'O an' neler oldu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Milli takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink, Azerbaycan maçı öncesi basın karşısına çıktı. Hollandalı hoca gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken, "Bazı maçlarda oyuncularımız, kendi görevlerini unutacak kadar arzuluydu" dedi. Hiddink aldığı maaştan, Arda Turan olayına kadar bir çok soruya yanıt verdi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde yarın Azerbaycan ile yapacakları son maçla ilgili olarak, ''Azerbaycan'a karşı kendi evimizde kazanamıyorsak Euro 2012 finallerine gitmeyi hak etmiyoruz demektir'' dedi.

Azerbaycan Milli Takımı'na saygı duyduklarını ancak, Türkiye'nin kendi evinde yapacağı bir maçta Azerbaycan karşısında mutlaka kazanması gerektiğini ifade eden Hiddink, şunları kaydetti:

''Yarın eleme grubunda son maçı oynayacağız. Bir yıl önce başladığımız zaman mücadelede en büyük rakiplerimizin Belçika, Avusturya ve Almanya olduğu söylemiştik. Zorlu bir mücadele olacaktı, bunu da gördük. Mücadele sonucunda birinci olamıyorsak finallere gitmek için diğer yöntem 2. olmaktı. Biz de bunu yakalamak üzereyiz. Rakibimize saygımız olmasına rağmen, Azerbaycan gibi rakiple ekiple evimizde oynadığımız zaman bu karşılaşmayı kazanmalıyız. Bu karşılaşmayı kazanamıyorsak o zaman Euro 2012 finallerine gitmeyi hak etmiyoruz demektir.''

Türkiye'nin, play-off şansı için çok önemli olan Almanya-Belçika maçını da değerlendiren Guus Hiddink, ''Almanya'nın Belçika ile yaptığı maçların istatistiğine baktığımız zaman ve şu andaki Almanya'nın oynadığı maçlara baktığımız zaman, Almanya'nın Belçika'ya puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum'' dedi.

Hiddink, milli takımda sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel'in kadrodan çıkarılmasının ardından diğer bütün futbolcuların oynayabilecek durumda olduğunu bildirdi.

Hollandalı teknik adam, basın toplantısında daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ARDA KONUSU
Oyundan alınırken Arda'nın tavrının sorulması üzerine Hiddink, "Orada zaten bütün kameralar sahaya olduğu kadar Karşılaşma 2-0 olduktan sonra kilit rol oynayabilecek oyuncular için daha fazla risk almak istemedim. O yüzden de Arda'yı değiştirdim. Benim yanıma yaklaştığında İspanyolca olarak 'Azerbaycan karşılaşmasında sana ihtiyacım var' dedim.

Onun da bir an önce İspanyolcayı öğrenmesi gerekiyor. Bir oyuncunun sahadan çıkarken her zaman güler yüzlü olması gerekmiyor. Gerçek duyguları gerçek ifadeleri görmekten hoşlanan birisiyim. Belki de ona da saygısızlık yaptı mı yapmadı mı diye sorsanız daha iyi olur benim görüşüm bu. Normal bir hoca oyuncu ilişki içerisinde bir olay geçti. Ayrıca Arda çok saygılı bir kişi. Sadece benim şahsıma değil yardımcılarıma, tüm oyunculara özellikle takımın içerisindeki diğer genç oyunculara, takım içerisinde yarattığı atmosfer üst düzeyde. Sadece kendini düşünen bir yıldız değil, diğer oyuncuları da düşünen bir futbolcu. Bu yüzden kendisi yıldız oyuncuya bir örnek" yanıtını verdi.

YİNE Mİ AYNI SORU?
"Aldığınız para sürekli gündeme getiriliyor. Aldığınız parayı hakettiğinizi düşünüyor musunuz" şeklindeki soruya önce karşı soruyla " Yine mi aynı soru? diye gülerek yanıt veren Hiddink şöyle devam etti; "Örneğin Mehmet Topal, Valencia'da sakattı ve oynayamadı. Sanırım aldığı ücretin karşılığını almıştır. Buradan hareketle sakat olduğun dönemde oynamıyorsun mu dememiz gerekiyordu. Çok farklı ödüllendirme sistemleri var. Herkes için geçerli. Siz kötü bir haber yazsanız müdürünüz size çok kötü haber yazıyorsun maaşından kesiyorum mu diyecek. Ülkelerde; kulüpler arasında federasyonlar arasında, kulüpler, oyuncular ve teknik adamlar arasında sözleşme yapıldığı zaman şartlarda anlaşılır ve şartlar yerine getirilir.

Maalesef futbolda her maçı kazanmanız diye bir şey garanti değil. Benim için de bu geçerli. Örneğin Almanya maçını yenersek paranızı vereceğiz, aksi takdirde yenildiğinizde paranızı mı keseceğiz diyeceklerdi. Ödüllendirme her ülkede farklı şekilde oluyor. Mahmut Özgener'le sözleşme imzaladığımızda şartlarda anlaşmıştık ve taraflar anlaşma yaptığında taraflar birbirlerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmeli." dedi.

İSTİFAYI DÜŞÜNÜYOR MU?
Olası bir başarısızlıkta istifa etmeyi düşünüyor mu? sorusuna Hiddink, "Ben açıkçası bu opsiyonu hiç düşünmedim. Bu takımın Azerbaycan'a karşı takılacağını hiç tahmin etmiyorum. Böyle bir şey olursa tekrardan düşünürüz" diyerek açık kapı bıraktı.

"PİŞMAN DEĞİLİM"
"Dünyanın önde gelen teknik direktörlerinden biriydiniz. Şimdi maaşınız ve kariyeriniz tartışma konusu. Türkiye'ye geldiğinize pişman mısınız?" sorusuna ise Hiddink şu yanıtı verdi; " Kesinlikle pişman değilim. Geride kalan 14 ayda zevkle çalıştım. Değiştirdiğimiz, yenilediğimiz oyuncular oldu. Üzüldüğüm nokta, oyuncularla daha fazla bir araya gelmek isterdim. Takım toplantılarında sahaya yansımaların nasıl olacağını daha iyi oyuncularıma anlatabilirdim. Bunlara karşın Mahmut Özgener döneminde yaptığım anlaşma ile şu andaki durum arasında bir fark yok. Mahmut Özgener döneminde kendisiyle her hafta görüşürdük. Şimdi yeni bir yönetim var. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, yeni yönetimin de odaklanması gereken çok önemli konular var. Ancak ilişkilerimiz normal."

"BURAK'IN YARATICILIĞIYLA LİMİTLİYİZ"
"Almanya maçında orta sahada eksiklerimiz vardı. Şu anda düzelme aşamasındalar" yorumunu yapan Hiddink gol yollarındaki soruna da dikkat çekerken, "Diğer takımlarda daha iyi son vuruşları yapan ileri uç elemanları var. Gollerimizin hiç biri kolay değil. Bu noktada Burak'ı da övmeliyim. Savaşarak, yaratıcılığını kullanarak goller attı. Ancak Burak'ın yaratıcılığıyla limitliyiz. İsterdim ki ileri uçta daha fazla yaratıcı oyuncu olsun. Hocalar daha fazla gol fırsatı yaratamamaktan şikayet ederler, ancak biz fırsat yaratıyoruz ama son vuruşu yapamıyoruz. Bizim sorunumuz ceza sahası içerisinde daha net vuruşlar yapan oyuncu eksikliğimiz" ifadelerini kullandı.

BAZI OYUNCULAR NEDEN KADRODA YOK?
Bazı oyuncuların takıma alınmamısının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Hollandalı teknik adam, "Öncelikle Sabri, Almanya maçında alışık olmadığı bir pozisyonda değil bence o maçın temposuna ayak uyduracak isimlerden bir tanesiydi. Dinamikti, hem defansta hem de ortasahada oynayacak uygun bir isimdi. Çünkü o maçın koşulları gereği Sabri gerekli bir oyuncuydu. Necip gibi oyuncular U21 ve Beşiktaş'ta önemli işler yapıyorlar. Bu oyuncular A Milli Takım kapısını çalıyorlar. Adım adım gelişimlerini takip ediyorum. Orhan Gülle'yi de bir maça çağırdım. Bu oyuncuları adım adım takip etmek lazım. Bu oyuncuların A Milli takım kapısını çalmalarından mutluyum" yanıtını verdi.

KULÜP BAŞKANLARI VE TEKNİK DİREKTÖRLERE ALTYAPI MESAJI
Altyapıya da değinen Hiddink, "Gençlerin iyi bir planlama ile yetiştirilmesi gerekiyor. 15-16 yaşlarında temel eğitim verilmeli. Çünkü daha sonraki yaşlarda bunun verilmesi çok zor. Kulüp teknik direktörleri ve başkanlarının alt yapılara önem vermeli. Altyapıyla ilgili günlük düşünmemesi ve altyapıya önem vermesi gerekiyor. Ancak altyapı hocalarına da kendi hayatlarını sürdürebileceği güzel bir maaş verilmeli" dedi.

Genç oyuncuların yurtdışında oynamaları gerektiğini kaydeden Hiddink, "1995-96'da Hollandalı gençlerin yurtdışına gitmelerine bazıları iyi bakmıyordu. İngiltere ve diğer liglere gitmesini ben istiyordum. Şimdi aynısı Türkiye için geçerli. Yurtdışına gidecek genç oyuncular, orada elde ettikleri tecrübeleri milli takıma da yansıtmalı. Ancak burada disiplin ön plana çıkıyor. Takımların disiplin yoluyla sonuçlar almalı. Türkiye liginde duygular ön planda. Ama maçlar kontrol ve disiplinle kazanılmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Genç oyuncuların yurtdışında oynamaları gerektiğini kaydeden Hiddink, "1995-96'da Hollandalı gençlerin yurtdışına gitmelerine bazıları iyi bakmıyordu. İngiltere ve diğer liglere gitmesini ben istiyordum. Şimdi aynısı Türkiye için geçerli. Yurtdışına gidecek genç oyuncular, orada elde ettikleri tecrübeleri milli takıma da yansıtmalı. Ancak burada disiplin ön plana çıkıyor. Takımların disiplin yoluyla sonuçlar almalı. Türkiye liginde duygular ön planda. Ama maçlar kontrol ve disiplinle kazanılmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak

....

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla dünya da bu işler nasıl oluyor bilmem de Türk milli takımının başına yabancı hoca çok yabancı kalıyor. Türk bi çalıştırıcıyla daha başarılı olacaklarına inanıyorum.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
takımda bir ruhsuzluk var buda yabancı hocayla olmuyor çünkü iletişim sorunu var bu oyuncularla birebir ilgilenmek gerekiyor böyle alıştırılmışlar Hiddink mesafeli bir adam bizimkiler buna alışık değil ben böyle düşünüyorum.Bence takımın başına Abdullah Avcı getirilmeli.