Rehber Telefon veya tablet ekranını monitör olarak kullanmak

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
55
Bu rehberimde sizlere telefon/tablet ekranını monitör olarak kullanmayı göstereceğim.

• İlk başta telefonunuza Play Store'dan Spacedesk programını indirin.
  • Aynı programı bilgisayarınıza buradan indirip kurun.
Kurduktan sonra hem bilgisayarınızda hem de telefonunuzda Spacedesk programını açın. (Dikkat: Telefonunuzun ve bilgisayarınızın aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.)
Telefonunuzda programı açtığınızda ekranda bilgisayarınız gözükecektir. Connection yazısının solundaki yeşil buton ile bağlanın.

1736086717670.png

Bağlandıktan sonra bilgisayarınızın ekranı telefonunuza gelecektir. Windows + P tuşu ile mod seçebilirsiniz.

1736086730550.png

Ben burada Uzat'ı seçtim. Sizde isterseniz bu modu seçebilirsiniz. Ekranın konumunu seçmek için masaüstüne gelip sağ tık yapın ve görüntü ayarlarını açın.

1736086744380.png

Buradaki 2. ekran sizin telefonunuzdur. İkinci ekranın üzerine tıklayarak ayar yapabilirsiniz. İkinci ekranı tutup sürükleyerek konumunu belirleyebilirsiniz.

1736086762298.png

Aşağıdan telefonunuzun ekranını yatay mı dikey mi kullanacağınızı seçebilirsiniz. Çözünürlük değişmiyor. Onun ayarını ben de bulamadım. Rehberim bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi günler :)

Ufak bir not: Telefonunuzda ekranın kasması normaldir. Wi-Fi ile bağlantı olduğundan ve telefon ekranı 30 Hz olduğundandır. Bende ikinci ekran ayarında telefon sabit 30 Hz gözüküyor ve bu değişmiyor. Sizde belki değişiyordur. Kontrol edin. Kontrol etmek için 2.ekran seçiliyken aşağıdaki gelişmiş görüntü ayarlarına girin.

1736086774621.png

Ayrıca ufak bir bilgi daha vereyim: telefonunuzdan bilgisayarın ekranını dokunmatik olarak kontrol edebiliyorsunuz :)