Termal macun yerine vakumlu soğutucu kullanabilir miyim?

mehman123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Acer Nitro 5 an 515-54.
Intel i5 9300H.
GTX 1650
Laptop sahibim. Yanlışlıkla açarken termal macunu sildim ve laptop normalde GPU 60 CPU 92 dereceleri görüyor boşta. Cihazın Turbo Boost kapattım. Ve oyuna girerken oyunda ekran karti işlemcisinin ani GHz düşüklüğü yaşadığını gördüm ısıdan dolayı. 85-87 derecelerde. Şehire 1-2 ay sonra döneceğim. Geçici vakumlu soğutucu kullanabilir miyim laptop için arkadaşımdan parayla satın alıcağlm. Zararı önemli değil soğuturmu onu öğrenmek istiyorum.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Termal macun alıp sürmen daha yararlı olur olaki soğutucu bozuldu varsayalım sürekli sistem kapanıp açılır.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Termal macun olmadan kesinlikle cihazı çalıştırmayın/zorlamayın.
İsterse işlemci üzerinde fırtına kopsun, ısıyı işlemciye tam anlamıyla iletemedikten sonra bir anlamı yok.

mehman123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
isi degerleri boyle 3 sekme acik chromeda ve turbo boost kapali islemcinin vakumlu sogutucu ise yararmi?

Screenshot_4.png

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yaramaz. Blok ile işlemci arasında bir boşluk var sn istediğin soğutmayı ap. O mikro boşluklar felaket soğutma performansı kaybına neden olur. Dandik de olsa termal macun şart. Köyde falan mısınız? Şehre döneceğim diyorsunz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Termal macun almak zorundasın.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Çevrenizde elektrikçi varsa iyi kötü demeyin termal macun alın, elektrikçilerin kullandığı termal macunlar bilgisayarlarda kullanılanlar kadar hassas değil fakat idare eder.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Özellikle şu sıcak yaz günlerinde cihazı macunsuz çalıştırmayı deneme bile . belli bir ısıya geldikten sonra zaten kapanacaktır , ama zarar verme ihtimalin çok yüksek.