derindeniz907
Öğrenci
- Katılım
- 17 Şubat 2016
- Mesajlar
- 38
- Reaksiyon puanı
- 4
- Puanları
- 8
TRAKYA
Herkes memleketini anlatmakla bitiremez. Haklılar çünkü memleket dediğin, seni sen yapan tüm özellikleri ruhuna işler. Ruhunu rahatlatan memleket havası, diline şekil veren yören, ağzını sulandıran lezzetler... daha niceleri bizi anlatan özellikler.Benm memleketim kırklarelidir. Yeşili bol, havası temiz, suyu billur memlekettir Kırklareli. Ağzının tadını bilenlerin yeridir.
Bana nerelisin diye soranlara Trakyalıyım diyorum. Neden mi? Trakya topraklarında her il, her köy birbirine çok yakındır. Gönlün nerede olmak isterse orada bitersin. Ayrıca Trakya’nın her köşesi Kırklareli gibi bir çok güzelliği içinde barındırır. Özellikle lezzetlerinden bahsetmek isterim. Her yerin köftesi meşhur derler ama Tekirdağ ımın köftesinin ünü ve lezzeti boyunu geçmiştir. Verimli geniş meraları ve insanımın nesiiler boyu yaşattığı Manda Yoğurdunun efsanevi besin değeri ve lezzeti tartışılmaz. Hayrabolu Tatlısı ya da Kemal Paşa tatlısıda diyen olur, şerbeti yerinde hafif ve pratik tatlıdır. Trakya demiştim ya işte her köşesinden, birbirinden lezzetli peynirlerini bilmeyen yoktur. Eğlence anlayışında deyince içkinin akla geldiği memleketimde, Tekirdağın rakısı, Şarköyün şarabı sizi bir gün buralara ansızın sürükleyebilir. İçip içip naralar atmak, magandalık yoktur insanımızda, kültüründe vardır içki.
Biz Ayrabolu’ya gideriz Hayran içer, Ayran kalırız. Yıllardır becerememişizdir “H” harfini kullanmayı. Ama artık herkes kabullenmiş olsa gerek, kimse yadırgamaz oldu. Memleketten uzaklaşıp ne kadar ayrı düşsekte, yöremizin dilini konuşmasakta, bir hemşehri ile karşılaşınca bambaşka ağız bambaşka insan oluveririz.
Herkesin memleketi bir başkadır, ancak yolunuzun düşünmesini beklemeyin. Özellikle gelin gezin, temiz havasından yararlanın, güzel insanlarıyla konuşun, yabancılık çekmeyeceğinize eminim.
KADİR KAAN FIŞKIN
Hayata dair her şey
Hayata dair her şey