Trance Hits

Favori Trance Müzik Türleriniz

• Kullanılan toplam oy
    93

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ben pek vocal sevmiyorum :) daha çok elektronik seviyorum.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
içinde vocal olmayınca şarkı bana yavan geliyor (istisnalar hariç). 10 saniye de olsa içinde bir vocal olması dinlerken parçadan uzaklaşmamamı sağlıyor:)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Trans transtır sadece ayrıntıda; kanal cümbüşü yada tam tersi sadelik gösterir, ayrımcılık yapmayın :P

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
trance müzikler hakkında bilgi alabileceğim bir kaynak önerebilir misiniz? misal sınıflandırması neye göre yapılıyor?

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] o zaman youtubedan tech trance yazıp çıkanları mı dinleyeyim öyle mi yapayım hocam?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
trance müzikler hakkında bilgi alabileceğim bir kaynak önerebilir misiniz? misal sınıflandırması neye göre yapılıyor?

Sınıflandırma, tempoya (Bpm), parçada kullanılan öğelere göre vb şekilde yapılıyor.Transa biraz aşina olduktan sonra parçanın kime ait olduğunu bile bilebiliyorsun:)
Burada güzel konular var. Seni aydınlatır.
Parça olarakta buraya eklediklerimizi dinlemişsindir umarım, onlarda trans zevkine bir yol verirler :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
o zaman youtubedan tech trance yazıp çıkanları mı dinleyeyim öyle mi yapayım hocam?

hoşuna giden trance türü hakkında bir kanaate varmışsın zaten, olabilir. ben vokal trance sevdiğim için ilk zamanlar dediğin gibi yapıyordum. zamanla belli kişilerin yaptığı müzikler ön plana çıkıyor ve o kişinin tüm müziklerine göz gezdirip takip etmeye başlıyorsun. en hızlı giriş yöntemi :)

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok kanaatim yok hocam o örnekti :)) ben mesela nasıl şarkıları seviyorum,blade filminde bi private party vardı orada çalan şarkı gibi dur bulayım buldum bu:
http://www.youtube.com/watch?v=pD3Yl_lY0ic

--- Mesaj Güncellendi ---

yok kanaatim yok hocam o örnekti :)) ben mesela nasıl şarkıları seviyorum,blade filminde bi private party vardı orada çalan şarkı gibi dur bulayım buldum bu:
http://www.youtube.com/watch?v=pD3Yl_lY0ic

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler hocam trance dinlemek niyetindeyim zaten aslında benimkisi bayağı ağır bir geçiş oluyor hocam yıllardır metal dinlerim,onlarda ayırt edebiliyor oldum zaten grupların genelde bir çizgisi oluyor öğrenince alışıyor insan ama bu techno altyapıyı kullanan müziklerde ayırt etme olayı zor kimin eseri,nelere dikkat edersem tarzı ve sanatçıyı ayırt edebilirim bunlar biraz kafa karıştırıcı. bu tarz müziklere yönelme sebebimse hem bazı tınılarını çok seviyorum hem de metal dinlemek beni agresif bir hale getiriyor ne zaman dinlesem biraz kafamı boşaltmam lazım o yüzden metal türünü dinlemeyi kestim daha böyle sakinleştirici,dinlendirici,ruhumu yormayan bir şeyler ararken trance dikkatimi çekti ama trance ve techno arasındaki fark kafamı bulandırdı bu seferde. galiba techno daha çok dans müziği olarak trance ise daha böyle chill out tarzı gibi teknolojik altyapıyı kullanan bir müzik. en azından anladığım bu... o zaman trance ile dinlenip techno ile coşalım :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
teşekkürler hocam trance dinlemek niyetindeyim zaten aslında benimkisi bayağı ağır bir geçiş oluyor hocam yıllardır metal dinlerim,onlarda ayırt edebiliyor oldum zaten grupların genelde bir çizgisi oluyor öğrenince alışıyor insan ama bu techno altyapıyı kullanan müziklerde ayırt etme olayı zor kimin eseri,nelere dikkat edersem tarzı ve sanatçıyı ayırt edebilirim bunlar biraz kafa karıştırıcı. bu tarz müziklere yönelme sebebimse hem bazı tınılarını çok seviyorum hem de metal dinlemek beni agresif bir hale getiriyor ne zaman dinlesem biraz kafamı boşaltmam lazım o yüzden metal türünü dinlemeyi kestim daha böyle sakinleştirici,dinlendirici,ruhumu yormayan bir şeyler ararken trance dikkatimi çekti ama trance ve techno arasındaki fark kafamı bulandırdı bu seferde. galiba techno daha çok dans müziği olarak trance ise daha böyle chill out tarzı gibi teknolojik altyapıyı kullanan bir müzik. en azından anladığım bu... o zaman trance ile dinlenip techno ile coşalım :D

Elektronik dans müziğinin en kalite türü transtır. Dans deyince transta duracan :D

Mesela uplifting...

Mike Wind pres. Staircase - Oxygen Essential (Osip back to 90s mix)
http://www.youtube.com/watch?v=hMbWh0ggHYs

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
[MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION] ben bilmiyordum :D ama 2.parça çok güzel gerçekten. :) Biraz araştırayım bu adamı sağol. :D