Toplu gönderilen SMS'ler şimdi de yuva yıkıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Cep telefonlarına SMS yoluyla gelen 'azdırıcı, geciktirici' gibi cinsel ürün reklamları çiftler arasında boşanmaya varan sorunlar yaratmaya başladı.

fft64_mf1802515.Jpeg

Cep telefonlarına toplu olarak gönderilen SMS mesajları, artık yuva yıkıp, ocakların sönmesine de yol açabiliyor. Buna da, erkek, kadın ayrımı yapılmaksızın performans arttırıcı ürün setlerini pazarlamak amacıyla gönderilen SMS’lerde, daha önce hiç alışveriş yapmamış olmalarına rağmen, bu firmalardan sürekli alışveriş yapan, “sadık müşteri imajı”nın oluşturulması yol açıyor.

EŞLERİ ÇILDIRTAN MESAJ

Erkek, kadın ayrımı yapılmaksızın ‘Son fırsat’ sloganıyla cep telefonlarına gönderilen bu SMS’lerde, “Sevgili müşterimiz, bizden daha önce siparişte bulunmanız nedeniyle Perfect Love marka cinsel performans setini, 219 TL yerine, kargo dahil 29 TL’den almaya hak kazanmış bulunmaktasınız” deniliyor. Ankara ’daki bir sabit telefona ait olan bu sipariş hattı arandığında, sipariş vermek için yapılan tuşlamalara, ışık hızıyla anında yanıt veriliyor.

Gönderilen bu SMS mesajlarının eşler tarafından görülmesi ise aile içinde tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Cep telefonu aboneleri, mesajda yer alan ‘Sevgili müşterimiz’, “Daha önce siparişte bulunmanız nedeniyle” gibi ibareler yüzünden kendilerini ifade etmekte zorlanabiliyor ve eşlerini bunun doğru olmadığı yönünde ikna etmek zorunda kalabiliyor. İkna edemediği takdirde ise sorun daha da büyüyebiliyor.

Radyo D, CNN Türk ve SlowTürk radyolarının Teknik Direktörü Murat Duran’ın şikâyeti üzerine arkadaşımız Birol Öner, cep telefonlarına gönderdiği SMS mesajlarıyla cinsel performans arttırıcı ürün setlerini pazarlayan Deva adlı şirketin sipariş hattını aradı. Verilen yanıtta, söz konusu SMS mesajlarının daha önce sipariş verilsin ya da verilmesin, herhangi bir ayrım yapılmaksızın, aktif olarak kullanılan tüm cep telefonu hatlarına toplu mesaj olarak gönderildiğini öğrendi.

Radikal

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Gecen babamin telefonda gormustum boyle bir mesaj insanin babasina gelince daha bir garip oluyor:D

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Geçen banada geldi benim merak ettiğim bizim numaramızı nereden buluyorlar?

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Numaraları nasıl buluyorlar hiç bilmiyorum... Direk baz istasyonuna bağlanan telefonlara mı atıyorlar nasıl oluyor bu olay?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
iki gün önce aynı mesaj bana da geldi. anında olağan üstü bir refleksle sildim :)
ben de daha durmuş bu ne diye okuyom :D merak iyi değil :)
şimdi turkcell işlemlerinden bakacam bunları engellemenin yolu var mı. yabancı numaralardan gelen mesajları kapatacam. öyle bir mesaj gelse ve biri görse adım çıkar :D

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Zamanında numaralarımızı öyle çok yerlere verdik ki hepsi bunun sonucu işte İzmir'de yeni dvd dükkanı açılmış o bile açıldık diye mesaj atıyor.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Telefon numaralarını GSM şirketleri reklam firmalarına satıyor yani çifte kazanç sağlıyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
türkcell sitesindeki ayarlarda numaramı rehbere ekle diye bir seçenek var. numaralar ordan alınıyor galiba. onu kapatın bence.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Numaralar birçok yöntemle elde ediliyor arkadaşlar, şu sıralar dikkat edin akıllı telefonlarda uygulama yüklerken izinlere iyi bakın bi kısım işe yaramaz uygulamalar direk olarak rehber erişim izni de ister, bu yolla yüz binlerce numara zaten veritabanlarına girmiş durumda. Bu dakikadan sonrada bize dua etmek düşer :)

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
valla 2 gün önce banada geldi böyle mesaj bu firmalara artık bence bir dur denilmesi lazım ihtiyacı olan zaten bulur böyle şeyleri ne gerek var herkese toplu mesaj atmaya