bir zamanlar beğeniyle takip ettiğimiz torrentturk.com mahkeme kararıyla yasaklanmanın ardından bir daha toparlanamıyor. yılbaşında torrentturk.net adresinden de yayon yaparak dns yasağını delmeye çalışan sitede performans sorunlarının ardı arkası kesilmiyor. günün önemli bir bölmünde server hatalarıyla karşılaşıyorsunuz. sitede admin ve moderatör konumunda olanlar bu sorunları siteye rakipler tarafından yapılan saldırıara bağlıyolar. açıkçası ben buna bir anlam veremiyorum. suçu rakiplere atarak hataları örtbas etme gayreti gibi geliyor. bu sorunlara ben defalarca şahit oldum. sorunlar siteye aşırı yükleme yapmaya yönelik saldırılardan çok site yetersizliğinden kaynaklanıyor gibi geliyor. aksi takdirde site çalışır durumdayken, portlarda yoğunluk yokken kullanıcıların %70'e yakınının torrent indirememekten şikayet etmesini nasıl açıklayabiliriz ki. torrentturk mahkeme kararı sonrasında panikleyen yöneticilerin elinde dağılıyor maalesef. özgün sunumlar yerine diğer sitelerden araklanan torrentler de artmaya başladı. her sitede bunlar oluyor ama bu sitedeki fazla sık oluyor gibi geldi.
forumlarda yazmayı pek sevmem. o yüzden 1 yıldır hergün düzenli takip ettiğim sdn'ye bu konuda ayrıcalık tanımak istedim. türkçe torrent bulmak hakikaten zor. bu konuda başarılı olabileceği ümidi veren 2-3 siteden birinin çökmesine üzüldüm. bunları torrentturk forumlarında da yazmak isterdim ama maalesef özeleştiriye açık olmayan bir toplum olmamızın işaretleri orada da fazlasıyla var. yasaklı bir kullanıcı olmak istemedim açıkçası...
forumlarda yazmayı pek sevmem. o yüzden 1 yıldır hergün düzenli takip ettiğim sdn'ye bu konuda ayrıcalık tanımak istedim. türkçe torrent bulmak hakikaten zor. bu konuda başarılı olabileceği ümidi veren 2-3 siteden birinin çökmesine üzüldüm. bunları torrentturk forumlarında da yazmak isterdim ama maalesef özeleştiriye açık olmayan bir toplum olmamızın işaretleri orada da fazlasıyla var. yasaklı bir kullanıcı olmak istemedim açıkçası...