Trojen,keylogger,solucan vs.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Arkadaşlar bilgisayarın ram ve cpu fazla kullandığını düşünüyorum ve sistemde başlıkta belirttiğim zararlı içerikler olabilir.Bunlar için hangi programlar ile taramalıyım ? Aslında format atacam ama şuan projelerim var bilgisayarda 2-3 ay birşey yapamam.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Emsisoft Anti-Malware, Advanced System Care... Bunların çözüm bulamaması düşük ihtimaldir, fakat kafi gelmezlerse ComboFix ile güvenli modda taratın soruna kesin çözüm getirir... ComboFix' in kötü yanı ise tüm crack içeren programları duman etmesidir...EDIT: Kullanmadığınız gereksiz birçok program sistemi keyfince kullanıyor da olabilir, Revo diyecektim yalnız Pro sürüm olmadan çok faydalı olmaz... CCleaner kurup Araçlar sekmesinden Başlangıçta bölümüne gelin ve size lazım olmayan programları pasif hale getirin... Görevlenmiş Zamanlar' a da bakmanızda yarar var, zira orası da yoğunlaşabiliyor bazen... Kolay gelsin, selametle

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Teşekkür edeirm.Combofix kullanmayı düşünmüyorum,bazen sistemimi çökertebiliyor.Anti-Malware ile taratttım bir sorun çıkmadı.Birde diğerlerini deneyeyim.Chrome felan kapattım ram tüketimi hala fazla benim için.Sebebini bulamadım henüz.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
combofix riskli (neden riskli bilmiyorum merak da ediyorum aslında bilen varsa yazabilir mi?) ama bence riskine değer.Bilgisayarda sağlam bir virüs var gibiyse çalıştırıyorum hemen,işimi de görüyor.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
combofix riskli (neden riskli bilmiyorum merak da ediyorum aslında bilen varsa yazabilir mi?) ama bence riskine değer.Bilgisayarda sağlam bir virüs var gibiyse çalıştırıyorum hemen,işimi de görüyor.

Aslında diğerlerinden daha az ya da çok riskli değil. Sadece daha profesyonel bir şekilde rapor oluşturduğu için o rapora dayanarak programın dışında bilmeden el ile birşeyleri silersen riskli olur. Türkçe klavuzu burada.

DJSaint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cmbofix benim için formattan önceki son çaredir.Combofix riskli çünkü sistem yapısını bozabiliyor (kendimden biliyorum daha önce bi kaç kez başıma geldi ve o gündür ve yıllardır combofix kullanmıyorum ve tavsiye etmiyorum). Tamam iyi ve derin temizler ama ondan önce yapılması gereken mutlaka birşeyler vardır.RAM ve CPU değerleri yüksek derken mesala ne kadar ve kullandığın işlemci;ram;işletim sistemi;prog. vs. nelerdir?Arka planda çalışan işlemlere baktın mı; sistem açışındaki otamatik çalışanları kontrl ettin mi?Ha yok hepsine baktım diyorsan Hijackthis ile taramanı ve log analizi yapmanı yada yaptırmanı tavsiye ederim.Eğer istersen analiz konusunda sana yardımcı olabilirim.Yada başka çözümler.Ayrıca yıllardır şu format atma muhabbetini anlamış değilim.Bilgisayarım açılmıyoo:Format;Bilgisayarım kapanmıyoo:Format;İnternete giremiyoooom:Format;Oyunlar kasıyooooo:Format;Fanlarım çalışmıyooo:Format;Virüs yedim:Format;Caps Lock basmıyoooo:Format;Canım sıkıldı:Format;Karnım acıktı:Format ve Ç.şim geldi:Format....Öncesinde yapılması gereken başka çözümler yok mu?

Edit:Sorun zaten Combfix in sildiği dosyalrda değil sistem yapısını bozması ve işletim sisteminin ZAMANLA saçmalamasınına (bazen her zaman değil) sebeb olmasıdır (sebebi her neyse artık belki derinlemesine taraması ve temizlemesinden dolayıdır).

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Cmbofix benim için formattan önceki son çaredir.Combofix riskli çünkü sistem yapısını bozabiliyor (kendimden biliyorum daha önce bi kaç kez başıma geldi ve o gündür ve yıllardır combofix kullanmıyorum ve tavsiye etmiyorum). Tamam iyi ve derin temizler ama ondan önce yapılması gereken mutlaka birşeyler vardır.RAM ve CPU değerleri yüksek derken mesala ne kadar ve kullandığın işlemci;ram;işletim sistemi;prog. vs. nelerdir?Arka planda çalışan işlemlere baktın mı; sistem açışındaki otamatik çalışanları kontrl ettin mi?Ha yok hepsine baktım diyorsan Hijackthis ile taramanı ve log analizi yapmanı yada yaptırmanı tavsiye ederim.Eğer istersen analiz konusunda sana yardımcı olabilirim.Yada başka çözümler.Ayrıca yıllardır şu format atma muhabbetini anlamış değilim.Bilgisayarım açılmıyoo:Format;Bilgisayarım kapanmıyoo:Format;İnternete giremiyoooom:Format;Oyunlar kasıyooooo:Format;Fanlarım çalışmıyooo:Format;Virüs yedim:Format;Caps Lock basmıyoooo:Format;Canım sıkıldı:Format;Karnım acıktı:Format ve Ç.şim geldi:Format....Öncesinde yapılması gereken başka çözümler yok mu?

Ben bu sorunlar için değil yılda 2 kere format atarım.Hijackthis raporlarını size özel mesaj olarak göndereceğim.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ilk öğrendiğimde -o zamanlar vaktim de çoktu- format atardım habire.ama şu anda vaktim yok ve neredeyse hiç atmıyorum.Atıp acronisle yedeğini almam lazım aslında ama vakit yok :) combofix i ben de ilk çalıştırmıyorum.Önce bir kaç farklı antivirüsle deniyorum,Spybot SD,Malwarebytes falan kullanıyorum ondan sonra Combofix kullanıyorum.

Hijackthis raporlarını kendi sitesinde değerlendirmek ne kadar doğru?Ben oradan değerlendiriyorum ama hep temiz hep temiz.Kendim de bakıyorum girdilere bir şey göremiyorum hep güvenli gibi gözüküyor?