Termal Pad Hakkında

xxyzff09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dizüstü bilgisayarım ısınıyor. Bugüne kadar hep işlemcinin macun değişimini yapmıştım ama gpu da 70 dereceleri görür oldu. Tuhaf olan gpu termal pad ile soğutuluyor. Bunun eskimiş olma durumu var mı ? Varsa napayım, macun mu süreyim pad mi bulayım? Elimde zalman stg1 macun varken pad almak komik geliyor. Yardımcı olur musunuz ? Macun sorun yaratır mı ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hiç fikri olan yok mu ?

Termal pad yarı sıvı ve kalın bir boya sahip olduğu için pek sağlıklı değil ama işini kısmen yapar. Onu kaldırıp tinerle iyice temizleyin ve ince bir şekilde termal macunu sürün. Bakır levhanın çipe iyi temas ettiğine emin olun çünkü termal pad konulan yerler genelde çipe iyi temas etmez.

xxyzff09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Termal pad yarı sıvı ve kalın bir boya sahip olduğu için pek sağlıklı değil ama işini kısmen yapar. Onu kaldırıp tinerle iyice temizleyin ve ince bir şekilde termal macunu sürün. Bakır levhanın çipe iyi temas ettiğine emin olun çünkü termal pad konulan yerler genelde çipe iyi temas etmez.
Cevap için teşekkürler. Şimdi anakartı inceledim ve ekran çipinin etrafında bulunan 2 çipe daha ped teması var. Yani 3 çipe temas eden 3 ped var 3 ü de aynı blok üzerinde. Bu diğer 2 çip entegre şeklinde ve bacakları açık. Kısacası macun sürme hayali yattı sanırım... Kaliteli bir ped nereden bulabilirim ? Çindekilere güvenmek zorunda kalacağım galiba...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Cevap için teşekkürler. Şimdi anakartı inceledim ve ekran çipinin etrafında bulunan 2 çipe daha ped teması var. Yani 3 çipe temas eden 3 ped var 3 ü de aynı blok üzerinde. Bu diğer 2 çip entegre şeklinde ve bacakları açık. Kısacası macun sürme hayali yattı sanırım... Kaliteli bir ped nereden bulabilirim ? Çindekilere güvenmek zorunda kalacağım galiba...

Aynı kalınlıkta bakır bul, bakırı kes çipe uygun olarak tabi. iki tarafınıda macunla çipe oturt vidala daha iyisi yok :)

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7

eğer üzerinde orjinalde pad varsa aynı kalınlıkta sağlam padlerden koymanız en doğrusu. zira soğutucu blok ve chipset arasında ki boşluk termal macun vs sıkmanız durumunda ya çok yüksek olur yada çok alçak. orjinali ne ise aynısını yerine takın. termal pad piyasada bulunabilen bir malzeme.