Soru Tespit Edilemeyen Virüs Var Mıdır?

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Bir videoda tespit edilemeyen virüs gibi bir şey duymuştum. Başka yerlere sorduğum zaman ise illaki gelişmiş tehdit koruması gibi şeylerle bulunur denmişti. Ancak ben yine de sormak istiyorum.
Gelişmiş tehdit koruması

kirpicix

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Her bilen programcının üzerinde daha iyi bir bilen programcı vardır.

Yani çok aşırı derecede iyi virüsler vardır ama onu saf dışı edebilecek, ondan daha iyi bir çözüm yolu da yok değildir.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Her bilen programcının üzerinde daha iyi bir bilen programcı vardır.

Yani çok aşırı derecede iyi virüsler vardır ama onu saf dışı edebilecek, ondan daha iyi bir çözüm yolu da yok değildir.
Yani hepsi bir şekilde bulunur değil mi

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Yazana bağlı ve zamana göre değişir. Eğer çok iyi bir şekilde yazılmış ise belli bir süre bulunamayabilir ama ömrü diğer usta yazılımcıların kabiliyetine bakar. :)
Yani bütün virüsler kesjnlikle bir gün bulunur değil mi?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Bir videoda tespit edilemeyen virüs gibi bir şey duymuştum. Başka yerlere sorduğum zaman ise illaki gelişmiş tehdit koruması gibi şeylerle bulunur denmişti. Ancak ben yine de sormak istiyorum.
Gelişmiş tehdit koruması
Bazı virüsler var ki format atsan bile gitmez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Programlar bunun için var :)

kirpicix

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Aynen, sıkıntı nedir? Neyi merak ediyorsunuz? Sanki farklı bir olay, bir şey canınızı sıkmış gibi...

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Aynen, sıkıntı nedir? Neyi merak ediyorsunuz? Sanki farklı bir olay, bir şey canınızı sıkmış gibi...

Sizin sorununuz nedir?
Hocalarım çok uzun hikaye eski konulardan okuyabilirsiniz. En son her virüs illa bir gün bulunur diyip kapatmıştım kafamda olayı. Bugün bir video izlerken " 'ı love you' virüsüyle şimdiki virüsler arasında benzerlikleri söylerken 20 yıl sonra bile şuanda ilgi çekici bir e postanın ekine "tespit edilemeyen" virüs ekliyorlar" demişti bundan dolayı bu sorunum tekrar gün yüzüne geldi

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Hocalarım çok uzun hikaye eski konulardan okuyabilirsiniz. En son her virüs illa bir gün bulunur diyip kapatmıştım kafamda olayı. Bugün bir video izlerken " 'ı love you' virüsüyle şimdiki virüsler arasında benzerlikleri söylerken 20 yıl sonra bile şuanda ilgi çekici bir e postanın ekine "tespit edilemeyen" virüs ekliyorlar" demişti bundan dolayı bu sorunum tekrar gün yüzüne geldi
Bende de Surabaya diye bir illet vardı,yıllar önce.

kirpicix

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Ben hala konunun niçin gereksiz yere uzadığını anlamış değilim. Konu sahibinin sıkıntısı virüslerle mi? :) Dostum virüsler hakkında kesin bir yargıya varmak istiyorsun ama çok aşırı şüphecisin. Bu şüphe hiç doğal değil.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Yazım yanlışı yapmışım kusura bakmayın.

Ben bilmesem bile antivirüsler kesin bir şekilde her virüsü tespit edebilir mi demeye çalıştım orada ?
Hocam,Windows uyarı verir,sistem yavaşlar,kullanım artar,ısınır vs. vs.

Ben hala konunun niçin gereksiz yere uzadığını anlamış değilim. Konu sahibinin sıkıntısı virüslerle mi? :) Dostum virüsler hakkında kesin bir yargıya varmak istiyorsun ama çok aşırı şüphecisin. Bu şüphe hiç doğal değil.
Sanki birinin bilgisayarına virüs yükleyecek gibi ?

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Hocam
4.16 zamanından itibaren bir yerde tespit edilemeyen virüs diyor. Bu dediğimi dinleyip cevap verebilir misiniz?

Evet doğal değil biliyorum ama elimde değil

Hocam,Windows uyarı verir,sistem yavaşlar,kullanım artar,ısınır vs. vs.

Sanki birinin bilgisayarına virüs yükleyecek gibi ?
Yok hocam yapmam öyle şey kendimden biliyorum o virüs bulaştığındaki sıkıntıyı

Ancak diyelim ki farkedemedik. Antivirüs bunu farkedemez mi?

Hocam? @BehzatAmirim @kirpicix

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,432
Kardeşim yanlış anlama virüsün bence adama bulaşan versiyonun icat etmişler. Senin aklından çıkmıyor uzun zamandır.
Bence Sen bu cihazda git kendini tarat.
Virüs beyinde bi köşede halay çekiyordur resimde çıkar zaten sonuçlar.

mrt-koronavirus.jpg

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Hocam
4.16 zamanından itibaren bir yerde tespit edilemeyen virüs diyor. Bu dediğimi dinleyip cevap verebilir misiniz?

Evet doğal değil biliyorum ama elimde değil

Yok hocam yapmam öyle şey kendimden biliyorum o virüs bulaştığındaki sıkıntıyı

Ancak diyelim ki farkedemedik. Antivirüs bunu farkedemez mi?

Hocam? @BehzatAmirim @kirpicix
Kral hiç kasma kaspersky yüklersin olmazsa adwcleaner malwarebytes eset avast adw cart curt bir şekilde gider. Hiç olmadı çakarsın formatı tertemiz. Zaten öyle canavar gibi illet olacak virüsü bulmak için de deep web katmanlarında gezmen lazımdır. İyi forumlar :D

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,432
Kral hiç kasma kaspersky yüklersin olmazsa adwcleaner malwarebytes eset avast adw cart curt bir şekilde gider. Hiç olmadı çakarsın formatı tertemiz. Zaten öyle canavar gibi illet olacak virüsü bulmak için de deep web katmanlarında gezmen lazımdır. İyi forumlar :D
Hayır cart curt yapsa yine bulaşır virüs. ?

@Justicia sen biliyor muydun antivirüsler kendi ürünü satsın diye kendilerine özgü virüsler yayıyorlar etrafa? Antivirüslerde virüs vardır. Kullanırsın yada kullanmazsın kendine kalmış

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Her şeyin hızla geliştiği günümüzde çok mümkün olmasa da evet, Anti-Virüsler tarafından tespit edilemeyen virüsler olabilir. Bazı virüsler Anti-Virüsleri devre dışı bırakmayı öncelikli amaç edinirken, bazı virüsler sistem dosyalarına gizlenerek Anti-Virüslerden kaçabiliyor. Eğer bu alanda uzman değilsen bu tarz virüsleri gündelik kullanımlarında tespit etmen mümkün değil. Korunmak içinse en basit yapabileceklerin:
  • Güvenlilir bir lisanslı Anti-Virüs programı kullanman.
  • Windows'u mümkün mertebe lisanslı kullanman ve önemli güvenlik güncellemelerini ihmal etmemen.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,432
Hemde tespit edilemeyen 7 Level katmanlı virüsler üretiyorlar antivirüs şirketleri.

Her şeyin hızla geliştiği günümüzde çok mümkün olmasa da evet, Anti-Virüsler tarafından tespit edilemeyen virüsler olabilir. Bazı virüsler Anti-Virüsleri devre dışı bırakmayı öncelikli amaç edinirken, bazı virüsler sistem dosyalarına gizlenerek Anti-Virüslerden kaçabiliyor. Eğer bu alanda uzman değilsen bu tarz virüsleri gündelik kullanımlarında tespit etmen mümkün değil. Bu tarz virüslerden korunmak için en basit yapabileceklerin:
  • Windows'u mümkün mertebe lisanslı kullanman ve önemli güvenlik güncellemelerini ihmal etmemen.
İlk defa bedava hediyye anahtarla AVG kullandığımda ilk taramamda tertemiz çıkan PC.
Sabahsı gün internete girmediğim taktirde 15-20 tane virüs bir anda buldu.

İş böyle çalışıyor. Kendisi virüsü bulaştırıyor, ve iyi çalşıyorum diye göstermek için virüsleri bir anda buluyor.

Antivirüsü bir anda sildiğim gibi dahada yüzüne bakmadım ?

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Hemde tespit edilemeyen 7 Level katmanlı virüsler üretiyorlar antivirüs şirketleri.

İlk defa bedava hediyye anahtarla AVG kullandığımda ilk taramamda tertemiz çıkan PC.
Sabahsı gün internete girmediğim taktirde 15-20 tane virüs bir anda buldu.

İş böyle çalışıyor. Kendisi virüsü bulaştırıyor, ve iyi çalşıyorum diye göstermek için virüsleri bir anda buluyor.

Antivirüsü bir anda sildiğim gibi dahada yüzüne bakmadım ?
Gelişen dünya düzeni: Önce virüsü bulaştırır, sonra para karşılığı sana güvenlik sağlar. Bedava gelen lisanslardan, deneme sürümünden vs pek bir şey bekleme zaten. Her türlü para vermeye zorluyor seni.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Her şeyin hızla geliştiği günümüzde çok mümkün olmasa da evet, Anti-Virüsler tarafından tespit edilemeyen virüsler olabilir. Bazı virüsler Anti-Virüsleri devre dışı bırakmayı öncelikli amaç edinirken, bazı virüsler sistem dosyalarına gizlenerek Anti-Virüslerden kaçabiliyor. Eğer bu alanda uzman değilsen bu tarz virüsleri gündelik kullanımlarında tespit etmen mümkün değil. Korunmak içinse en basit yapabileceklerin:
Zaten şuanda antivirus yazılımın var. Bu antivirüs yazılımı sistem dosyalarına gizlense veya anti virüsleri devre dışı bıraksa bile bir süre sonra gelişmiş tehdit koruması gibi bileşenler bunu bulamaz mı? @Enes_KAYA

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Kardeşim yanlış anlama virüsün bence adama bulaşan versiyonun icat etmişler. Senin aklından çıkmıyor uzun zamandır.
Bence Sen bu cihazda git kendini tarat.
Virüs beyinde bi köşede halay çekiyordur resimde çıkar zaten sonuçlar.

mrt-koronavirus.jpg
Hocam bu Mr makinesi?. İnsandaki virüslerde bunda çıkıyor işte

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Zaten şuanda antivirus yazılımın var. Bu antivirüs yazılımı sistem dosyalarına gizlense veya anti virüsleri devre dışı bıraksa bile bir süre sonra gelişmiş tehdit koruması gibi bileşenler bunu bulamaz mı? @Enes_KAYA
Büyük ölçüde bulur ama çok düşük de olsa bulamama ihtimali "her zaman" olacak.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Büyük ölçüde bulur ama çok düşük de olsa bulamama ihtimali "her zaman" olacak.
Ancak o düşük ölçüde bulunamayan şeyler nasıl bulunacak? O virüsün veritabanına eklenmesiyle o düşük ölçüde bulunamayan virüsler be bulunmaz mı?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,931
Evet, bu şekilde virüsler mevcut. PDF benzeri dosyaların içine şifreleyerek VirusTotal, Defender gibi hizmetlerin testinden bile geçiyor lakin RAT olarak kullanılan bu dosyalar sizin çerezlerinizi ve önemli verilerinizi çalarak saldırganın eline geçmesine sebep oluyor. Yani kısaca bu şekilde virüsler var fakat illaki tespit edilebiliyor. Bu şekilde şifreli virüsleri biliyorum ve denk de gelmiştim.