Terminator: The Sarah Connor Chronicles - Sezon 1

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Değerli arkadaşlar, kesinlikle tavsiye ediyorum sizlere.

terminatorposter1tc2.jpg

9 bölüm de 3-4 günde bitti. Yazı yazıp yatıyorum uyumak için. Saat 3 olmuş. Dur diyorum 1 bölüm daha atayım yatakta laptop ile :D Sabah 9'da da toplantı var.

IMDB: "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" (2008)

Resmi sitesi: FOX Broadcasting Company: Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Resimler

TSCC_41_lg.jpg

TSCC_38_lg.jpg

TSCC_40_lg.jpg

TSCC_39_lg.jpg

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
terminatör hayranlarına kesinlikle tavsiye ederim.. 9 bölüm beni kesmedi gerisi ne zaman.. 9 bölümlük sezon mu olur :(

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
derler ki;

Season 2 Premieres September 8th, 2008

;)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
iyi iyi az kalmış :)
:::bilgi için tşk:::

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İlk iki bölümü seyrettim, beni sarmadı. (Lost dizisinden dolayı sanırım) Boş zamanımda diğerlerini de seyrederim.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
izlemedim ama dikkatimi çekmişti daha önce, üçüncü bölümünün adı "The Turk"tü sanırsam, nedir bir açıklayabilir misin? Bir program mı bilgisayar mı nedir olay?

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yahu bu şarkıcı değil miydi bundan ne terminatör nede anti-terminatör olur

you are me desire

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
izlemedim ama dikkatimi çekmişti daha önce, üçüncü bölümünün adı "The Turk"tü sanırsam, nedir bir açıklayabilir misin? Bir program mı bilgisayar mı nedir olay?

"The Turk" gelecekteki robotların atası olan muhakeme ve öğrenme yeteneğine sahip bir makine (bilgisayar/program). görünümü bilgisayar şeklinde en azından. Ruhu olan bir makine bile diyebiliriz...Bunu yapan adam playstaion'dan falan devreler çipler uydurarak yapıyor bunu.. Bizimkiler de bunu/yapanı yoketmeye çalışıyor. O bölümdeki konu bu..

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
"3 ten önce 2 den sonra Sarah Connor Chronicles 14 eylülde pazar gecesi açılıyor" diye 2 haftadır cnbc-e de reklamı donuyor 14 eylulde ılk bolumu baslıyor.;)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sezon 2 bölüm 1... bir fikir verebilir
terminatorthesarahconnowq8.png

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3

Senaryo, bir cep telefonu satıcısının yaptığı satranç bilgisayarını konu alıyor. Dizinin Türk adını uygun bulduğu bu bilgisayar, kendi kendine düşünme ve kendini geliştirme özelliğine sahip. Mükemmel satranç oynadığı gibi, kendi haleti ruhiyesi var, mesela günü gününe tutmuyor. Karşılaştığı satranç problemlerine o günkü havasına göre farklı çözümler üretiyor. Bu elektrikli ukala, ileride kendini geliştirerek insanlığı yokedecek bir yapay zekaya dönüşecek.

ADINI NAPOLYON’U YENEN TÜRK’TEN ALIYOR

Dizide dünyanın sonunu getirecek yapay zeka The Turk, adını bundan yaklaşık iki buçuk asır önce Viyana’da yapılan ve gerçek insanlarla satranç oynayabilen Türk isimli bir robottan alıyor. Türk, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu için çalışan dahi mekanikçi Wolfgang von Kempelen tarafından 1770’te İmparatoriçe Maria Theresa onuruna yapıldı.

Bu otomat, ahşap bir kasa ve onun önünde duran bir Türk figüründen oluşuyordu. Bu cansız manken, tıpkı dönemin Osmanlıları gibi pala bıyıklı, sarıklı ve cüppeliydi. Kasanın önündeki kapak açılıp da dolabın ve Türk’ün içine bakıldığında, irili ufaklı pek çok kaldıraç, makaralar ve başka karmaşık mekanik sistem görülüyordu.

Kurularak çalışan Türk, karşısındaki gönüllüyle satranç oynamaya başladığında, gözleri satranç tahtasını tarıyor, satranç taşlarını eliyle hareket ettiriyordu. Kimse Türk’ün nasıl işlediğini ispatlayamıyordu. Bir teoriye göre satranç taşlarının içine yerleştirilen mıknatıslar sayesinde Türk taşları oynatıyordu. Bir başka teori ise kuklanın içine bir çocuğun girmiş olduğunu savunuyordu. Türk’ün sahibi olan kişiler de sırrı saklama konusunda çok kararlı davranıyorlardı. Bu sayede uzun yıllar boyunca Türk’ün gizemi insanları ona çekti. Tabii, sahiplerine de para kazandırdı.

250px-Turk-engraving5.jpg

YANGINDA YOK OLDU

Yaratıcısı Kempelen’in 1804’teki ölümünün ardından mekanik Türk elden ele dolaştı. 1809’da Napolyon Bonapart’ı yenen Türk, satranç zaferlerine Fransa ve İngiltere’de devam etti. ABD’de başarılı bir turne gerçekleştirdi, 1820’de bilgisayarın babası sayılan Charles Babbage ile bir maç yaptı. 1854’te Philadelphia Müzesi’ne bağışlanan Türk, bir yıl sonra çıkan büyük yangında tarihe karıştı. Bugün çoğunluğun üzerinde hemfikir olduğu nokta, Türk adlı bu robotun, önündeki kasanın içine saklanan bir satranç ustası tarafından hareket ettirilen bir kukla olduğu yönünde. Ama Sarah Connor’a sorarsanız, 3 yıl sonra dünyayı yok edecek bir şeytan tohumu.

Alıntıdır

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
off çıktı mı? en kısa zamanda indirmem lazım.

bu arada cnbc mi ne sanırım o da başlamış diziye.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yeni bölümler süper sakın kaçırmayın derim :D

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
...
ADINI NAPOLYON’U YENEN TÜRK’TEN ALIYOR

Dizide dünyanın sonunu getirecek yapay zeka The Turk, adını bundan yaklaşık iki buçuk asır önce Viyana’da yapılan ve gerçek insanlarla satranç oynayabilen Türk isimli bir robottan alıyor. Türk, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu için çalışan dahi mekanikçi Wolfgang von Kempelen tarafından 1770’te İmparatoriçe Maria Theresa onuruna yapıldı.

Bu otomat, ahşap bir kasa ve onun önünde duran bir Türk figüründen oluşuyordu. Bu cansız manken, tıpkı dönemin Osmanlıları gibi pala bıyıklı, sarıklı ve cüppeliydi. Kasanın önündeki kapak açılıp da dolabın ve Türk’ün içine bakıldığında, irili ufaklı pek çok kaldıraç, makaralar ve başka karmaşık mekanik sistem görülüyordu.
....
Alıntıdır

acayip ve de güzel bir hikayeydi.. eline sağlık
demek ki ilk bilgisayarın adı "Türk" müş :icon_:

yacopo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel bir dizi bende az önce tekrarını seyrettim.

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence güzel bir dizi özellikle bilim kurguyu sevenler herşeye rağmen seyretmeli diyorum