Toshiba Dizüstünde AMD Yonga Kullanacak

Bu konuyu okuyanlar

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0


Dünyanın dördüncü büyük dizüstü bilgisayar üreticisi Toshiba, Avrupa ve ABD pazarında satışa sunduğu dizüstü bilgisayarların yaklaşık yüzde 20'lik kısmında AMD işlemcileri kullanmayı planlıyor.

Toshiba, AMD yongalarını, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için sunduğu orta fiyat seviyesindeki ürünlerde kullanacak. 2007 yazında bazı modellerde gerçekleştirilecek uygulama ile ürünlerdeki parça maliyetini yüzde 10 düzeyinde azaltması bekleniyor.

Buna benzer bir açıklama, geçen sene Dell tarafından yapılmıştı. Dell, 20 yıldan uzun bir süre sadece Intel'den aldığı işlemcilerin yanında AMD'den de işlemci satın alacağını duyurmuştu. PC'lerin çok satılan ürünler durumuna gelmesi ile rekabet artarken, şirketlerçok büyük farklılık göstermediği takdirde ana parçaları tedarik ederken yelpazeyi genişletmeyi tercih ediyor.

Intel, sahip olduğu yüzde 80'lik pazar payı ile AMD'nin bu alanda uzakara önünde bulunuyor. Fakat şirketlerin sadece Intel ile çalışmak yerine alternatif olarak AMD yongalarını da kullanmaya başlaması, Intel'in aslan payını aldığı çağın yavaş yavaş kapanmaya başladığını da gösteriyor.

Kaynak : www.teknolatte.com
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Bir AMD ci olarak bu haberi seve seve siteye koydum :D
 
Üst