Telefonum tuzlu suya düştü

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Merhaba telefonum tuzlu suya düştü pirince yatıramadım, denizdeydik telefon elimdeydi dengemi kaybettim suya düştüğü an 1 saniyede geri çıkardım suyu emdim vs. Çok panik yaptım eve çok uzaktık pirinç falan yoktu telefonu kuruladım eve gidiyorum ne yapmalıyım? Telefonun şuan bozulan aksamı yok. Düşen telefonla yazıyorum çatır çatır çalışıyor.

PC PROSU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
knk eve gidin prince koy ve bir uygulama var dur sana onun linkini atım
Mesaj otomatik birleştirildi:

marka appleyse bunu kullan

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
knk eve gidin prince koy ve bir uygulama var dur sana onun linkini atım

marka appleyse bunu kullan
Sağol. Marka Samsung. Galaxy Note 10+.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,250
Merhaba telefonum tuzlu suya düştü pirince yatıramadım, denizdeydik telefon elimdeydi dengemi kaybettim suya düştüğü an 1 saniyede geri çıkardım suyu emdim vs. Çok panik yaptım eve çok uzaktık pirinç falan yoktu telefonu kuruladım eve gidiyorum ne yapmalıyım? Telefonun şuan bozulan aksamı yok. Düşen telefonla yazıyorum çatır çatır çalışıyor.
Ne olur ne olmaz kurutabilirsin istersen.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Cihazı sökebilir misin?

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
356
Telefonu kurutmaya çalışın ve telefonun kuruduğuna emin olana kadar çalıştırmayın. Tuzlu suya düşmesi kötü olmuş çünkü belli bir zaman içerisinde tuz, telefonun içerisinde korozyona neden olabilir. Bu telefonun ömrünü kısaltacaktır. Ama şöyle bir şey de var Note 10+'ların suya dayanıklılık özelliği var eğer suda çok tutmadıysanız telefon hasar almamış veya almayacak da olabilir. Ama siz her ihtimale karşı kurutun.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Telefonu kurutmaya çalışın ve telefonun kuruduğuna emin olana kadar çalıştırmayın. Tuzlu suya düşmesi kötü olmuş çünkü belli bir zaman içerisinde tuz, telefonun içerisinde korozyona neden olabilir. Bu telefonun ömrünü kısaltacaktır. Ama şöyle bir şey de var Note 10+'ların suya dayanıklılık özelliği var eğer suda çok tutmadıysanız telefon hasar almamış veya almayacak da olabilir. Ama siz her ihtimale karşı kurutun.
Evet.En yüksek koruma derecesi İPX8'e sahip.
IPX8= En yüksek koruma düzeyi. Su içinde 30 dakika ve üzerinde 1.5 metreye kadar kalabilir.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Pek farkı yoktur.Yine de bir telefoncu da cihazı söktür,bi baksınlar.

Başında bekle.
Yazık olacak o zaman. Şehir dışındayım altımızda araba da yok şuan. Eve gitmem bayağı sürer. Telefon düşeli 2 buçuk saatten fazla oluyor. Şuana kadar bir sorun olmadıysa daha da olmaz galiba.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Yazık olacak o zaman. Şehir dışındayım altımızda araba da yok şuan. Eve gitmem bayağı sürer. Telefon düşeli 2 buçuk saatten fazla oluyor. Şuana kadar bir sorun olmadıysa daha da olmaz galiba.
1-2 güne yolu var ? Çalışan bir cihaz yeniden başlatınca susabilir.

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Pek farkı yoktur.Yine de bir telefoncu da cihazı söktür,bi baksınlar.

Başında bekle.
Vardır,tuz suda çözünür,iletken olan su daha fazla iletken hale gelir(İyonlar falan suda elekteiği iyi iletir .....).Daha kötüsü ise anakart üzerinde tuz kuruyunca çokelek gibi kalır.Her yeri alkolle temizlemeniz gerekir.Tuzlu su çok daha kötü yani.Fakat bu cihazda su koruması varmış,kazadan sonra telefonu hemen kapatın,sonra bir bezle iyice kurutun,zaman kaybetmeden bir telefoncuya götürü ,söksün iyice iç kısmı kontrol etsin.Tuzlu suda şarj soketi gibi yerler direk değişebilir haberiniz olsun.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Vardır,tuz suda çözünür,iletken olan su daha fazla iletken hale gelir(İyonlar falan suda elekteiği iyi iletir .....).Daha kötüsü ise anakart üzerinde tuz kuruyunca çokelek gibi kalır.Her yeri alkolle temizlemeniz gerekir.Tuzlu su çok daha kötü yani.Fakat bu cihazda su koruması varmış,kazadan sonra telefonu hemen kapatın,sonra bir bezle iyice kurutun,zaman kaybetmeden bir telefoncuya götürü ,söksün iyice iç kısmı kontrol etsin.Tuzlu suda şarj soketi gibi yerler direk değişebilir haberiniz olsun.
Cihaz şarj oluyor.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
İçeriye gitmediği sürece herhangi bir farkı yoktur demek istedim ?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Cevap veren herkese teşekkürler. İnşAllah bir şey olmaz telefona. Telefoncu bir tanıdığımız Samsung S ve Note serisinin kendisine aynı şikayetle çok getirdiklerini ama cihazlarda sorun olmadığını söyledi.
İçeriye gitmediği sürece herhangi bir farkı yoktur demek istedim ?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Evet hocam aynı fikirdeyiz?

İyi yırtmışsınız,bazen değişmesi gerekebiliyor
Hocam telefon açılıp kapanınca mobil veriyi açması ve tarih ile saatin düzelmesi 1-2 dakika alıyor. Bu normal mi? Suya düşünce böyle bir şey olur mu? Normalde böyle bir şey hatırlamıyorum. @EFI Shell .

Son düzenleme:

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Hocam telefon açılıp kapanınca mobil veriyi açması ve tarih ile saatin düzelmesi 1-2 dakika alıyor. Bu normal mi? Suya düşünce böyle bir şey olur mu? Normalde böyle bir şey hatırlamıyorum. @EFI Shell .
Zannetmiyorum,bu biraz da mobil ağ ile alakalı.Tabi saatler hala eskisi gibi mobil şebekeyle güncelleniyorsa normaldir

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Zannetmiyorum,bu biraz da mobil ağ ile alakalı.Tabi saatler hala eskisi gibi mobil şebekeyle güncelleniyorsa normaldir
Bilmiyorum. Bulunduğum yerde Wi-Fi yok, direk mobil veriyi açmak için sim kartı tanıması 40 saniye/ 1dk kadar sürüyor.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,805
Başka bir telefondan mobil erişim ile deneyin.

Hocam olmazsa cihazı kullanmayın.Servise verin.
Anlamadım hocam demek istediğinizi. Mobil veri vs. sorunsuz çalışıyor. Sadece 40sn sürüyor tanıması. Herhalde kendi evhamlarım yüzünden uzun sürüyor gibi hissediyorum ama bilmiyorum.

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
356
Bu durum konumunuzdan veya şebekeden kaynaklanıyor olabilir. Şebekeyi bulmak konuma göre farklı zamanlar alabilir.