Telefon ve kulaklık

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kafama takılan bazı sorular var.

Sorular sadece kulaklık içindir arkadaşlar.

1-Bildiğimiz üzere htc telefonlarda beats desteği var normal bir telefonda herhangi bir destek olmayan ses farkı çok olur mu ?
2-Kulaklık ne kadar iyi olursa olsun telefon ne kadar iyi ses kalitesi verirse sınır orasımıdır ?
3-Beats ve dolby arasında ki fark nedir ?
4-Güzel bir ses deneyimi için en az kaç tl'lik kulaklık almamız lazım(kulakiçi kulaklık sadece )

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
2. soruna yanıt olarak cevabım şu kulaklıktan kulaklığa değişiyor mesela klasik bir nokia kulaklığı takdım onla aynı müziği dinledim bide beats kulak içi kulaklıkla dinledim beats den daha çok ses geldi

4. bana kalırsa en fazla 50 TL veririm bir kulaklığa ama bu kişinin bütçesine göre değişir

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2. soruna yanıt olarak cevabım şu kulaklıktan kulaklığa değişiyor mesela klasik bir nokia kulaklığı takdım onla aynı müziği dinledim bide beats kulak içi kulaklıkla dinledim beats den daha çok ses geldi

4. bana kalırsa en fazla 50 TL veririm bir kulaklığa ama bu kişinin bütçesine göre değişir

sesin fazlalığından çok kalitesi önemli aslında :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1-cok cok fazla, müzik kalitesini olumsuz etkileyecek kadar olmaz kesinlikle. zaten beats desteği o kadar da fark ettirmiyor. bizzat denedim.
2- dinlediğin müzikte önemli. flac yada 320 kbit/s dinlersen kulaklık gerçek gücünü gösterecektir. youtube dan alınmış kalitesi düşük mp3 ler için maalesef kulaklık yada telefonun ses çipi araya eksik enstrüman ve notaları sokamaz :-)
3-beats kendisi daha çok baslarda yani düşük frekanslı seslerde gösterir genel bir ses artışı olur ancak ben beats enhancer ile seslerin doğallığından uzaklaştığını düşünüyorum. Dolby ise stereo sesi yazılımsal olarak surround yapar. (dolby mobile yada araç müzik sistemlerinde dolby bnr(eskidi biraz)). yani dolbynin amacı surround ses vermektir genel itibariyle ancak ses kalitesinde artışta sunar.
4-güzel bir ses deneyimi istiyorsan jet audio plus satın al playden uygulamanın içinen de am3d sound enhancer i al. farkı kendin duy. am3d sound enhancer ile jet audio plus androidnin en iyi müzik çalarıdır. sağlam bir kulaklıkla beats, dolby vb hikayedir yanında. alacağın kulaklık minimum 9 mm driver (neodymium olsun) barındırsın. ses frekansı aralıklarına bak 18hz-22khz idealdir. jack altın kaplama olması iyidir. mesela coloud öneririm 52 tl.

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1-cok cok fazla, müzik kalitesini olumsuz etkileyecek kadar olmaz kesinlikle. zaten beats desteği o kadar da fark ettirmiyor. bizzat denedim.
2- dinlediğin müzikte önemli. flac yada 320 kbit/s dinlersen kulaklık gerçek gücünü gösterecektir. youtube dan alınmış kalitesi düşük mp3 ler için maalesef kulaklık yada telefonun ses çipi araya eksik enstrüman ve notaları sokamaz :-)
3-beats kendisi daha çok baslarda yani düşük frekanslı seslerde gösterir genel bir ses artışı olur ancak ben beats enhancer ile seslerin doğallığından uzaklaştığını düşünüyorum. Dolby ise stereo sesi yazılımsal olarak surround yapar. (dolby mobile yada araç müzik sistemlerinde dolby bnr(eskidi biraz)). yani dolbynin amacı surround ses vermektir genel itibariyle ancak ses kalitesinde artışta sunar.
4-güzel bir ses deneyimi istiyorsan jet audio plus satın al playden uygulamanın içinen de am3d sound enhancer i al. farkı kendin duy. am3d sound enhancer ile jet audio plus androidnin en iyi müzik çalarıdır. sağlam bir kulaklıkla beats, dolby vb hikayedir yanında. alacağın kulaklık minimum 9 mm driver (neodymium olsun) barındırsın. ses frekansı aralıklarına bak 18hz-22khz idealdir. jack altın kaplama olması iyidir. mesela coloud öneririm 52 tl.
Uzun yorumun için sagol,aydınlandım :)sadece kulakiçikulaklık kullanmayı düşünüyorum,sizce bu nasıl ? http://www.dr.com.tr/Elektronik/Son...gi/Kulaklik-Mikrofon/urunno=0000000395155#!DR

S

SDN Okuru

SDN Okuru
coloud un kulak içi modelini tavsiye ettim zaten. pek bilinmese de d&r da 52 tl ye mevcut ve güzel bas veriyor. benim eski kulaklığımdı ve çok beğendiği için arkadaşıma verdim. bu arada d&r ın web sitesi açılmıyo bu nedenle bakamadım bahsettiğin kulaklığa. ama am3d li jet audio plus ı kullanmadan pek bişey anlayamazsın. poweramp ı falan önerirlerse kesinlikle satın alma. ben onuda satın aldım vemutlak surette am3d li jet audio plus ı tek geçerim..
7-8 tane kulaklık buldum linkini yazdım ama üye olmadığım için kabul etmedi. sadece marka model yazıyorum; Pioneer SE-CL711-Y,JVC HAFX30SK ,Creative Hitz MA350,Creative EP-660,Coloud Pop Transition Control Talk IE, fiyatlar 100 TL den aşağı bu kritere göre güzel ses alabileceğin ürünler.

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kullanımı konforlu ses kalitesi yüksek memnun eder ama otobüste kullanırken birileri soru sorup durar.
hocam rica ediyorum şöyle 40-80 tl arası dışarıya ses vermeyen iyi bir kulakiçi kulaklık söylermisiniz :) pek konu yok kulaklıkla ilgili.

Reaksiyon puanı
16,128
hocam rica ediyorum şöyle 40-80 tl arası dışarıya ses vermeyen iyi bir kulakiçi kulaklık söylermisiniz :) pek konu yok kulaklıkla ilgili.

bu:
http://www.teknosa.com/urunler/145053051/apple-earpods-with-remote-and-mic-kulaklik
http://www.teknosa.com/urunler/145053677/cellular-line-audiopro-bee-beyaz-micro-kulaklik
buna bak.
145053677-1-cellular_line_audiopro_bee_beyaz_micro_kulaklik.jpg

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kulaklık alınacaksa 20-25 liranın altına inilmemeli, oradan aşağısı zaten telefoncularda satılan 5 liralık adına kulaklık bile diyemeyeceğim ürünlerden başlayıp, 20 liraya kadar da Snopy, TTec vb. kulaklıktan anlamayan firmaların ürünleriyle dolu. Giriş seviyesi için çok iyi sesi olan Sony MDREX10LP idealdir, alternatif olarak Philips HE3590WT/10 da olabilir ikisini de bayağı kullandım Sony kulağıma biraz daha güzel oturuyordu.

30-100 lira arası modellerde de verdiğim Sony ve Philips'lerin mikrofonlu & kontrol tuşlu olanları var, daha da modeller var ama onlarda iyi bir bilgim yok yanlış bir şey yazmayım.

Son olarak fiyatı 80'den biraz daha yukarı çekebileceksen çok iyi yorumlarını okuduğum ama Yozgat'ta bulamadığımız Sennheiser CX 180 var, cidden çok iyi yorumlar okudum ve markası ile de zaten ben buradayım diyen bir ürün. Kolay gelsin.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1- bu senin kulağına/dikkatine/dinlediğin parçaya bağlı. fark olur. kimisi daha canlı, kimisi daha tok ses veriyor.sesler kimisinde yukarıda karışıyor falan. "ucuz" bir ses verdiğini zannetmiyorum hiçbirinin ama bazı cihazlarda "vay be" diyebiliyorsun. teknik bilgim yok deneyimlerimden aktarıyorum.
2- aynı kulaklık farklı cihazlarda farklı ses verebilir. hatta bilgisayarımda linux/windows(aimp ile ses çıkış ayarı yapılmış) arasında bile bir fark oluyor.
4- sennheiser cx300 kullandım bence çok iyiydi ama fiyatı pahalı. bozulunca creative ep630 aldım, aralarındaki fiyat farkı kalite farkından daha fazla :)(Türkiye fiyatları için) http://www.vatanbilgisayar.com/ep-630-kulakici-kulaklik--siyah.html