Tepki Süresi Nedir??

Ademsx1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar googleden çok araadım ama net bir cevap bulamadım.Aslında konuyu nereye açacağmı da bulamadım fkt sonunda buraya açmaya kara verdim arkadaşlar Lcdlerde Tepki süresi büyük olursa mı daha iyi olur yoksa az olursa mı??Meesela 5Ms mi daha iyidir.Yoksa 8ms mi yoksa 3ms mi???Arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız iiçin

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Ne kadar düşük o kadar iyi.

Peki bu değer neyi ifade ediyor? Bir renkten diğer renge geçiş için monitördeki renk üreten hücrelerin (diyotların) üzerindeki enerji değişiminin uygulanması ve rengin değiştirilmesi arasında geçen süreyi ifade ediyor. Değişik gerilim değerleri değişik renklerin üretilmesini sağlıyor. Değer ne kadar düşükse, monitör belirtilen renkler arasında geçişi o kadar hızlı tamamlıyor.

5 ms ve daha düşük griden griye gecikme süresi olan monitörlerle rahat rahat oyun oynayabilirsiniz. 2-3 ms tepki sürelerine sahip monitörlerde ise çok daha az gölgelenme etkisiyle oyun oynayabilirsiniz.

Monitörlerin tepki süreleri genellikle ISO standardı olduğu üzere beyaz-siyah-beyaz geçişiyle (önce en düşük gerilim, en yüksek ve tekrar en düşük gerililm) ölçülür. Fakat bu durum pek gerçekçi değildir. Bu sebeple genellikle Gri-Gri-Gri (ortalama gerilimde farklı değerler arası geçiş) kullanılır. Ama bazı delikanlı üreticiler, nadiren de olsa kutu üzerine, B-S-B değerlerini de G-G-G gibi yazmaktalar.

Güzel günler dilerim.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
berkin abi güzel anlatmış
bize bişey bırakmamış

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende 14 inç vestel monitör var bu konuyla ilgili yorum yazmasam iyi olacak sanırsam :D

Ademsx1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Berkin arkadasim açıklaman için çok teşekkürler.O kadar aradım bulamadım sayende öğrendim:D Saol..

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ademsx1 dedi ki:
Berkin arkadasim açıklaman için çok teşekkürler.O kadar aradım bulamadım sayende öğrendim:D Saol..
İşte SDN farkı :D

Bu arada bizde öğreniyoruz...Berkine yardımından ötürü bizde teşekkür ederiz o yüzden...

canki1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkes hz e filan bakıo özellikle tvlerde bence tepkime süresi oldukça önemlidir...