Telefon Çok Kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xFiesta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2-3 hafta önce telefonu rootladım.Düzgündü her şey kasma yoktu.Son 3 gündür bir sorun var telefonda kasıyor.Swapper diye program var ram yapıyormuş hafıza kartından onu kullanıyorum rootladıgımdan beri (işe yarıyor mu bilmiyorum) ama şu son 3 gündür problem var.Format atmak istiyorum fakat formattan sonra sd karttaki uygulamaları tekrar nasıl telefona atacağımı bilmiyorum.Bu konuda bana yardım edebilirseniz birde format atmadan çözüm yolu varsa çok iyi olur.Birde basit bir format atma yolu nasıl olur acaba Teşekkürler

Telefon modeli XPERİA ARC S ICS 4.0.4

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi fark ettim uygulamalarda bir şey rami yiyor yaklasik 200 mb ram yiyor fakat fakat göstermiyor.Boş ram miktarı telefonda 20 falan Bunu nasil çözebilirim deli oldum.Ayarlara girene kadar canım çıkıyor

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
titanium backup ile uygulamalarının yedeğini alabilirsin daha sonrasında da PC Companiondan telefonunu onarırsan sorun düzelir tahminimce

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ben telefonu flashlamistim onarırsam o flash gidicek değil mi?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Peki ben telefonu flashlamistim onarırsam o flash gidicek değil mi?

Bootloader kilidi açık ise onarma yapamazsın. kilidi kapatıp onarma yaparsan herşey silinir.
o swapper uygulaması bir işe yaramıyor. marketten Root uninstaller uygulamasını indir gereksiz uygulamaları kaldır. daha sonra hafıza kartına gir gereksiz dosya ve klasörleri sil. özellikle swap dosyaları kalırsa onları sil.

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bootloader kilidi acik degil ama acmayi düsünüyorum.Rom yüklemeyi düşünüyorum.Rom yüklersem brick riski ne kadar ve telefonda bu riski almaya değecek kadar performans artışı olur mu?

Root unınstallerdada şöyle bir şey var uygulamayı kaldır diyorum.Bekliyor bekliyor bekliyor bir şey çıkmıyor.Dondur diyorum gene bir şey olmuyor.Birde Silinebilecek ve silinmeyecek şeyleri ayırt etmememi saglamiyor.Bütün dosyalarda sys yazıyor.Sadece benim yüklediklerim kırmızı değil o kadar

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arc S için BL yi açıp Ultimate Romu kur bence :)
Brick riski her zaman vardır. Ama BL yi açmazsan bi sorun olduğunda korkmadan servise verebilirsin ;)

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bl yi açmadan şu telefonu adam etmenin yolu yok mudur :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bl yi açmadan şu telefonu adam etmenin yolu yok mudur :D

PM ile söyledim ama burdanda yazayım :)
BL yi açmadan yüklediğin romdan bi hayır bekleme :) bu tür romlar sadece görsel olarak iyidir. performans için pek fazla bi etkisi yoktur. ha stock romu root edip gereksiz uygulamaları kaldırmışın ha BL kapalı rom yüklemişsin :)

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yoo ben bootloader kapalı 22 rom değiştirttim bol bol da hayır gördüm
zuhahaha :)

xFiesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ciddi misin dalga mı geçiyorsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
öncelikle merhaba telefonum sony xperia go ve toplam 512 mb ram i var ve yaklaşik 220 mb boş alan var ancak yinede oyun oynarken çok kasma oluyor ancak menüde kasma yok bunu çözebilen varsa bi yolunu anlatabilirimi