Yardım Termal Macun Yeniledim Ama Ekran Gelmiyor

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar merhaba saat 3 gibi masaüstü bilgisayarımın CPU termal macununu yeniledim ama PC yi açınca ledler fanlar çalışmasına rağmen ekrana görüntü bir türlü gelmedi. 1 saat uğraştıktan sonra belki termal macunu fazla sürmüşümdür diye daha az termal macun sürerek yeniden denedim ama hala bir gelişme olmadı sizin tavsiyeniz nedir ? Ne yapmalıyım ?

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Bütün bağlantıları doğru yaptığınızı varsayarak şunu diyebilirim. Termal macunu başta çok fazla sürdüyseniz soğutucunun da baskısı ile işlemcinin altına gitmiş olabilir ve bu da sistemin görüntü vermesine manidir.

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bütün bağlantıları doğru yaptığınızı varsayarak şunu diyebilirim. Termal macunu başta çok fazla sürdüyseniz soğutucunun da baskısı ile işlemcinin altına gitmiş olabilir ve bu da sistemin görüntü vermesine manidir.
O 2. Sürüşümde işlemciyi de çıkardım hocam eğik pin, macun vs olmadığına eminim

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
O 2. Sürüşümde işlemciyi de çıkardım hocam eğik pin, macun vs olmadığına eminim
İşlemci soketini de kontrol edin telefon flaşı ile ne olur ne olmaz. Ardından BIOS pilini çıkartıp 5 dakika sonra takmayı deneyin belki işe yarar. Sonra da RAM'leri yerlerinden çıkartıp tekrar monte edin.

Son düzenleme:

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İşlemci soketini de kontrol edin telefon flaşı ile ne olur ne olmaz. Ardından BIOS pilini çıkartıp 5 dakika sonra takmayı deneyin belki işe yarar. Sonra da RAM'leri yerlerinden çıkartıp tekrar monte edin.
Bios pilini çıkar tak yaparken bilgisayarın güç kablosu bağlı mi olacak ?

humanlander

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
Eğer ki bütün parçaları çıkarıp bu işlemi yaptıysan ekran kartını ve ramlerini söküp yuvalarına tekrardan doğru bir şekilde oturtmalısın. Daha sonra bilgisayarın açılacaktır.
Arkadaşlar merhaba saat 3 gibi masaüstü bilgisayarımın CPU termal macununu yeniledim ama PC yi açınca ledler fanlar çalışmasına rağmen ekrana görüntü bir türlü gelmedi. 1 saat uğraştıktan sonra belki termal macunu fazla sürmüşümdür diye daha az termal macun sürerek yeniden denedim ama hala bir gelişme olmadı sizin tavsiyeniz nedir ? Ne yapmalıyım ?

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
dediğimi uygula düzelecektir.
Fayda vermedi hocam zaten çok kez denemiştim bir daha denedim ama o sırada şunlari fark ettim soğutucuyu takarken zarar gormus muhtemelen bundan kaynaklı olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_20210905_004941-min.jpg
    IMG_20210905_004941-min.jpg
    101.2 KB · Görüntüleme: 234

humanlander

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
Fayda vermedi hocam zaten çok kez denemiştim bir daha denedim ama o sırada şunlari fark ettim soğutucuyu takarken zarar gormus muhtemelen bundan kaynaklı olabilir mi ?
Bundan kaynaklı değil. Ramlerden kaynaklandığını düşünüyorum nedense.

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bundan kaynaklı değil. Ramlerden kaynaklandığını düşünüyorum nedense.
Ramleride her kombinasyonda denedim sağ tek tak sola tek taktım her birini hem sola hem saha tek taktim ikisini beraber de taktım ama olmadı maalesef

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bilgisayar çalışıyor ama görüntü mü yok ? Ek olarak güç düğmesine 20 sn basılı tutun elektriklenmeden olabilir. Gücü boşaltın.

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar çalışıyor ama görüntü mü yok ? Ek olarak güç düğmesine 20 sn basılı tutun elektriklenmeden olabilir. Gücü boşaltın.
Evet PC güç düğmesine basınca ilk 1 2 saniye fanlar son hız çalışır ya bu sürekli o hızda çalışıyor ledler çalışıyor ama sinyal yok hatası veriyor

Bilgisayarı açarken mi 20 saniye basılı tutacağım ?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Evet PC güç düğmesine basınca ilk 1 2 saniye fanlar son hız çalışır ya bu sürekli o hızda çalışıyor ledler çalışıyor ama sinyal yok hatası veriyor

Bilgisayarı açarken mi 20 saniye basılı tutacağım ?
Evet birde ekran kart PCI temizleyin iyice iç dış öyle takın.

ramazand2323

Asistan
Reaksiyon puanı
14
İşlemcinin yerine düzgün oturduğundan eminseniz, ramleri ve ekran kartını söküp uç kısımlarını silgi ile hafifçe silebilirsiniz. Ben bu sorunu daha önce çok yaşadım, power tuşuna basıyorum fan dönüyor ama sürekli sabit hızda dönüyordu, normalde sistem başlarken hızlanması sonra geri yavaşlaması lazım. İşlemci düzgün oturmayınca da böyle sorunlar oluyor bizzat yaşadım. Dediğim gibi işlemci oturduğundan eminseniz ramleri ve ekran kartını söküp uçlarını silgiyle silebilirsiniz. Ne zaman denesem işe yaradı :D

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
termal macunun kaliteliyse eğer sağa sola taşması zarar vermez ( işlemcinin altına girmediği sürece) çünkü yeni termal macunları yalıtkan özellikte. bence sorunun yanlış kablolamayla alakalı. kabloları doğru taktığından emin olur musun

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İşlemcinin yerine düzgün oturduğundan eminseniz, ramleri ve ekran kartını söküp uç kısımlarını silgi ile hafifçe silebilirsiniz. Ben bu sorunu daha önce çok yaşadım, power tuşuna basıyorum fan dönüyor ama sürekli sabit hızda dönüyordu, normalde sistem başlarken hızlanması sonra geri yavaşlaması lazım. İşlemci düzgün oturmayınca da böyle sorunlar oluyor bizzat yaşadım. Dediğim gibi işlemci oturduğundan eminseniz ramleri ve ekran kartını söküp uçlarını silgiyle silebilirsiniz. Ne zaman denesem işe yaradı :D
Hocam bende de aynı sorun var açınca 1 2 saniye sonra yavaşlaması lazimken yavaşlamıyor hep son hızda çalışıyor. Ramleri ve ekran kartının uçlarını silgi ile sildim bir fayda vermedi maalesef işlemciyi 2 defa çıkartıp kontrol ettim değişen bir şey olmadı

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Sistemde buzzer mevcut mu bip seslerini duymak için ?

Şu parçadan yani anakartın üzerinde:

buzzer-for-computer-motherboard-buzzer-hoparlor-cin-14234-78-B.jpg

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistemde buzzer mevcut mu bip seslerini duymak için ?

Şu parçadan yani anakartın üzerinde:

buzzer-for-computer-motherboard-buzzer-hoparlor-cin-14234-78-B.jpg
Buzzer takılan yerler boş sanırım anakart üzerinde buzzer yok. Anakart kutusundan vs çıkan bir şey midir bu ? Bir de evde normal bir buzzer var onu deneyeyim sonuç alırsam yazarım

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Buzzer takılan yerler boş sanırım anakart üzerinde buzzer yok. Anakart kutusundan vs çıkan bir şey midir bu ? Bir de evde normal bir buzzer var onu deneyeyim sonuç alırsam yazarım
Kutudan çıkabilir de çıkmayabilir de. Normal "buzzer"dan kastınız ne anlayamadım ama fotoğrafını koyduğum üründen ise anakartın ilgili yerine doğru şekilde takın (- ve + işaretlerine bakarak) ve sonrasında bilgisayarı açarken bip sesi geliyor mu kontrol edin.

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kutudan çıkabilir de çıkmayabilir de. Normal "buzzer"dan kastınız ne anlayamadım ama fotoğrafını koyduğum üründen ise anakartın ilgili yerine doğru şekilde takın (- ve + işaretlerine bakarak) ve sonrasında bilgisayarı açarken bip sesi geliyor mu kontrol edin.
Hocam resmini attığım buzzer ile denedim birazcık yamuk bağladım biraz uğraştırdı ve sürekli bip sesi geliyor bu ne kadar doğru emin değilim ama gelen ses kesintisiz bip sesi

Ekli dosyalar

• buzzer-komponent-samm-416-26-B.png
    buzzer-komponent-samm-416-26-B.png
    168.7 KB · Görüntüleme: 211
Son düzenleme:

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Aralıksız bir şekilde bip geliyorsa güç kaynağı gibi. Eğer yine sürekli geliyor fakat kesintili sürekliyse anakart olabilir.

Şurayı kontrol edebilirsiniz hangisi uyuyorsa bip sesine:

Bütün kabloları doğru bağlamamış olabilirsiniz. Görmeden de bir şey demek zor şu kabloyu bağlayın gibi.
İşlemciyi takarken yönünün doğru olduğundan eminsiniz değil mi bu arada ? Üçgenler birbirine denk olacak.

Son düzenleme:

lys_lys

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Windows + Ctrl + Shift + B bide bunu dene

Son düzenleme:

Yusufozdmr01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows + Ctrl + Shift + B bide bunu dene
Hocam ekran gelmiyor Windows ekranının gelip gelmediğinden bile emin değilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aralıksız bir şekilde bip geliyorsa güç kaynağı gibi. Eğer yine sürekli geliyor fakat kesintili sürekliyse anakart olabilir.

Şurayı kontrol edebilirsiniz hangisi uyuyorsa bip sesine:

Bütün kabloları doğru bağlamamış olabilirsiniz. Görmeden de bir şey demek zor şu kabloyu bağlayın gibi.
İşlemciyi takarken yönünün doğru olduğundan eminsiniz değil mi bu arada ? Üçgenler birbirine denk olacak.
Evet 2 defa kontrol ettim işlemciyi olmadi servise göndereceğim artık teşekkürler yardım ettiğiniz için