Timsahın paradoksu

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Timsahın biri Nil kenarında çamaşır yıkmakta olan bir kadının bir anlık gafletinden yararlanarak onun çocuğunu yakaladı. Kadın çocuğunu geri vermesi için timsaha yalvardı. Timsah, "çocuğuna ne yapacağımı doğru olarak tahmin edersen, onu sana veririm, aksi halde onu yerim," dedi.
Kadın, "Ay! Yavrumu yiyeceksin," diye bir çığlık attı.
Timsah, "pekala," dedi, "artık onu sana veremem, çünkü böyle yaparsam sen yanlış tahminde bulunmuş olursun. Halbuki sana yanlış tahminde bulunursan onu yiyeceğimi söylemiştim."
"Tam tersine," dedi kadın, "yavrumu yiyemezsin, çünkü onu yersen doğru tahminde bulunmuş olurum ve doğru tahminde bulunduğumda onu bana vereceğini söylemiştin."

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Olayların öncelik sırası var burda belki filozofun atlamadığı bir ayrıntı ama günümüze gelene dek dönmüş durmuş forwarddan forwarda,değişmiştir haliyle.Neyse bu şekilde anlatımında bir çözümü var kanımca.
Timsah kadının gafletinden çocuğu yakaladı.Çocuğunu ne yapacağım,yanlış söylersen onu yerim.Anne ay onu yiyeceksin dedi ve işte kilit nokta timsah orda artık onu sana veremem diyor sadece,yeyip yemiyeceği hakkında birşey söylemiyor.Bunu tamamen çocuğun annesi uydurmuş,paranoyak anne psikolojisi ile onu yiyeceksin ay diye bir çığlık atıyor.Sonra da üste çıkmaya çalışarak timsaha kelime oyunları yapıyor.Timsah bu kadar dırdırı kaldıramaz.Aristo'nun dediği gibi karınız çok konuşursa filozof olursunuzdan biraz uzak bir örnek olmuş bu :).Ve çocuğu yemiiiiş.Masalın sonu gibi anlattım tek kanlı masal herhalde...

Bir Girit'li çıkmış ve bütün Girit'liler yalancıdır demiş.Bu Girit'linin söylediğinin doğruluğu ve yanlışlığı hakkında ne söylenebilir?

spider_9600

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence kadın timsahın aklını karıştırmaya çalışıyo.böylece çocuğunu alcak

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kriptograf dedi ki:
Bir Girit'li çıkmış ve bütün Girit'liler yalancıdır demiş.Bu Girit'linin söylediğinin doğruluğu ve yanlışlığı hakkında ne söylenebilir?

Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar derim :^)