Bu cevabı ciddi ciddi yazdıysan sana açıklama bile yapmıyorum. Paranızı Türk şirketlerine yatırıp Thodex gibi kaçtıkları zaman buralarda ağlarsınız. Hadi sana iyi geceler.Sanki oralarda dolandırıcılık hiç olmuyor mu?
Bu cevabı ciddi ciddi yazdıysan sana açıklama bile yapmıyorum. Paranızı Türk şirketlerine yatırıp Thodex gibi kaçtıkları zaman buralarda ağlarsınız. Hadi sana iyi geceler.Sanki oralarda dolandırıcılık hiç olmuyor mu?
Hocam neresi olduğu fark etmez güvenilmez ve hacmi düşük yerlerde bu risk her zaman var. Binance gibi kripto borsa liderinin olduğu bir yerde gidip de yerli bir şirket tercih ediliyorsa sonuçlarına da katlanmak zorunda insanlar maalesef. Binance dediğimiz şirket kripto borsa pazarında telefon pazarının Apple'ı, Samsung'u gibi bir şirket.Sanki oralarda dolandırıcılık hiç olmuyor mu?
Bende..yatırım yapacaksam yatırım yapacağım şirket bacasında dumanı tüten ve üretim yapan bir şirket veya holding olmalı
Bu söze MaşaAllah diyorum ve ekliyorum kripto borsa veya paralarına Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak kendi parasını çıkarmadıkça, adım atmadıkça hiçbirine güven olmaz.yatırımapacağım şirket bacasında dumanı tüten ve üretim yapan bir şirket veya holding olmalı. Ne facebook'a yatırım yaparım ne de benzeri başka bir şirkete. Kazananlar çok kazansın, onların da kazanacaklarında gözüm yok.
Yeter ki siz de şifresini kaybetmeyin. Siz dahi erişemezsiniz sonundaHer bilen(!) çıkmış bir şey söylüyor... Öncelikle kripto para dünyası dünyanın en güvenli dünyasıdır.
Tüm paranız sadece bir adet şifrede saklıdır. Siz bu parayı(şifreyi) thodex gibi ne olduğu belirsiz borsalarda saklarsanız bu paranın dolandırılma ihtimali vardır.
Siz bu parayı kendi cüzdanınıza aktarıp şifresini internetin olmadığı bir cihaz (Yada bir kağıtta) saklarsanız bu paraya kimse ulaşamaz.
____________________________________________________________________________________________
Bu yüzden illegal işlerde kullanılır. Bu yüzden güvenlidir...
İyi de sen bu sözü söylerken neyine güveniyorsun?(!) Tecrübene mi, diplomana mı yoksa başka bilmediğimiz olağanüstü güçlerine mi ?Her bilen(!) çıkmış bir şey söylüyor... Öncelikle kripto para dünyası dünyanın en güvenli dünyasıdır.
Evet bizzat mevcut olarak okuduğum diplomamın alanına giriyor. Kendi tecrübemde var. Amacım kırıcı olmak yada size muhalif olmak değil. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.İyi de sen bu sözü söylerken neyine güveniyorsun?(!) Tecrübene mi, diplomana mı yoksa başka bilmediğimiz olağanüstü güçlerine mi ?
Yanlış anlama sırf merak ediyorum blockchain sistemi ile bir çok video izledim ve makale okudum.. ama sadece %100 güvenli deniliyor ve bu sistem bugün güvenli olabilr ama yarın? Yarın sırf para için bu sistemide çökertmek ve daha para basmak icin ılerde yenı bir sistem kurulmaz mi? Nede olsa teknoloji her gün gelişiyor... mesala bugün borsalara siber saldırı oluyor ve kripto para düşüş yaşandı deniliyor..Evet bizzat mevcut olarak okuduğum diplomamın alanına giriyor. Kendi tecrübemde var. Amacım kırıcı olmak yada size muhalif olmak değil. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.
Aslında yapılması gereken tek şey token yada şifre her ne diyorsak onu borsa denilen yerlerde saklamamak kendimiz çevrimiçi bir ortamda saklamak. Tam olarak siz neyi savunuyorsunuz pek anlayamadım ama aksi bir fikriniz varsa belirtebilirsiniz.
Yerinde bir video?
Kripto paraya yatırım zaten risk, bir de borsasına yatırım yapıyorlar, riski sağlamlaştırmak için. Kumar oynamayı seviyoruz.. Tamam risk alın da bütün malvarlığınızla değil..
Fakirlerin zengin olma hayali desem o da değil, o kadar yatırılan parayla fakir olunmaz..
Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan böyle olunuyor işte..
Borsalarda yaşanan bu tarz sorunların önüne geçmek içinde yine bitcoin fikri gibi 'merkeziyetsiz borsa' fikri var. Hatta halihazırda faaliyet gösterenleride olabilir özel bir araştırma yapmadım.Yanlış anlama sırf merak ediyorum blockchain sistemi ile bir çok video izledim ve makale okudum.. ama sadece %100 güvenli deniliyor ve bu sistem bugün güvenli olabilr ama yarın? Yarın sırf para için bu sistemide çökertmek ve daha para basmak icin ılerde yenı bir sistem kurulmaz mi? Nede olsa teknoloji her gün gelişiyor... mesala bugün borsalara siber saldırı oluyor ve kripto para düşüş yaşandı deniliyor..
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayni normal paralar gibi basılmaz mı ılerde?
Merkezsiz borsa iyi de daha sakat bir sıkıntı yaşansa ulaşamayız...Borsalarda yaşanan bu tarz sorunların önüne geçmek içinde yine bitcoin fikri gibi 'merkeziyetsiz borsa' fikri var. Hatta halihazırda faaliyet gösterenleride olabilir özel bir araştırma yapmadım.
Sistemin çalışma mantığı en basit haliyle şu şekilde hocam. Hani insanlar madencilik yapıyor ya bu madencilik sırasında insanlar aslında donanımlarını kiralıyorlar. Bu kiralanan donanımlar üzerinde milyonrlarca kopya olacak şekilde hangi cüzdanda ne kadar para olduğu bilgisi saklanıyor.Yanlış anlama sırf merak ediyorum blockchain sistemi ile bir çok video izledim ve makale okudum.. ama sadece %100 güvenli deniliyor ve bu sistem bugün güvenli olabilr ama yarın? Yarın sırf para için bu sistemide çökertmek ve daha para basmak icin ılerde yenı bir sistem kurulmaz mi? Nede olsa teknoloji her gün gelişiyor... mesala bugün borsalara siber saldırı oluyor ve kripto para düşüş yaşandı deniliyor..
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayni normal paralar gibi basılmaz mı ılerde?
Teşekkürler.Sistemin çalışma mantığı en basit haliyle şu şekilde hocam. Hani insanlar madencilik yapıyor ya bu madencilik sırasında insanlar aslında donanımlarını kiralıyorlar. Bu kiralanan donanımlar üzerinde milyonrlarca kopya olacak şekilde hangi cüzdanda ne kadar para olduğu bilgisi saklanıyor.
Bugün dünyanın en iyi saklanan bilgileri bile en fazla 20 civarı farklı merkezde tutulurken bizim burada bahsettiğimiz sistemde milyonlarca kopya milyonlarca farklı merkezde saklanıyor.
Bugün bu verilerin kaybolması için milyonlarlarca bilgisayarın ayrı ayrı hacklenmesi gerekiyor. Bu yüzden bu sistem güvenliliği ile ön plana çıkıyor.
Bu sistemin bir güzel yanı ise bankaları ortadan kaldırması. Misal bugün 17:05:43 de dünya genelinde 1 milyar dolarlık bitcoin alınmış olsun. Aynı şekilde yine aynı saat aynı saniyede de 10 bin kişi bitcoinini satip dolara geçmiş olsun.
Burda sistem şöyle bir şey yapıyor 1 milyar doları bitcoinden çıkıp dolara geçmek isteyenlere veriyor. Aynı şekilde 10 bin bitcoinide bitcoin almak isteyenlere veriyor.
Bu durumda saat 17:05:43 de 10 bin bitcoin = 1 milyar dolar oluyor.
Atıyorum yarın saat 17:25:43 de 100 bin bitcoin satışı 1 milyar dolar bitcoin alımı olursa bitcoinin o saniyedeki anlık değeri 100bin bitcoin = 1 milyar dolar oluyor. Dolayısı ile para bir yerde saklanmıyor. Para hemen elden çıkarılıyor. Buda banka ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
Burada yapılan işlemlerden küçük bir komisyon, paylaşılan donanımla orantılı olarak madenciliği yapan insanlara gidiyor. Dolayısı ile bankalar insanlar oluyor Tabi gerçek hayattakinden bağımsız olarak borç veremiyor bu sistemde insanlar.
Sistemin çalışma mantığı kısaca bu şekilde hocam.
Bu algoritmanın para olarak kullanılabilmesi ve basılabilmesi de çok zor değil aslında. Bu madencilik sistemi temelinde merkezi bulunmayan bir veri depolama ve işleme sistemi. Muhtemelen bunu sizde farketmişinizdir.
Misal siz devlet olarak derseniz ki tüm kamu bilgisayarlarında madencilik yapılacak ve insanların para bilgileri burada saklanacak aslında basit bir madencilik sistemi kurmuş olursunuz.
Tabi burda sıkıntı kripto paranın merkezinde sömürgeci banka zihniyetinden uzak merkeziyetsiz para basmanın olduğu unutulmamalı. Eğer siz bu paraları basmak isterseniz yukarıda bahsettiğim doğal arz talep ilişkisine bir de ne kadar para basıldığı ilişkisini eklemiş olursunuz. Dolayısı ile merkeziyetsiz para politikasını yine bir merkez bankasına bağlamış olursunuz.
Eğer siz derseniz ki ben bu parayı basmayacağım bu para sadece arz ve talebe bağlı olacak derseniz bu sefer yine yukarıda bitcoinde olduğu gibi misal
sabah 11 de türkiye saat farkından dolayı Amerikadan 1 milyar dolarlık ithalat 10 bin liralık satım yapsın.
akşam iş çıkışı 4 dede amerikaya 1 milyar dolarık ihracat 10 bin liralık ithalat yapılmış olsun.
Bu durumda Türk lirası karşısında 1 dolar sabah 50tl iken akşam 1 dolar 0.05tl gibi aşırı bir oynak yapıda olacaktır.
Bunun dışında tamamen merkeziyetsiz ve borçlanma karıştı bir sistem olduğundan rezerv ve borçalnma gibi işlemlerin nasıl yapılacağı bu sistemde şimdilik muammadır.
Bu yüzden bu sanal paraların basılmasını geçtim öyle bir şey imkansız. Para olarak kullanılması bile 3 5 yıl içinde imkansızdır.