Öneri TOGG hakkındaki düşünceleriniz nedir ?

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Ben aynı zamanda ekonomistim hocam ☺️ 8 yıl üniversite okuyup doktora yaptım kendi şirketimizin yani babamın tek varisi olduğumdan hazır iş varken mesleğimi kendi şirketimi büyütmek için kullandım.

Ekonomistim olduğumdan hayatımı matematik ile yalıyorum.5-10 bin lira demişsiniz bu aylık olur İstanbul trafiğinde

Ben hayatı matematik ile yaşayan biriyim kendime ve aileme şirketime harcama sınırı koyuyorum ve ne olursa olsun ben o sınırı aşmıyorum.Mesela satış yapan emlak danışmanları benimle ilgili ; “Son fiyatı sondur bir kuruş aşağı vermez yada yukarı çıkmaz umrumda değil bu paraya bitiyorsa bitsin der” diyorlarmış…

5-10’dan bana koymaz diye hayatımı yaşamış olsaydım imkanı yok istediğim hayatı yakalayamazdım hemde 15 yıl evvel sıfıra oturdu babam sıfırdan holding’e getirdim belli ekonomik ve disiplin ile yaptım bu yüzden bende dahil benim belirlediğim ekonomik sınırı bin lira bile olsa kimse delemez delemiyorda

Q7 işine gelirsek iş insanları ile biraraya gelmesem vallahi o arabaya o kadar para vermem.

TOGG kararımda etkili olan şudur;

MTV (TOGG avantajlı)
Fiyat ve sundukları (ben zaten 70 bin km sınırı koyuyorum 70 binde arabayı satıyorum pilin uzun ömrü beni çokta bağlamıyor) ( bundada km sınırım var 🤣)
Mesaj otomatik birleştirildi:
5-10 bin lira örneğini aylık olarak verdim zaten. ben de ankarada yaşıyorum. günlük 50-100 km arası fosil yakıt araç kullanan birisi zaten ayda 3-5 bin lira harcamak zorunda kalıyor. q7 olunca ben de 5-10 bin lira yazdım. yoksa elbette ki bu daha fazla da olabilir.

togg u desteklemek lazım. ben de ilk çıktığında heyecanlıydım ve para ödeyerek çekilişine dahi katıldım. ama sonra özellikle ısı pompası olmamasından kaynaklı ankarada kış aylarındaki menzil düşüşü, sürekli yaşanıldığı söylenilen ama son güncellemeler ile önlendiği söylenilen kronik problemleri ve ilk dönemden başlayarak neredeyse 1.5 yıl boyunca sattıkları araçlarda güvenlik asistanları çalışmadan akıllı araba satıyoruz diye boş araba sattıklarını duyunca inanılmaz soğudum.
umarım bundan sonra daha güzel araçlar yaparlar ve daha çok kişinin almak isteyeceği bir marka haline döner.

Son düzenleme:

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
181
5-10 bin lira örneğini aylık olarak verdim zaten. ben de ankarada yaşıyorum. günlük 50-100 km arası fosil yakıt araç kullanan birisi zaten ayda 3-5 bin lira harcamak zorunda kalıyor. q7 olunca ben de 5-10 bin lira yazdım.

togg u desteklemek lazım. ben de ilk çıktığında heyecanlıydım ve para ödeyerek çekilişine dahi katıldım. ama sonra özellikle ısı pompası olmamasından kaynaklı ankarada kış aylarındaki menzil düşüşü, sürekli yaşanıldığı söylenilen ama son güncellemeler ile önlendiği söylenilen kronik problemleri ve ilk dönemden başlayarak neredeyse 1.5 yıl boyunca sattıkları araçlarda güvenlik asistanları çalışmadan akıllı araba satıyoruz diye boş araba sattıklarını duyunca inanılmaz soğudum.
umarım bundan sonra daha güzel araçlar yaparlar ve daha çok kişinin almak isteyeceği bir marka haline döner.
1 depo ortalama 40 litre yakıt q7 leri ayda en az 3 4 kere fulleniyor. Alman plaka bir ford mustangim var 5L motoru var. Güç yetmiyor.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
906
1 depo ortalama 40 litre yakıt q7 leri ayda en az 3 4 kere fulleniyor. Alman plaka bir ford mustangim var 5L motoru var. Güç yetmiyor.
Aynen dedim ya toplantılara gitmesem o arabaya binmem.

Bu arada burası yardımcı oldu özelden yazanlar oldu

Alfa Romeo Junior Elektrikli bak diye
Gerçi hacim ve menzil uygun değil ancak çok kaliteli bir araba şöyle bir inceleme videolarına bakalım.Birde Mercedes eqb bakabilirsiniz diyende oldu bakacam

5-10 bin lira örneğini aylık olarak verdim zaten. ben de ankarada yaşıyorum. günlük 50-100 km arası fosil yakıt araç kullanan birisi zaten ayda 3-5 bin lira harcamak zorunda kalıyor. q7 olunca ben de 5-10 bin lira yazdım. yoksa elbette ki bu daha fazla da olabilir.

Bende 2022 Q7 vardı
Krizde sıkıştım satıp paraya çevirdim o araba 1 depoda yakar bu parayı ayda enaz 2 depo harcıyorum şehir içi birde şehirdışı seyahatim oluyor

uags1905

Asistan
Reaksiyon puanı
46
TOGG güzel bir araba, Allah yolunu bahtını açık etsin, Ülkemizin markası. Umarım daha büyük satış rakamlarına ulaşır.

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Siz olayı baya yanlış anlamışsınız. Toggile clio karşılaştırması yapmadım tercihlerimin bu yönde olduğunu belirttim. Buna fokurdayan sizsiniz ben değil.
böyle olmayacak. bakın tekrar anlatayım. adam togg hakkında düşünceler başlığı açmış. Alakasız tercihinizi belirtip fokurdamak ne demekse artık konuya alakasız şekilde fokurdayan sizsiniz. Ben de konudan alakasız olduğu için arkadaşa cevap olarak yazdığım mesajda bununla dalga geçtim. "Burası bir entry entry de derdine göre çözüm aramak değil midir." mesajınızla bile çelişiyorsunuz. Adamın derdine çözüm değil alakasız yorum yazdığınızı belirttim. Herhalde yeni bir katılımcı ve forum yöneticisi olarak mesaj sayısı kasıyorsunuz. Daha fazla polemiğe gerek yok. Konu Togg hakkındaki düşünceler ve ben de bununla ilgili yeterince yorum yaptım. Size iyi forumlar.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
181
böyle olmayacak. bakın tekrar anlatayım. adam togg hakkında düşünceler başlığı açmış. Alakasız tercihinizi belirtip fokurdamak ne demekse artık konuya alakasız şekilde fokurdayan sizsiniz. Ben de konudan alakasız olduğu için arkadaşa cevap olarak yazdığım mesajda bununla dalga geçtim. "Burası bir entry entry de derdine göre çözüm aramak değil midir." mesajınızla bile çelişiyorsunuz. Adamın derdine çözüm değil alakasız yorum yazdığınızı belirttim. Herhalde yeni bir katılımcı ve forum yöneticisi olarak mesaj sayısı kasıyorsunuz. Daha fazla polemiğe gerek yok. Konu Togg hakkındaki düşünceler ve ben de bununla ilgili yeterince yorum yaptım. Size iyi forumlar.
Siz anlamamakta diretiyorsunuz. Rica ediyorum o küçümseyici gülüşlerinizi kendinize saklayıp ona göre yanıtlar verin ona göre eleştiriler yapın. Yaptığınız eleştiriyi hiç dikkate alamıyorum. Mantık olarak Togg'a verilecek o paranın 2 clio alabileceğini belirttim. Ki Togg dün 2.5 mln oldu. Hala fikrim aynı şekilde ısı pompası olmayan ve halen yazılımsal sorunları devam eden bir araba yerine bunu tercih ederim demekte beis görmüyorum. Ayrıca yukarıdaki cevaplarımızda çözüm de arıyoruz. Siz sadece tek bir konu üzerinden misilleme yapmaya çalışıyosunuz. Fokurdamıyorum belirli ki siz baya bu konu özelinde fokurdadınız. Benim cevaplarıma da yanıt vermeyin sizinle tartışmaya vakit ayıracağımı sanmıyorum. İyi forumlar

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
906
TOGG güzel bir araba, Allah yolunu bahtını açık etsin, Ülkemizin markası. Umarım daha büyük satış rakamlarına ulaşır.
İnşallah

Arkadaşlar ben başlığı araba alacağım diye açtım TOGG düşünüyorum doğrudur.Bu forum teknoloji forumu; Elektrikli araçlar yazılımsal yani bizimle yaşayan; Teknolojik araçlar.

Burada konu açma sebebim bu teknolojik araba hakkında daha fazla bilgi almak; Başka öneriler varsa görüp değerlendirmektir.Konu altındaki yorumlarda bahsedilen araçlara baktım.Bu yüzden bana uygun değil dedim.

Ancak konuyu okuyan ve burada yazmayıp mesaj atanlar oldu; Oradan iki öneri geldi Bunlardan (her ne kadar hacim ve menzil olarak istediğim olmasa da) Alfa Romeo Junior Elektrikli markayı merak ettiğim için dikkatimi çekti.

Mesela Alfa Romeo çok ciddi olarak araştıracağım.İnceleme videolarını buldum ve özetime koydum.Şimdi uzun yol yapsam sürekli gittiğim yollar olduğundan devamlı aynı yerlerde duruyorum durduğum yerler bile artık adımı söylüyor.Oralarda şarj imkanı var.Gittiğim yerler de de zaten hangi arabayı alsam evlerime şarj istasyonu kuracağımdan menzil sorunu aşılabilir.Önemli olan hacim ile kalite Alfa kalitesi tartışmıyorum ama hacmi için hem videolarda hemde gidip bakacağım.

Bunda etkili olan Hem alfa merakım hemde buraya yazan kardeşlerimin servis uyarısıdır

Yani bu forum karar aşamasındaki insanlara yardımcı olup onları doğruya yönlendiriyor.

Şahsen 8 senedir üyeyim her yazımda benim kadar inatçı birini doğruya yönlendirdiler

TOGG işini durdurdum Rakibi Alfa Romeo Junior elektrikli

Son düzenleme:

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,505
Arkadaşlar; Yeni araba alacağım elektrikli almak istiyorum.TOGG T10 X düşünüyorum.
Çünkü Güncellemeler ile Elektrikli araçların özellikleri yenileniyor ve her yeni güncelleme sonrası yeni bir araba almış gibi olabiliyorsunuz

Elektrikli araçlar bizimle beraber resmen yaşıyorlar.Bir elektrikli deneyimim olsun istiyorum

Sizler TOGG hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Bütün elektrikli araçlar gibi yürüyen bomba, Lithium bataryaların en ufak bir yangında 0 C dereceden 1.000C dereceye çıkması sadece saniyeler içinde gerçekleşiyor. Düşünün yoldasınız 130-140Km/saat hızla yol alıyorsunuz, siz aracı durdurana kadar aracın 1000C dereceye çıktığını düşünün, Allah muhafaza kurtulmak imkansız. Elektrikli araçlar için daha çok erken, batarya teknolojisinin evrim geçirmesi gerekiyor. Yangın tehlikesini iyi araştırın...

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
906
Bütün elektrikli araçlar gibi yürüyen bomba, Lithium bataryaların en ufak bir yangında 0 C dereceden 1.000C dereceye çıkması sadece saniyeler içinde gerçekleşiyor. Düşünün yoldasınız 130-140Km/saat hızla yol alıyorsunuz, siz aracı durdurana kadar aracın 1000C dereceye çıktığını düşünün, Allah muhafaza kurtulmak imkansız. Elektrikli araçlar için daha çok erken, batarya teknolojisinin evrim geçirmesi gerekiyor. Yangın tehlikesini iyi araştırın...
Araştırdım; Kesinlikle ikinci arabam fosil yakıtlı olmayacak

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Şahsen Togg'a karşı bir sempati vs beslemiyorum.
Togg yerine Tesla'yı tercih ederim.
Daha yapmaları gereken çok şey var ama bizde her şey 10 yıl geriden gidiyor ondan mantıklı bulmuyorum

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
906
Şahsen Togg'a karşı bir sempati vs beslemiyorum.
Togg yerine Tesla'yı tercih ederim.
Daha yapmaları gereken çok şey var ama bizde her şey 10 yıl geriden gidiyor ondan mantıklı bulmuyorum
Q7 2025 ile beraber alacağım için Tesla bütçe dışı kalıyor

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
906
karar da para da can da sizin, sordunuz düşüncemizi payaştık.
hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet teşekkür ederim.

Ancak şehir içi yakıt derdinden ve ücretinden bıktım.

Kia EV3 Long Range varken tercih etmezdim. 2 milyon alti alinabilecek en mantikli arac bana kalirsa tasarim zevkine karisamam tabi.
Reis teşekkür ederim;
Hani EV3 olmaz bana ama tanıdık bir Kia bayisi var.Onlarla iletişim kurdum aradığımı anlattım bana EV6’ya bakın dediler.Vallaha TOGG’dan daha çok beğendim.EV6 özellikle tasarımı çok iyi malzeme kalitesi beklentimde menzili WLTP 644 km TOGG’dan daha avantajlı halde şuanda sen Kia demesen ben ta 3 ay önce baktığım EV3 kafasında kalacaktım iyi ki Kia markasını söyledin de aklıma girdi aradım

Son düzenleme: