THY de Pilorlar ucmayacak.

0ReiS0

Dekan
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
THY’de Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın iş akdine son verilmesiyle iyice artan huzursuzluk, pilotların “bir gün uçmama” kararı almasına neden oldu.
THY’de Kaptan Pilot Bahadır Altan’ın iş akdine son verilmesiyle iyice artan huzursuzluk, pilotların “bir gün uçmama” kararı almasına neden oldu.

THY’de örgütlü Hava-İş sendikasından yapılan açıklamada, bir gün uçmama kararının alınmasında şirket yöneticilerinin "cezaya, tayine, işten çıkarmalara dayalı, çalışanları yok sayan uygulamaları"nın son olarak Altan'ın iş akdinin feshedilmesinin de eklenmesi sonucu alındığı belirtildi.

Hava-İş'in açıklamasında, "Uçuş ekipleri uygulama kesin tarihi önümüzdeki en kısa süre içerisinde bir gün önce duyurulmak kaydıyla, yukarıdaki belgelerle yasal güvence altına alınmış kendini uçuşa uygun hissetmediğinde uçmama yükümlülüğü kuralını uygulayarak göreve gelmeyecektir," denildi.

Hava-İş'in açıklamasında uçmama kararının uygulanacağı tarihi bildirmedi. Ancak bu tarihin "çok kısa bir zaman, hatta birkaç gün içerisinde olmasının" planlandığı öğrenildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu kararın, geçtiğimiz hafta boyunca gelişmelerden son derece rahatsız ve tepkili uçuş ekibi üyeleriyle yüz yüze görüşerek, onların fikir, görüş ve taleplerini alarak yetkili kurullardaki değerlendirmeler neticesinde alındığı vurgulandı.

THY yönetiminin, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kendi onayı olmadan ve uçak yolculuğa hazırlanmadan aralarında bazı AKP yöneticilerinin de bulunduğu VIP yolcularının uçağa alınmasına tepki gösterdiği gerekçesiyle Kaptan Pilot Bahadır Altan'ın iş akdine son vermesi şirket çalışanları arasında huzursuzluk yaratmıştı.

THY'de örgütlü Hava-İş sendikasının Uçuş İşletme Temsilcisi olan Altan’ın geçen yıl şirketi grev kapısından döndüren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çok aktif bir rol üstlenmesi nedeniyle iş akdi feshinin de sendika göreviyle ilgili olabileceği endişeleri dile getiriliyor.


Kaynak

Güncel Haber - Thy'de Pilotlar Uçmayacak
 
Son düzenleme:

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Araba gidide değilki yerine hemen birini bulasın :D
 
Üst