The Last Of Us'ta ki virüs gerçek mi?

Bu konuyu okuyanlar

EmirhanTeira

Doçent
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
779
Reaksiyon puanı
507
Puanları
93
Yaş
17
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu mantar enfeksiyonu gerçek. Fakat insana herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor. Hatta insanlara karşı yararlı etkileride bulunuyor. Her neyse konuya dönelim. Bu mantar enfeksiyonunun kaynağı, Kordiseps mantarı. Doğada nadir bulunan bir mantar çeşidi. Bu mantar böcekler ve karıncalar üzerinde zombiye çevirici etkiler bulunduruyor.

Peki Kordiseps mantarı TLOU da olduğu gibi insanlara bulaşsaydı neler olurdu? Gelin birlikte inceleyelim.

1. Aşama Enfeksiyon: Mantar virüsü bir insanı hasta ettikten sonra, 1-2 gün sürecek olan bir yolculuğa başlar. Bu yolculuk beyine doğrudur. Yolculuk tamamlandığında, kordiseps mantarı üremeye ve büyümeye tamamen hazır haldedir.
2. Aşama Belirtiler: İlk başta agresif ve tutarsız davranışlar ve onları takip eden nöbetler ve sinir krizleri gibi belirtiler gösterir. Ve ardından virüs etkisini gösterir ve insanları tanımlanamaz bir canavara dönüştürür.
3. Aşama Beyinde neler oluyor?: Kordiseps mantarı beyini öldürmez, ele geçirir. Bu da demek oluyor ki enfekte olan insanlar ölmez. Ve düşünme duyuları açıktır. Yani korkunç olan kısım şu: İnsanlar görüyor duyuyor, hastalıklı olduğunu anlıyor. Fakat ellerinden hiçbir şey gelmiyor. Her şeyin farkında olmaları ve bu davranışları istemeden yapmaları çok ürkünç. Kordiseps mantarı beyinin kontrolünü tamamen ele geçirdikten sonra vücudu yönetmeye yarayan lobu da ele geçirir ve hastalıklılar hareketlerini kendileri değil kordiseps mantarı yönetir. Kordiseps mantarının mantığı ise, hastalıklı kişiyi enfeksiyon kapmamış bir bireye yönlendirmektir.

HASTALIKLILAR

1. Koşucular: Mantarın ilk evresidir, hastalığı kapanlar ilk başta bu türe dönüşürler. Zararlıdır çünkü görme ve duyma duyuları henüz deforme olmamıştır.
2. İz Sürücüler: Kordiseps mantarının kafatasını delip dışarı çıkması sonucunda görme açısının oldukça daraldığı bir hastalıklı türüdür.
3. Takırdayanlar: Bu tür için artık hiçbir umut yoktur. Tedavi bulunsa bile, artık düşünme duyusunu kaybetmiş bir canavardan başka bir şey değildir onlar. Takırdayanlar tamamen kördür. Ekolokasyonla birlikte çıkardıkları takırtı sesiyle enfekte olmayan kişinin çıkarttığı sesleri normal bir hastalıklıya göre çok daha hassas duyar. Oldukça tehlikelidir.
4. Şişkinler: Kordiseps mantarına uzun süre maruz kalmış kişiler genelde bu türdendir. Fakat oldukça nadirdir. Kordiseps mantarı kemikleri delerek tüm vücudun dışına çıkar. Ayrıca şişkinlerin boğazında, spor bombaları vardır.

Arkadaşlar çok fazla yabancı kaynaktan araştırma yaparak size bu çalışmayı sunuyorum :) Umarım beğenirsiniz.
 

EmirhanTeira

Doçent
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
779
Reaksiyon puanı
507
Puanları
93
Yaş
17
Ekstra Bilgi bu arada hocam unutmuşum: Olası bir kordiseps salgını kontrol altına alınabilir. Fakat Dünyanın yaklaşık %60'lık bir kısımı bu mantar virüsüne kurban gidebilirmiş
 

ARCANDY

Müdavim
Katılım
6 Mayıs 2020
Mesajlar
2,263
Reaksiyon puanı
2,749
Puanları
113
Şu oyunu bir oynayamadım ya. :( Ayrıca bu virüsü çıkarsa çıkarsa hayvan katilleri çinliler çıkarır.
 
Üst