Termal Macun Değiştirme(Işlemci ve Ekran Kartı)

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar işlemciniz ve ekran kartınız eskiden farklı bir ısısı varsa(Overclock falan yapmadıysanız...),%99 Termal macun kurumuştur.

Ekran kartı ile İşlemci Macunun değişimi aynıdır.İşlemci için yapılanları ekran kartına yapacaksınız.

vjmeg.jpg

jXXUI.jpg

(DIKKAT EDIN UCUZ ALMAYIN UCUZLARI VE ÇIN MALLARI HEMEN KURUYOR VE IYI OLSUN)

________________________________________________________________________________

Pamuk ile tertemiz yapıyoruz işlemciyi/ekran kartını...

a2mcd.jpg

___________________________________________________________________________________

Böyle ayna gibi olsun : )
0thzi.jpg

Termal macunumuzu işlemcinin/ekran kartının üzerine sürüyoruz...
e5xSv.jpg

DİKKAT EDİN ÇOK SÜRMEYİN... SADECE AŞAĞIDAKİ RESİMDE SÜRÜLDÜĞÜ KADAR...

uPPV0.jpg

____________________________________________________________________________________

BU ŞEKİLDE SÜRÜN DIŞARI TAŞMASIN SONRA KISA DEVRE EDEBİLİR(İşlemcide taşmaz ama ekran kartında taşabilir...)
Gördüğünüz gibi olmasın.

7_nvidia1296035654.jpg

Resimler internetten alıntıdır...

TEŞEKKÜRLER...

selcuk2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ellerine sağlık fakat çok sürsek ne gibi sıkıntılar olurki mesela laptopta ısınmasın soğutucunun altına gelen diyotlara süngerimsi bir ısı transfer parçası koymuşlar ben onlarıda soğutsun diye bolca sürdüm sıkıntı çıkmadı o bakımdan

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ellerine sağlık fakat çok sürsek ne gibi sıkıntılar olurki mesela laptopta ısınmasın soğutucunun altına gelen diyotlara süngerimsi bir ısı transfer parçası koymuşlar ben onlarıda soğutsun diye bolca sürdüm sıkıntı çıkmadı o bakımdan
çok sürmenin de bir sakıncası olmaz. yanlardan çok taşıp etrafa bulaşan kısmı pamuk vb birşey şle temizlemek yeterli olur.

macunu sürdükten sonra parmağımızla veya küçük bir karton parçası ile ince bir tabaka halinde yedirirsek daha iyi olur. cpu/gpu yüzeyini kaplaması faydalıdır.

dilerseniz cpu/gpu yüzeyi yerine, soğutucunun cpu/gpu üzerine gelen yüzeyine de sürebilirsiniz. daha pratiktir. :)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
güzel paylaşım o resimleri koyduğun siteden öğrenmiştim bende

bu arada notebooklar içinde aynı şey geçerli bilmeyenler için

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tmm birşey demedimki tesadüf işte o koyduğun fotolardan öğrenmiştim :D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Macunu fazla sürmenin anlamı yoktur ancak öyle bir mercimek boyunda sürüp orda bırakmakta olmaz.
Sağına soluna "yaymak" gerekir.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim cihaz 2.5 sene oldu macun falan uğraşmadım gayet stabil çalışıyor üflemede püslemede ısıda şunda bunda sorun yok

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim cihaz 2.5 sene oldu macun falan uğraşmadım gayet stabil çalışıyor üflemede püslemede ısıda şunda bunda sorun yok
Termal macunun kurumuştur illaki değişsen dahada az ısınır ;) emin ol.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Asus falan dinlemez.Değişirsen farkı fark edersin ;)
bi değişiklik göreceğimi sanmıyorum cihaz özellikleri zaten düşük ve aldığımdan beri stabil gidiyor ne uzar ne kısalır.nvidia 512mb ekran karti 2gb ram.intel pentiım t4300 işlemci sürsem ne olur sürmesem ne olur .)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:dil:ya benim leptop :D casper napcam la şimdi neresini açcam :D:dil

:thumbup::clover::clover::huh::devil2:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende birşey sorayım cihazmın hem işlemci hemde ekran kartının macununu sildim bilmeyerek yenisini aldım yaptım şu an çalışıyor fakat ekran kartı çok ısınıyor silmeden önce oynadıgım oyun mafia 2 şimdi çok fena kasıyor ve ateş gibi ısınıyor fanı çalışıyor neden olabilir...

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
fazla sürmenin zararı vardır arkadaşlar ne kadar sürerseniz termal iletkenliği o kadar azaltırsınız yeterli ölçüde cpu/gpu nun ısınan bölgesinin her tarafını kaplıycak şekilde jilet kalınlığında olması en iyisidir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bende birşey sorayım cihazmın hem işlemci hemde ekran kartının macununu sildim bilmeyerek yenisini aldım yaptım şu an çalışıyor fakat ekran kartı çok ısınıyor silmeden önce oynadıgım oyun mafia 2 şimdi çok fena kasıyor ve ateş gibi ısınıyor fanı çalışıyor neden olabilir...

ya fazla sürdün ya az sürdün ya da soğutucu bloğu iyi oturtamadın başka seçenek yok

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Termal macunu çok sürmek iyi değildir.Ben kurumuş termal macunları temizlerken saf alkol kullanıyorum oldukça başarılı bir şekilde kurumuş macunu temizliyor çoğu zaman pamuklada çıkıyor artıklar ama bazen termal macun iyice kurudumu pamuk filan işlemez tecrübeyle sabittir :D Ayrıca termal macun elektrik iletmez yani kısa devre yapmaz alüminyum alaşımlı olanlar hariç.

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bunu denemeliyim bende. 5 yıl oldu nerdeyse laptop.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben 4-5 ayda bir termal macunları yenilerim (anakart chipset te dahil :)) şimdi bunu okuyunca kafama bir şey takıldı:
işlmecide sorun çıkarmıyor ama ekran kartı ve anakart chipset inde macun az da olsa dışarı taşarsa sorun çıkar mı yani bu macunlar iletken mi? iletken diyen de var iletken değil diyende. net olarak nedir? zaten dışına taşırmam da biliyim diye sordum.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben 4-5 ayda bir termal macunları yenilerim (anakart chipset te dahil :)) şimdi bunu okuyunca kafama bir şey takıldı:
işlmecide sorun çıkarmıyor ama ekran kartı ve anakart chipset inde macun az da olsa dışarı taşarsa sorun çıkar mı yani bu macunlar iletken mi? iletken diyen de var iletken değil diyende. net olarak nedir? zaten dışına taşırmam da biliyim diye sordum.

iletken olanı var olmayanı var ama hangileri bilmiyorum araştırmak lazım bu arada en iyi termal macun noctua seçilmişti ama ülkemizde stok problemi var artık bulunmuyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba öncelikle bende amd hd 6850 1 gb 256 ekran kartı var beyaz macun aldım sürdüm fakat ekran kartının kenarına kaçtı az bi zararı olurmu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende hd 6850 1 gb 256 bit ekran kartı var yaklaşık 2 yıldır macun değiştirilmedi beyaz tek kullanımlık macun aldım ince bi tabaka oldu tam istenildiği gibi fakat az bişey kenarlara kaçtı sorun olurmu

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Termal macun 4-5 ayda bir yenilenir mi hic [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] :)

Ben 6 sene hic degistirmeden kullaniyorum sorun cikmiyor.