trump'tan Türkiye'ye tehdit! brunson'u bırakmazsanız büyük yaptırımlar uygulanacak...!

Bu konuyu okuyanlar

HÜDHÜD

Rektör
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
abd başkanı donald trump, ev hapsine alınan abdli rahip andrew brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi. Benzer bir tehdit de başkan yardımcısı pence'ten geldi.


abd başkanı donald trump, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilerek ev hapsine alınan abdli rahip andrew brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi.
twitter hesabından açıklama yapan trump, "amerika birleşik devletleri, büyük bir hristiyan, aile adamı ve harika bir insan olan pastor andrew brunson'ı uzun süredir tutuklu yargılayan Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacak. brunson büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı hemen serbest bırakılmalı!" dedi.
BİR TEHDİT DE YARDIMCISINDAN
trump'ın yardımcısı mike pence de, trump'tan dakikalar önce yine twitter hesabından bir mesaj paylaşarak, "Eğer Türkiye, papaz andrew brunson'ı acil olarak serbest bırakmazsa ve onu evi olan amerika'ya göndermezse, amerika birleşik devletleri bu masum inanç adamı özgür olana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacaktır" dedi.

Mahkeme, fetö ve pkk adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan abdli andrew craig brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirmişti.
brunson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın abd başkanı donald trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, trump, rahip brunson'un serbest bırakılmasını ve abdye iade edilmesini istemişti.

Türkiye'den trump'ın hadsiz açıklamalarına net cevap!
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz" diyerek trump'ın yorumuna cevap verdi.

HAMİ AKSOY DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, abd başkanı trump ve başkan yardımcısı pence’in Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditleri hakkındaki soruyu şöyle yanıtladı:
''Türkiye hukukun üstünlüğünü esas alan köklü bir demokratik geleneğe ve siyasi düzene sahip egemen bir devlettir. Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. Türkiye’ye karşı tehditkar bir dil kullanılması kabul edilemez.
Ülkemiz, abd ile ilişkilerini düzeltmek için bugüne kadar gereken siyasi iradeyi ortaya koymuş ve üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. abd yönetiminin ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkar mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir.
brunson davası hakkında amerikalı muhataplarımıza çeşitli vesilelerle gerekli açıklamalar yapılmış ve konunun bağımsız Türk yargısının yetki alanında olduğu açık bir şekilde vurgulanmıştır. abd yönetimini bir an önce bu yanlış söylemi bir kenara bırakarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz.''
 

MoMoLa

Asistan
Katılım
7 Mayıs 2012
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
50
Puanları
28
Ajanlıktan, terörizmden yargılanan yabancılar bir bir tahliye ediliyor. Tevafuğa bakın ki bağımsız yargımızın bu tahliye kararları hep görüşmelerden sonra oluyor.

Ümmetin liderinin dediği gibi batıda bizim gibi bağımsız yargı yok.
 
Üst