) 16mbit ile sn en fazla 2mb çekersin bazı dudurmlarda artkadaşdaki gibi 4mbit e yaklaşır.
2) gönderdiğin resimdeki download die tabir edilen bağlantının hızıdır.
3) 1 MBit ile sn yede 40 veya 50Kbit çekilir...

Megabit ile megabyte ı karıştırıyorsunuz. 3. Maddede özellikle iyice kafa karışıklığına nedan oluyor. 1Mbit ile 30-40 kbyte değil 120 kbyte /saniye hızda indirme yapabilirsiniz. Ya indirme yaparken video izliyorsunuz ya da bağlantıyı paylaşarak kullanıyorsunuz.

---------- Post added at 13:41 ---------- Previous post was at 13:38 ----------

2mbit = 200kb
4mbit = 400 kb
8mbit = 800 kb

16 megabit normalde 2048 kbyte görmeli ancak senkronizsyondur hatalı pakettir derken 1 mbitte 128 olması gerekirken nasıl 100 - 110 oluyorsa 16 mbitte de orantısal değil gene saniyede 10-20 kbyte daha yavaş olması beklenir. ben 10 megabitte 1200 kbyte civarlarında görüyorum süperonline ile 1000 değil mesela.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
evdeki netim sabit 5 mb. indirme hızım 700 kb/sn. iş yerindeki hızım 100 mb. indirme hızı 20 mb/sn. :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar anında indirdi diyenler. Siz indirmenin yapılacağı klasörü seçinceye kadar indirme geçici bir dosyaya zaten başlamış oluyor sonra indirme yeri seçilince oraya taşınıyor buna dikkat edin. Sonra 40 mbyte ı bir saniyede indirdi diyerek milleti yanıltabilirsiniz.

---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:12 ----------

Bu arada arkadaşın hattına başka hattan kısa devre olmuş galiba :D:D:D

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
@raxetul Dediğine katılıyorum ama beni yanlış anladın galiba. Ben orda "KESİN" bir değer vermedim.. Fark ettiysen "ORTALAMA" yazdım ve ayrıca "PRATİKTE" olduğundan söz ettim.. Bende 1mbit internet ile 110 hatta 120 kb lara varan indirmelere denk geldim... :)