Soru Telefon ile video içeriği üretirken yaşanan depolama sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kozmix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kozmix

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Merhaba arkadaşlar daha önce de bu konuya benzer bir konu açmıştım fakat çözümünü hala bulamadım.
Ben telefondan oyun videosu çekiyorum. Tek denemede video çıkmadığından her gün ortalama 2-3 saatlik video telefon depolamasına giriyor.
Günün sonunda işe yaramayan videoları siliyorum işime yarayanları paylaşıp one drive hesabıma atıyorum en sonunda onları da telefon hafızasından siliyorum.
Fakat şöyle bir durum var, videoları her ne kadar telefon hafızasından silsem de gene de videoların kalıntıları (bu sadece videolar için değil fotoğraf, uygulama, ses vb gibi dosyalar iiçn de geçerli) cihazda kalıyor.
Bu kalıntılar zamanla (hele benim gibi çok sık video çekiyorsanız) telefonda hiçbir uygulama veya dosya olmasa bile hafızayı dolu gösteriyor.
Aynı sorundan dolayı önceki telefonum çöp oldu hiçbir uygulama, dosya vs yoktu fakat format atsam bile hafıza dolu görünüyordu.
Yeni cihazımda da bu sorunu yaşamamak için bir çözüm yolu arıyorum.
Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.

*Benim aklımdaki çözüm videoları telefon hafızasında aktarmadan, direkt çekim esnasından itibaren bulut depolama yada farklı bir harici diske aktarmaktı fakat bu yöntemin mümkün olmadığını öğrendim.
*Cihazda hafıza kartı desteği yok. Bu yüzden hafıza kartı aktarımını önce cihaz hafızasına aktardıktan sonra yaoabiliyorum bu da yine aynıya geliyor ve video kalıntıları cihazda kalıyor

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
17
Merhaba usb den sizin cihazınızın sarj girişine bir usb bellek takıp arkasına sabitleyebilirsiniz. Bunu dönüştürücü alıp deneyebilirsiniz.

kozmix

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Merhaba usb den sizin cihazınızın sarj girişine bir usb bellek takıp arkasına sabitleyebilirsiniz. Bunu dönüştürücü alıp deneyebilirsiniz.
Bu şekilde direkt videoları telefon hafızasına girmeden direkt usb belleğe atabilor miyim?

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
17
Hocam kamera ayarlarından depolama yerini harici diski seçebilirsiniz.Kontrol edin dönüşlerinizi bekliyorum

kozmix

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Maalesef böyle bir ayar bulamadım