TOGG fabrikasının temel atma töreni tarihi belli oldu!

Bu konuyu okuyanlar

SinHa

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
767
Puanları
93
Yan sanayi oto parça üretiminde bir numarayız. Bursa Oto Sanayide, x marka aracınızın yurt dışından getirilmesi gereken bir parça bir kaç gün içinde muadil olarak yapılabilir. Bizim sıkıntımız bazı şeylerin imkansız gibi gösterilmesi. Çocukluğumda İstanbul Maltepe'de 4-5 oto tamircisinin bir araya gelip hurda bir woswos tosbağı kömür ile çalıştırdıklarına şahidim. Valla ben bizim ustaların mecburiyet doğunca üretemeyecekleri bir şey olduğunu sanmıyorum. Pil konusunuda çözeriz. Yakın zamanda pil ile alakalı bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum bulursam paylaşırım
 

defacerGLD

Müdavim
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
3,329
Reaksiyon puanı
3,068
Puanları
113

Fakehero

366. Gün
Emektar
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,342
Reaksiyon puanı
5,397
Puanları
113
Yaş
35
Bakın piller bir araya getirilerek batarya üniteleri oluyor tamam bunlar kesinlikle dışarıdan alınacak ama ilk üretimde yüzde 51 Türkiyede üretilen parçalar olacak. Türkiyede yedek parça üretimi iyi bir seviyede zaten. Elektronik altyapı motor piller bataryalar gibi ürünler ithal edilir zaten ilk başta. Bakın Tesla bile ilk başlarda ürettiği araba bilgisayarının işlemcisini nvidiadan pilleri panasonicten alıyordu. Zamanla kendi işlemcisini oluşturduğu ortaklıklarla pillerini üretmeye başladı. Bebek doğduğunda bir anda yürümez ilk önce emekler bu her firma için böyledir.
 

KTimur

Öğrenci
Katılım
19 Temmuz 2020
Mesajlar
81
Reaksiyon puanı
136
Puanları
33
Bu arabaya ''şurası dışarıdan orası buradan'' diyenlere sadece gülüyorum.
TOGG bir marka. Marka yaratmak ülkelerin en büyük avantajıdır. Apple'ın ürünleri Çin altyapısı ile Çin'de üretiliyor ancak biz Apple'a Amerikan markası diyoruz. Çünkü Amerikan markası. Amerika'da argesini yapar, üretimini Çin'de yapar. Bu işten de çok para kazanır.

Dünyadaki araçların %50'sinde Bosch marka yakıt enjektörü bulunur. Bu enjektörleri üreten fabrika İstanbul'da. Ama parayı kazanan kim Bosch. Dünyada ki üretim zincirlerini inceleseniz zaten böyle yorumlar yapmazsınız. Sırf ''fırsat maliyeti nedir?'' diye baksanız zaten olayı anlarsınız. Volvo'ya bakın bakalım kaç parçası ''yerli ve milli'' üretim kaç parçası farklı ülkelerden.
 

TeknoTakip

Doçent
Katılım
31 Mayıs 2018
Mesajlar
879
Reaksiyon puanı
444
Puanları
63
Yaş
19
fiyatı kendini kanıtlamış markalara eşit olacaksa pek satacağını sanmıyorum. bide telefonla kıyaslayan olmuş. araba bu araba
 

Fakehero

366. Gün
Emektar
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,342
Reaksiyon puanı
5,397
Puanları
113
Yaş
35
Şimdi uygun kredi paketi ile satışa sunulursa diğer markalarla eş değer fiyattan satılırsa alınır. Şimdi Tesla kendi ülkesinde Model 3 ile uygun fiyatlı bir araba tercihi oldu. Bizde de 200 bin tl olan bir C-SUV fiyatından satılırsa karşısındaki markadan daha çok teknolojik donanım fazlalığı ile geleceğinden tercih edilir. Zaten kamera aynalar iç ekran gibi çoğu donanım standart gelecek haliyle karşısındaki markanın giriş modeli bile bu özelliklerin bir kısmına sahip olmayacak. Şimdilik ancak tahmin yapabiliyoruz ama üretime geçtiğinde fiyatını da göreceğiz artık.
 

Son mesajlar

Üst