Telefon Tercihi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RoyGreen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar akıllı telefon almayı düşünüyorum..Bir telefonda olmasını istediğim ÖNCELİK sıram ve almayı düşündüğüm telefon adayları aşağıda yazdığım gibi...Bir de boyut,ağırlık,taşınabilirlik önemli değil,ayrıca 16GB'den aşağı olmadığı sürece hafıza kapasitesi de önemli değil..5 tane aday belirledim(başka bir aday düşünmüyorum)..Sizin fikrinizi merak ediyorum.
ÖNCELİK SIRAM
1-Hız(güç)
2-Ekran görüntü kalitesi
3-Fonksiyon çeşitliliği
4-Kamera performansı
5-Ses kalitesi
ADAYLAR
1-Samsung Galaxy S3
2-Sony Xperia S
3-LG Optimus 4X HD P880
4-Samsung N7000 Note
5-HTC One X
BIRDE SUNLARI SORMAK ISTIYORUM
1-TFT LCD...IPS LCD...SUPER IPS LCD...AMOLED....SUPER AMOLED PLUS....SUPER AMOLED HD...Bunlar arasındaki görüntü kalite farkı nedir.En kaliteliden en az kaliteliye doğru nasıl sıralarsınız
2-Pixel Başına Inç denen PPI değeri görüntü kalitesinde ne kadar etkilidir?Mesela yukarda sorduğum ekran çeşitlerinden en düşük ekran tipine sahip telefonun PPI'si en yüksekse diğerlerinden daha iyi görüntü verir mi?
3-ULP GEFORCE...ULP GEFORCE 2....MALI-400P...ANDREO 220...bu ekran kartlarından hangisi daha iyi,yada aynı performansta mı?
4-Nvidia Tegra 2....Exynus 4212...Qualcomm MSM-8260 Snapdragon....Bu işlemcilerle ilgili neler söylersiniz
5-Android versiyonları uygun her telefonda rahatlıkla yükseltilebilir mi?Mesela Sony Xperia ve N7000 Note telefonlar,Android 4.0 yada Jelly Bean'e yükseltilebilir mi;performans düşüklüğü olur mu?
6-Bluetooth 2.1 versiyonundaki bir telefon Bluetooth 4.0'a yükseltilebilir mi?

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Xperia S kullanıcısıyım . Bence Galaxy S3 ün avantajı 4 çekirdekli ve büyük ekranlı olması onun dışında aman aman pek bişey göremiyorum ben ha bide işte dokununca titreme,gözünün icine bakma vb. özellikleri var. Ben bu telefonların arasından Xperia S 'i seçtim iyiki de Galaxy S3 almamışım :) HTC One X güzel ancak performans testlerinde iyi ancak kullanımda iyi degil sanki performans testlerinde iyi gözüküyor ancak ekran parlaklıgı falan bana canlı gelmiyor bana göre :) .

Gelelim sorularına

1-Oled ekranların diger ekranlardan iyi oldugu söylenir ancak ben bu kanıya inanmıyorum kagıt üzerinde bir şey bence.Mesela Xperia S 'in bu telefonlar arasında en yüksek PPI degerine sahip + Mobile Bravia Engine destegi ile Oled ekrandan daha parlak bir görüntü sunuyor.(Karşılaştırmasını Galaxy S3 ile yaptım)
2-Sanırım insan gözünün 270 lerde PPI algılama degeri var o konu hakkında pek bir bilgim yok.
3-GPU lardan şu an en iyisi sanırım MALI 400 GPU'su.
4-Şuan en iyi işlemci Snapdragon S4
5-Xperia S şu an zaten android 4.0 ile calısıyor ben yaklaşık 3.5 ay önce güncelledim telefonumu hiç bir performans düşüklügü yok aksine artış söz konusu.Sony nin şu anki amiral gemisi Xperia S Xperia T daha satışa sunulmadı.Bu nedenle JB verir diye düşünüyorum ancak her telefonda oldugu gibi güncelledikten sonra telefonu fabrika ayarlarını sıfırlamanda yarar var.
6-Hakkında bir bilgim yok.

Geleyim sadede sana ne dersek de aklından S3 geçebilir işte herkes övüyor mükemmel vb. diye bence o kadar da degil. :)

+ları 4 çekirdekli işlemci hızı düsük ancak 4 cekirdekli.Ekranı büyük.Hafıza kart destegi ve zımbırtılar :D :D (Acı acı eleştirmeyin beni ) :D

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Xperia S kullanıcısıyım . Bence Galaxy S3 ün avantajı 4 çekirdekli ve büyük ekranlı olması onun dışında aman aman pek bişey göremiyorum ben ha bide işte dokununca titreme,gözünün icine bakma vb. özellikleri var. Ben bu telefonların arasından Xperia S 'i seçtim iyiki de Galaxy S3 almamışım :) HTC One X güzel ancak performans testlerinde iyi ancak kullanımda iyi degil sanki performans testlerinde iyi gözüküyor ancak ekran parlaklıgı falan bana canlı gelmiyor bana göre :) .

Gelelim sorularına

1-Oled ekranların diger ekranlardan iyi oldugu söylenir ancak ben bu kanıya inanmıyorum kagıt üzerinde bir şey bence.Mesela Xperia S 'in bu telefonlar arasında en yüksek PPI degerine sahip + Mobile Bravia Engine destegi ile Oled ekrandan daha parlak bir görüntü sunuyor.(Karşılaştırmasını Galaxy S3 ile yaptım)
2-Sanırım insan gözünün 270 lerde PPI algılama degeri var o konu hakkında pek bir bilgim yok.
3-GPU lardan şu an en iyisi sanırım MALI 400 GPU'su.
4-Şuan en iyi işlemci Snapdragon S4
5-Xperia S şu an zaten android 4.0 ile calısıyor ben yaklaşık 3.5 ay önce güncelledim telefonumu hiç bir performans düşüklügü yok aksine artış söz konusu.Sony nin şu anki amiral gemisi Xperia S Xperia T daha satışa sunulmadı.Bu nedenle JB verir diye düşünüyorum ancak her telefonda oldugu gibi güncelledikten sonra telefonu fabrika ayarlarını sıfırlamanda yarar var.
6-Hakkında bir bilgim yok.

Geleyim sadede sana ne dersek de aklından S3 geçebilir işte herkes övüyor mükemmel vb. diye bence o kadar da degil. :)

+ları 4 çekirdekli işlemci hızı düsük ancak 4 cekirdekli.Ekranı büyük.Hafıza kart destegi ve zımbırtılar :D :D (Acı acı eleştirmeyin beni ) :D

yani kısaca diyorsun ki çok uzatma ve git Xperia S al:) her geçen gün yeni bir model duyuluyor,modelin yanina bir + isareti konuyor al sana yeni teknoloji bir telefon..artık gelişmelerden başım dönmüyor,aksine sinirlenmeye başladım bu telefon trafiğine.Aslında gidecen görüntüsü hoşuna gideni alacan,yemişim 4 çekirdeğini,bluetooth 4.0 ını dicen...

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Bence HTC One X+'ı bekle.Beklediğine değer.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
onda flash desteği yok deniyor
O konu hakkında bir bilgim yok ama flash player desteğinin olmaması önemli değil.HTC ilerde bir güncelleme çıkarır ve flash desteği olur. :)
Galaxy Nexus'un da ilk çıktığında flash desteği yoktu.Sonradan güncelleme ile geldi. :)

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İlk kez akıllı telefon kullanacağım için bu piyasadaki değişimleri çok takip etmiyorum,jelly bean ile flash desteğinin kalktığını bilmiyodum mesela....BU arada yeni çıkan Galaxy Note II baya bi güçlendirilmiş pili falan ama ekran büyümüş PPI 300'ün altına düşürülmüş....

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
onda flash desteği yok deniyor

Kım demıs ? bı ara soylentı cıktı 4.1 de flash player olmucak dıye senın yazdının tum cıhazlar amıral gemı sırketlerın hepsının 4.1 alma sansı var ozaman hıcbırınde flash player olmuycak ılerleyen zamanlarda hallolur o problem olmadı flash player gomulu olan bır web browser ındırırsın One x+ dan vazgecme 64 gb depolama dırek en hızlı tegra 3 ıslemcı % 25 daha hızlı gpu en iyi ekran da Htc One x ve One x + da var ekranları aynı zaten RGB Dizilimli Super IPS LCD 2 Ekran O Dandık s3 un ekranıyla karsılastırmak ayıp olur s3 un ekranı daha beyaz renk gosteremıyor :)) Kamera konusuna gelırsek HTC One x ve + da oldugu gıbı Image sense cip i var ıcınde bu nedenle normale kıyasla cok daha ıyı bır ısık ayarı vs vs ye sahıp muzık dıyosan Beats destegiyle zaten tartısmasız lider one x+ 2100 miliamper pile yukseltıldı pıl deneyımıde ıyılestırıldı Tegra Zone marketıde unutmamak lazım bu arada...

Kısacası Htc One X+ I s3 ün liderligini kırmak ıcın yaptı vede basardı beklersen parana degecek bır telefon alırsın.

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar...Galaxy S III aldım,pişman değilim:) şimdi ben bu yavruyu Jelly Bean'e güncellemek için Türkiyeye gelmesini mi beklemem gerekiyor?

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar...Galaxy S III aldım,pişman değilim:) şimdi ben bu yavruyu Jelly Bean'e güncellemek için Türkiyeye gelmesini mi beklemem gerekiyor?

Hayırlı olsun :) Evet orjinali için türkiyeye gelmesini beklersin. ha diğer yollar başka D:

Mehmet10ur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
htc one x plus çıkmadan hiçbir telefonu almayın derim 1.7 dört çekirdek pil sorunu çözülmüş bir canavar her zaman alınmayı hakeder:)

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
htc one x plus çıkmadan hiçbir telefonu almayın derim 1.7 dört çekirdek pil sorunu çözülmüş bir canavar her zaman alınmayı hakeder:)

Ewt htc one x+ gercekten iyi telefon olmus ama eger 3 hafta yada 1 ay kadar daha beklicek olsaydim alacagim telefon kesinlikle galaxy note 2 olurdu.hatta su androit telefon satan bir site var adini unuttum ordan on siparis verecektim ama guvenemedim.sabirsizlandim ve bu beyaz kuguyu aldim...jelly beani de bekleyelim bakalim..androit 4.2 cikincada yukseltebilicik mi s3 sahipleri acaba

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bekle lg optimus g al

S III aldım artık cok gec:) ama dediğim gibi sabırsız biri olarak ille beklicek olsaydım ya dediginiz gibi LG Optimus G ya HTC ONE X + ya da Galaxy Note 2 icin beklerdim ama %99 Note 2 alırdım...

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Neden Youtube ve benzeri sitelerde video izleyemiyorum?Neti araştırdım bahsedilen flash versiyonlarını denedim,ayarlardan bişeyleri sildim resetledim ama yine videolar oynamıyor?Nedir bunun çözümü?

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Galaxy S3 diğerlerinden kat kat iyi telefondur özellikle Sony tavsiye etmiyorum.

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Galaxy S3 diğerlerinden kat kat iyi telefondur özellikle Sony tavsiye etmiyorum.

bencede iyi bir telefon o yüzden aldım ama Sony'nin de o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum..neyse peki sorumun yanıtını biliyor musun?

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Flash ayarlarına bak,tarayıcı ayarları vs Flash'ı Google Play'dan yükledin mi?

orda sadece flash air diye bişey var onu yukledim gerekenleri yaptım falan ama yine olmadı.adobenin sitesinden ilgili versiyonu pc'ye indirip telefona atacaktım,galaxy s3 bu program için uygun cihaz değil bigisinden bi uyarı verdi..androidden flash desteği çekilmiş diyorlar...nolcak şimdi anlamadım ben?

aleranol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
artık one x+ çıktı. En hızlı en güçlü vs. Ayrıca en iyi ekrana da o sahip. Ben arkadaşlarımda s3 de kullandım mağazalarda test ettim en iyisi onex hem ekran hemde işlemci açısından.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
orda sadece flash air diye bişey var onu yukledim gerekenleri yaptım falan ama yine olmadı.adobenin sitesinden ilgili versiyonu pc'ye indirip telefona atacaktım,galaxy s3 bu program için uygun cihaz değil bigisinden bi uyarı verdi..androidden flash desteği çekilmiş diyorlar...nolcak şimdi anlamadım ben?

Bildiğim kadarıyla var İyi araştır Google Play'de olması lazım.