Thermaltake versa j25 vs power boost x59

• Kullanılan toplam oy
    2

Semih dokuzlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gtx 1660 super r5 3500x var

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Gördüğüm kadarıyla gönderdiğiniz kasalarda bulunan ön fanların önü cam yani boşa dönüyorlar. Herhangi bir soğutma işine yaramıyorlar. Ben olsam önü mesh (delikli) olan bu kasayı tercih ederim. (PSU'suz mümkünse)

Semih dokuzlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gördüğüm kadarıyla gönderdiğiniz kasalarda bulunan ön fanların önü cam yani boşa dönüyorlar. Herhangi bir soğutma işine yaramıyorlar. Ben olsam önü mesh (delikli) olan bu kasayı tercih ederim. (PSU'suz mümkünse)

Psu lu mu almaliyim sizce bu sisteme

Semih dokuzlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PSU'yu ayrı alsanız çok daha iyi olur. En azından ne aldığınızı bilirsiniz çoğu sitede PSU'nun ne olduğu yazmıyor.
Sen bi hermes g3560s ye bakar misin
R5 3500x
Gtx 1660 super oc
16gb ram
B450 m h
1tb hdd
512gb xpg sx8200
Kasan ne almaliyim bir de sistem nasil bakar misin

PSU'yu ayrı alsanız çok daha iyi olur. En azından ne aldığınızı bilirsiniz çoğu sitede PSU'nun ne olduğu yazmıyor.

R5 3500x
Gtx 1660 super oc
16gb ram
B450 m h
1tb hdd
512gb xpg sx8200

Bunun psu su iyimi alinir mi

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
J25 kesinlikle daha iyi.
Hermes G3560S sistemi stokta yok, yani alamazsın. Sana o bütçede şu sistemi öneririm.
İşlemciyi R5 3600 yap,
Ekran kartını GTX 1660 Super yap,
Ramı 2 adet yap,
SSD'yi iptal et.
SSD'yi iptal etmeni söyledim çünkü biraz sorunlu bir SSD, farklı bir siteden çok daha kaliteli bir SSD alabilirsin. Önerim budur.
Sistem toplam 6297 TL yapıyor.

Harddisk eklemedim çünkü 500GB SSD + 1TB HDD yerine 1TB SSD tavsiyemdir. 2020 yılındayız ve harddisk almak pek mantıklı değil. İçine kuracağın programlar çok yavaş çalışacaktır. Zaten 1 TB'lık bir SSD gayet yeterli. İleride yetmezse ekleme yapabilirsin zaten.

Semih dokuzlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
J25 kesinlikle daha iyi.
Hermes G3560S sistemi stokta yok, yani alamazsın. Sana o bütçede şu sistemi öneririm.
İşlemciyi R5 3600 yap,
Ekran kartını GTX 1660 Super yap,
Ramı 2 adet yap,
SSD'yi iptal et.
SSD'yi iptal etmeni söyledim çünkü biraz sorunlu bir SSD, farklı bir siteden çok daha kaliteli bir SSD alabilirsin. Önerim budur.
Sistem toplam 6297 TL yapıyor.

Harddisk eklemedim çünkü 500GB SSD + 1TB HDD yerine 1TB SSD tavsiyemdir. 2020 yılındayız ve harddisk almak pek mantıklı değil. İçine kuracağın programlar çok yavaş çalışacaktır. Zaten 1 TB'lık bir SSD gayet yeterli. İleride yetmezse ekleme yapabilirsin zaten.
Var stokta kasa ekledimi geliyor dene

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
R5 3500x
Gtx 1660 super oc
16gb ram
B450 m h
1tb hdd
512gb xpg sx8200

Bunun psu su iyimi alinir mi
Diğer konuda demiştim ama buraya da yazayım. Coolermaster'ın kendi PSU'ları güzel o yüzden bir sorum olmayacaktır. Sistem konusunda ise donanım olarak güzel kasmaz ama aynı fiyata daha iyisi vardır. Yukarıda öneri yapılmış zaten.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Var stokta kasa ekledimi geliyor dene
Stokta olsa bile senin geliştirmelerinle beraber 6300 TL ye geliyor. Benim attığım sistem de 6300 TL ve o sistemden daha iyi. En basitinden işlemcilere bakabilirsin, biri R5 3600 diğeri R5 3500X. İkisi arasında çok fark var.

Semih dokuzlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Stokta olduğu takdirde senin geliştirmelerinle beraber 6300 TL ye geliyor. Benim attığım sistem de 6300 TL ve o sistemden daha iyi. En basitinden işlemcilere bakabilirsin, biri R5 3600 diğeri R5 3500X. İkisi arasında çok fark var.
Ama mesela ram markasi bilinmiyor ekran karti bilinmiyo o kadar para verdikten sonra marka birseyler almak daha mantikli degilmi

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ama mesela ram markasi bilinmiyor ekran karti bilinmiyo o kadar para verdikten sonra marka birseyler almak daha mantikli degilmi
Ramler Crucial, gayet bilindik bir marka. Kendisi 1996'dan beri bellek üreten köklü ve kaliteli bir marka, sanırım sen ilk defa duydun. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ramler normalden daha hızlı. Çünkü CL 15 bu ramler, yani diğer ramlere göre daha fazla FPS verecekler.

Ekran kartı tarafında da iki seçeneğin var, biri Palit diğeri de INNO3D.
Sanırım yine hiç duymadığın iki marka ile karşı karşıyasın.
Öncelikle Palit markasını tanıtayım. Kendisi 1988 tarihinden beri üretim yapan oldukça köklü ve kaliteli bir marka. Kendisi o zamandan bu yana oldukça güzel başarılar yakaladı.
INNO3D markası ise 1998'de kurulmuş ve ülkemizde eskiden beri var olan bir marka. 2000 civarlarında çok ün yakalayan marka ülkemizden bir süreliğine çekildi. Şimdi tekrardan bizlerle ve oldukça kaliteli parçaları bizlere sunuyor.

Semih dokuzlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ramler Crucial, gayet bilindik bir marka. Kendisi 1996'dan beri bellek üreten köklü ve kaliteli bir marka, sanırım sen ilk defa duydun. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ramler normalden daha hızlı. Çünkü CL 15 bu ramler, yani diğer ramlere göre daha fazla FPS verecekler.

Ekran kartı tarafında da iki seçeneğin var, biri Palit diğeri de INNO3D.
Sanırım yine hiç duymadığın iki marka ile karşı karşıyasın.
Öncelikle Palit markasını tanıtayım. Kendisi 1988 tarihinden beri üretim yapan oldukça köklü ve kaliteli bir marka. Kendisi o zamandan bu yana oldukça güzel başarılar yakaladı.
INNO3D markası ise 1998'de kurulmuş ve ülkemizde eskiden beri var olan bir marka. 2000 civarlarında çok ün yakalayan marka ülkemizden bir süreliğine çekildi. Şimdi tekrardan bizlerle ve oldukça kaliteli parçaları bizlere sunuyor.
Kasasi ne bu sistemin bir de inno3d mi palit mi 550w psu az degilmi

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Kasasi ne bu sistemin bir de inno3d mi palit mi 550w psu az degilmi
Kasanın ismi DarkFlash Aquarius. Ön tarafı ızgara yapısında olduğu için içerideki hava sirkülasyonu gayet iyi oluyor.
İnno3D daha ucuz onu tercih et, ikisi arasında pek fark yok zaten.
550W bu sisteme fazlasıyla yeterli.

Son düzenleme: