2 + 2 : 5

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Her şey 2003 yılında başladı, üniversitede aynı evde oturduğum bilgisayar mühendisi bir arkadaşımın bu sitede sürekli takıldığını görüyordum, ne zaman uğrasam yanına bu site sürekli açıktı ve aktifdi, sonra sende gelsene sıcak bir atmosfer var burada demişti, neden olmasın dedim, o zaman bana bir kullanıcı adı seçelim dedim, düşündük taşındık, herkese yardım eden birisi olduğumu bildiğinden, online destek sana yakışır dedi onayladık, nick tescillendi ama kayıt olamadık, çünkü üniversitede finallerimiz vardı sitenin içeriğine kapıldık ikimizin farklı olan sınav saatlerini unutmuştuk, koşarak kampüse gitmiştik :)

Ama 2003 yılından beri uzaktan vakit buldukça takip ediyordum, üyelik almak yerine gözlemci olmak daha iyidir demiştim o an için, ben de hafiften bağımlı oluyordum bu siteye, aile ortamından, sıcak ortamından,güncel teknoloji haberlerinden dolayı..

Ne harbi üyeler gördüm, hele eski global modların ilk mesajları halen gözümün önündedir, bir ara sitede server değişimi oldu sanırım her üyenin mesajları sıfırlandı, çoğu üye gitti, kimi kaldı sıcaktı bu site de, aile gibi, her şey paylaşılıyordu ve herkes o üyenin sorununu kendi sorunu olarak görüp yardımcı olmaya çalışıyordu, bu tutum beni de mutlu etmişti üyelik almanın zamanı artık gelmişti dedim alper baran, o gece bana siteyi öven arkadaşımla ıcq den denk geldik, unutmamış ne oldu senin sdn üyelik dedi, helal olsun halen unutmamışın dedim, benimde orada bulunmamı istiyordu geçte olsa online destek adına hesap açtım.

Aradan uzun yıllar geçti, site çok hızlı büyüdü, sorumluluklar da çok arttı, hakkı hocam, leventte ev kiraladı,hem ev olarak hem ofis olarak kullanmaya başladılar,yeni transferler yapıyordu sürekli, (ofiste çalışanlar) bunları hep bizlere sunardı eski ekibini çok seviyordum ben, çünkü aile gibi sitenin içlerindeydi, yeni ekibini de çok seviyorum yanlış anlaşılma olmasın, ilk göz ağırları farklı sevilir; onlar bir editör yada administratör yada web master olarak değil, sanki bir sıradan bir üye gibi sıcaklık verdiler, araya asla mesafe koymadılar şu an birkaçı burada zaten, hani bir işyeri olur, patron-personel ilişkisinden ziyade, ağabey-kardeş atmosferi olur ya, ha işte ondan, sıcak, bir o kadar da mutlu, hep beraber güldük hep beraber ağladık.

Şimdi de öyle, fakat....

Sorunlarımızı bu sitede birlikte sırt sırta vererek aştık, intihar etme aşamasına gelmiş üye ve bir cesaretle buradan yazıp, bir zaman sonra burada sorunu hakkında destekler verip ruh halini düzelten bizlere teşekkür etmişti, işte öyle bir atmosferdi o zamanlar, bu örnekler çoğaltılabilir.

Şimdi neden böyleyiz değerli üye arkadaşlarım, neden çok gerginiz, neden birlik ve dayanışma içinde değiliz en ufak bir konu da neden birbirimizi üzüyoruz ve kırıyoruz, sanki bir kaşık suda birbirinizi boğacakmışsınız gibi görüyorum, umarım bu tezim yanılgıdan ibarettir, bilirsiniz tartışma konularında hep olayları yatıştıracak mesajlar atarım, ılımlaştırırım, üzülmenizi istemiyorum çünkü burada biz aileyiz.

İnanınız ki birbirinizi inciltiğiniz yazdıklarınızı bir süre sonra tekrar okursanız ne kadar pişman olduğunuzu anlayacaksınız ama iş işten geçmiş oluyor, kalpler kırılıyor ve kolay tamir olmuyor maalesef..

Denemesi bedava.

Sorun çıkartan üyeleri eski bir gözlemci ve üye olarak ben zaten deşifre ediyorum, ama bunları tek tek bulup müdahale etmek benim görevim değil, geçici cezalar verilmesi o üyelere bana göre yapılan en büyük hatadır, unutmayınız ki fitneyi birisi çıkarır arkasından bir çok üyeyi sürükler, bu da doğal olarak sitenin en özüne yansır ve huzurlu ortam artık özlenen bir konum olur.

Ben bu sitedeki üyeleri ve yönetimdekileri çok seviyorum sevmesem zaten burada olmazdım, yönetimden bir isteğim var, eski ekip gibi halkın {üyelerin} içine ininiz lütfen, birde üste kalın puntolarla yazdığım cümleyi değerlendiriniz belki üyeler arasında bu gerginlik kalkıp yerini sevgi ve saygıya verir, sitede sorunlu kişiler kesinlikle arıtılmalı.

Aile fertleri birbirlerini üzerler mi, hakaret eder mi, bağırır mı, çağırır mı, en ufak hatasını mı arar, ağlatır mı, yıkar mı, sizce?

Tam tersi birlik ve beraberlik içinde olur, işte sdn farkı burada!

Şimdi sizlere soruyorum değerli arkadaşlarım çok mu şey istiyorum ?

Ek olarak; bahsi geçen mühendis arkadaşım artık üye değil, uzaktan gözlemci olarak devam etmek istiyor, sebebi mi, üste açık değil mi ?

Bu site ile tanışmamda vesile olduğu için yakın arkadaşıma teşekkürü bir borç bilirim, aktif değil ama sağlık olsun, bu yazımı eminim oda okuyacaktır.

Berkin, Elmacık, Ozan, Pesimist, Chimera, Amesfa yazılarınızı ve yorumlarınızı özledim.

Mutlu günler dilerim.

online destek.

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Çok güzel ifade etmişsin her şeyi bunun üzerine söylenecek bir söz yok bence.Teşekkürler

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
çok güzel yazmışsın gerçekten.

ben de senin kadar eski olmasam da epey güzelliklere şahit oldum bu sitede...
sana da sonuna kadar katılıyorum sanırım arada karşımızdakinin boş bilgisayar değil de insan olduğunu unutuyoruz ve kırıcı olabliyoruz. keşke sakinliğimizi her zaman koruyabilsek

teşekkürler

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Herşey!. maddiyata bağlı olduğu için o bahsi geçen fitne üyeleri atmak pekde kolay olmasa gerek..

Diğer yazdıklarına yorum yok..

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
kim demiş o ortam kalmadı diye ? :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Herşey!. maddiyata bağlı olduğu için o bahsi geçen fitne üyeleri atmak pekde kolay olmasa gerek..

Diğer yazdıklarına yorum yok..

Yok o kadar da zor değil, bu site 3-5 insanla dönmüyor. Ancak atmamız için geçerli bir sebep olması lazım. Kimseyi suçsuz yere söylediklerini beğenmiyoruz diye atamayız. Aile olmanın gereklerinden biriside herkesi olduğu gibi kabul etmek. Her ailenin içinde çürük yumurtalar olacaktır. Yoksa 3 kişiyi atsak 5 mesaj eksik yazılsa site olarak çok birşey kaybedeceğimizi sanmıyorum ama aile olmaktan çok şey kaybederiz gibi geliyor. :)

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
"Berkin, Elmacık, Ozan, Pesimist, Chimera, Amesfa"

Nerde bu arkadaşlar ?