Tıkalı Kartuş Açmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar sizinle bir deneyimimi paylaşmak istiyorum
Ben kartuşlarımı kendim dolduruyorum, kartuş doldurmak gerçekten çok basit bir iş. Zaten mürekkep oldığınızda içinden ya tarifi yada eğitici CD çıkar. Fakat tıkanan kartuşu açmak üzerinden birazda zaman geçmişse imkansız gibi bişeydir. Böyle durumda kartuşun üst kapağını bir çakı veya bıcak yardımıyla birleştiği noktadan ayırmaya çalışın, kapağını açtıktan saonra içinde sungerler var süngerleri çıkarıp kartuşuda süngerleride suyla iyice yıkayın (renkli kartuşlarda renk bölmelerine dkkat edin unutmayın) sonar kartuşunuzu bir bardak ve ya kzp içine koyup kartuşu tamamen kapatak şekilde bildiğimiz ÇAMAŞIR SUYU ile doldurun 1 saat kadar bekleyin sonra tekrar yıkayıp güneşte veya saç kurutma makinası ile kurutun. sungerleri yerleştirdikten sonra kapagı Japon yapışkanı ile yapıştırın. sonra murekkepleri doldurun. tamamen boş kartuşa 4 ml koyabilirsiniz ama kulanırken biten kartuşlara 3 ml den fazla mürekkep koymayın. sonra kartuun ağzına kağıt havlu veya peçete ile Mürekkepler gelene kadar tampon yapın. kartuşunuz yeni gibi kaliteli baskı yaptığını göreceksiniz.

elinize mürekkep bulaşırsa gidermek için en iyi çözüm yine çamaşır suyudur. Kartuş mürekkeplerini çamaşır suyundan daha iyi çözen bir şey görmedim.
Kartuşlarınızın tıkanmaması içinse en az haftada iki ayrı defa yazıcıdan çıktı alın. Alacağınız 25 tl civarında olan kartuş mürekkebi seti ile en az 10 dolum yapabilirsiniz.
Ben mürekkep kalitesi olarak gitti gidiyor com da satılan CESCESOR ve İNKSER mürekkeplerinden kullanıyorum. diğer markaları denemedim.
Daha kaliteli Mürekkep varsa bu konudada siz bana yardımcı olun lütfen.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,152
sıcak çaya yatırmak da iyi bir çözümdür

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Çamaşır suyu insan vucuduna zararlı bir maddedir ;)
Ama olası bir çözüm

sıcak çaya yatırmak da iyi bir çözümdür

Çay şekerli olursa bir daha kullanmak mümkün olmuyor diye biliyorum :D
Ama bu da olası bir çözüm ;)
Gerçi ben tonerli kullanıyorum orası ayrı

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Tıkalı kartuşu açmak için garantili bir çözüm önce sıcak su buharına tutmak 2 dk. kadar,daha sonra kaynar suyun için koymak 7,8 dk yeterli oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Teşekkürler capataingreen önerin sayesinde şu anda benim için çok önem taşıyan bir yazıyı artık tıkalı olmayan kartuşumla yazdırdım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
katüşü açamadımm :( nasıl açıcam hp300kartüşün modeli

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kaynar su olmuyo çamaşır suyu yerine tiner koy daha iyi şu anda uğraşıyom siyah ve kırmızı uçlar açıldı maviyle sarı kaldı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaş size teşekkür ediyorum. 10 gündür yazıcımı kullanamıyordum. Tıkanıklığı gidermek için çok şey denedim ancak sizin formül çok işime yaradı. İyi çalışmalar diliyorum.

Tekrar teşekkür ediyorum.

Büyüksu Bülten

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çok teşekkürler captaingreen, verdiğin çözüm örneği tam isabet, hem de süper oldu.
Sağlıklar diliyorum Selâmlar.:):):)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çamaşır suyundaki malzeme kartuşları bozar
ama sıcak buhar ve sıcak su işe yarar dikkat kartuşlardaki kahverengi kartuşlar erimesin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben denemedim ama deneyenlerden duyduğuma göre kafa yapıyormuş :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kartuş temizlerken tiner kullanın demişsiniz. Sellozik tiner mi yoksa sentetik mi?

rouseba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sizinle bir deneyimimi paylaşmak istiyorum
Ben kartuşlarımı kendim dolduruyorum, kartuş doldurmak gerçekten çok basit bir iş. Zaten mürekkep oldığınızda içinden ya tarifi yada eğitici CD çıkar. Fakat tıkanan kartuşu açmak üzerinden birazda zaman geçmişse imkansız gibi bişeydir. Böyle durumda kartuşun üst kapağını bir çakı veya bıcak yardımıyla birleştiği noktadan ayırmaya çalışın, kapağını açtıktan saonra içinde sungerler var süngerleri çıkarıp kartuşuda süngerleride suyla iyice yıkayın (renkli kartuşlarda renk bölmelerine dkkat edin unutmayın) sonar kartuşunuzu bir bardak ve ya kzp içine koyup kartuşu tamamen kapatak şekilde bildiğimiz ÇAMAŞIR SUYU ile doldurun 1 saat kadar bekleyin sonra tekrar yıkayıp güneşte veya saç kurutma makinası ile kurutun. sungerleri yerleştirdikten sonra kapagı Japon yapışkanı ile yapıştırın. sonra murekkepleri doldurun. tamamen boş kartuşa 4 ml koyabilirsiniz ama kulanırken biten kartuşlara 3 ml den fazla mürekkep koymayın. sonra kartuun ağzına kağıt havlu veya peçete ile Mürekkepler gelene kadar tampon yapın. kartuşunuz yeni gibi kaliteli baskı yaptığını göreceksiniz.

elinize mürekkep bulaşırsa gidermek için en iyi çözüm yine çamaşır suyudur. Kartuş mürekkeplerini çamaşır suyundan daha iyi çözen bir şey görmedim.
Kartuşlarınızın tıkanmaması içinse en az haftada iki ayrı defa yazıcıdan çıktı alın. Alacağınız 25 tl civarında olan kartuş mürekkebi seti ile en az 10 dolum yapabilirsiniz.
Ben mürekkep kalitesi olarak gitti gidiyor com da satılan CESCESOR ve İNKSER mürekkeplerinden kullanıyorum. diğer markaları denemedim.
Daha kaliteli Mürekkep varsa bu konudada siz bana yardımcı olun lütfen.

Kardeşim benim Allah C.C. defalarca kere razı olsun senden, sırf sana teşekkür edebilmek için üye oldum şuan. Bende de uzun yaklaşık 10 aydır kullandığım ve kendim doldurduğum kartuşum vardı, sürekli tıkanmaya başladı artık. Dediklerini yaptım şuan şakır şakır çalışıyor, ilk günkü gibi. Bi dünya masraftan kurtardın beni, Bir taraftan deli gibi yeni yazıcı ve doldurma sistemi araştırırken gördüm yazını okudum, bir ümit denedim, şuan muhteşem çalıştı. Çok teşekkür ederim sana. Allah'a emanet olasın.