Telefon Alacağım Yardımcı Olur Musunuz?

RobertoSoldado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Herkese merhaba. 3.5yıldır iPhone 6S kullanıyorum bataryası bir günün dörtte birini anca çıkarıyor kamerası da artık hoşuma gitmiyor. 4500 liraya kadar Türkiye garantili, stereo hoparlörü olan, ön ve arka kamerası güzel fotoğraflar çeken, bataryası günü çıkaracak bir telefon arıyorum hiç oyun oynamam. Ben iPhone 7 Plus ile P20 Pro arasında kaldım bu ikisi arasından hangisini almalıyım ya da sizin bana önerebileceğiniz başka bir telefon var mı? Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Herkese merhaba. 3.5yıldır iPhone 6S kullanıyorum bataryası bir günün dörtte birini anca çıkarıyor kamerası da artık hoşuma gitmiyor. 4500 liraya kadar Türkiye garantili, stereo hoparlörü olan, ön ve arka kamerası güzel fotoğraflar çeken, bataryası günü çıkaracak bir telefon arıyorum hiç oyun oynamam. Ben iPhone 7 Plus ile P20 Pro arasında kaldım bu ikisi arasından hangisini almalıyım ya da sizin bana önerebileceğiniz başka bir telefon var mı? Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Önceliklerine bakarsak ikisi arasından p20 pro daha iyi bir seçim olur ama artık huawei cihazları android güncellemeleri alamayacak bunuda ekleyeyim dedim.

Mustafa_elms

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Kardeşim bana sorarsan git Xiaomi mı 9 al derim çok iyi bir cihaz iPhone 7plus ve p20 pro yi ikiye katlar. kamerada ise 7 plustan çok çok iyiyken p20 pro ile neredeyse aynıdır seni uzmez

HYÇ

Doçent
Reaksiyon puanı
573
IOS takıntınız yoksa 7 Plus 2019 yılında alınmaz dostum, 8 Plus bir ihtimal. O fiyat bandında androidde güzel telefonlar var. Huawei biraz sıkıntılı dönemde bu aralar, Amerika geri adım atmaya başladı fakat yine de bir süre Huawei cihaz almak pek mantıklı değil. Xiaomi Mi 9, S10e, LG G7 gibi cihazlara bakabilirsiniz. LG G7 modeli 2800 liraya bulunuyor, hoparlör ve dac girişi olarak piyasadaki en iyi cihaz diyebilirim. Kamerası memnun eder, bataryası da günü çıkarır. Ayrıca suya ve toza karşı sağlam olması da büyük artı. Mi 9 kamera olarak aralarındaki en iyi cihaz. Hoparlör olarak üzmez ama diğerleri kadar güçlü olduğunu sanmıyorum. Birkaç inceleme videosunda ses çıkışının güçsüz olduğundan bahsediliyordu. Bataryası da gayet iyidir ama ne kadar sağlamdır bilemiyorum. S10e de batarya hariç her konuda memnun eder ama bataryası anca günü çıkarır düzeyde. Fiyatına göre en ideal cihaz LG G7 modeli, sadece bataryası düşündürüyor. Ekran kalitesini FHD kullanınca günü rahat çıkarıyor deniliyor. Ama 4500/5000 bandına çıkmak sorun değilse Mi 9 modeli de çok iyi. Açıkçası o fiyat bandında hiçbir telefon üzmez, hepsi ortalama kullanıcıyı memnun eder. Bu yüzden aradaki yaklaşık 2000 liraya değeceğini sanmıyorum, LG G7 tavsiye ederim.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
IOS takıntınız yoksa 7 Plus 2019 yılında alınmaz dostum, 8 Plus bir ihtimal. O fiyat bandında androidde güzel telefonlar var. Huawei biraz sıkıntılı dönemde bu aralar, Amerika geri adım atmaya başladı fakat yine de bir süre Huawei cihaz almak pek mantıklı değil. Xiaomi Mi 9, S10e, LG G7 gibi cihazlara bakabilirsiniz. LG G7 modeli 2800 liraya bulunuyor, hoparlör ve dac girişi olarak piyasadaki en iyi cihaz diyebilirim. Kamerası memnun eder, bataryası da günü çıkarır. Ayrıca suya ve toza karşı sağlam olması da büyük artı. Mi 9 kamera olarak aralarındaki en iyi cihaz. Hoparlör olarak üzmez ama diğerleri kadar güçlü olduğunu sanmıyorum. Birkaç inceleme videosunda ses çıkışının güçsüz olduğundan bahsediliyordu. Bataryası da gayet iyidir ama ne kadar sağlamdır bilemiyorum. S10e de batarya hariç her konuda memnun eder ama bataryası anca günü çıkarır düzeyde. Fiyatına göre en ideal cihaz LG G7 modeli, sadece bataryası düşündürüyor. Ekran kalitesini FHD kullanınca günü rahat çıkarıyor deniliyor. Ama 4500/5000 bandına çıkmak sorun değilse Mi 9 modeli de çok iyi. Açıkçası o fiyat bandında hiçbir telefon üzmez, hepsi ortalama kullanıcıyı memnun eder. Bu yüzden aradaki yaklaşık 2000 liraya değeceğini sanmıyorum, LG G7 tavsiye ederim.
Aynen

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Ben senin yerinde olsam bir riske girip p30 alırdım. Kim ne derse desin adamlar iyi iş çıkartıyor. 500 miliyonluk bir aktif kullanıcıya sahipmiş onca insanı mağdur da etmez. Ayrıca mate 20 tekrardan Q beta programına dâhil edilmiş yani anlayacağın yakın zamanda tekrar işler yoluna girer. Ama bu ikisi arasında p20 pro tabiki.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
OnePlus 7 Pro
Xiaomi Mİ9
Redmi K20 Pro
Önerebileceğim cihazlar bunlar
S10 Plus önermedim çünkü bütçeni aşıyor önerdiğim cihazlar bütçene uygun cihazlardır Redmi K20 Pro daha ülkemize gelmedi fiyatı belli değil ben tahmini 4500 tl olur diye listeye koydum.
Tercih senin
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
ya da şöyle yapabilirsin stereo hoparlör senin için önemli ise LG G7'ye bak derim Leand isimli kullanıcı da aynısını söyleyecektir ayrıca fiyatı 2800 tl kalan 1800 tl ise cebinde kalır böylece

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Huawei sıkıntılı. İPhone ise diğer cihazlarla kıyaslandığında fiyatını kesinlikle haketmiyor.
işletim sistemi stabil uzun ömürlü bir kullanım sunuyor İPhone 5s beni tam 5 sene götürdü bu İPhone'un avantajı
dezavantajı ise çok fazla
örneğin özelliklerine göre fiyatını haketmiyor
type-c girişi bile yok
iğrenç bir tasarım
sürekli yerinde sayması
insanları keriz yerine koyması
12 bin tl'ye xs max alıyorsun kutu içeriği İPhone 5 ten beri aynı

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
işletim sistemi stabil uzun ömürlü bir kullanım sunuyor İPhone 5s beni tam 5 sene götürdü bu İPhone'un avantajı
dezavantajı ise çok fazla
örneğin özelliklerine göre fiyatını haketmiyor
type-c girişi bile yok
iğrenç bir tasarım
sürekli yerinde sayması
insanları keriz yerine koyması
12 bin tl'ye xs max alıyorsun kutu içeriği İPhone 5 ten beri aynı
başka dezavantajları varmı.xr yada s10 alıcam da

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
İkisi arasından P20 pro daha mantıklı ama bana kalırsa Mİ 9 ya K20 Pro'ya bakarsan daha iyi olur. P20 Pro zamanı için iyiydi ama hem yeni nesil işlemciler çıktı hem de Huawei güncelleme tarafında hala belirsiz.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Huawei Çin ile ABD olan arasındaki husametten etkilendi ve böyle bir yasak söz konusu fakat sadece Huawei değil Intel gibi büyük markalarda var içinde. Xiamio de Çin markası olduğunu için Huawei almayan insan bence Xiamio de almaz. Ve ben olayın aslı astarı olmadığını düşünüyorum.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Huawei Çin ile ABD olan arasındaki husametten etkilendi ve böyle bir yasak söz konusu fakat sadece Huawei değil Intel gibi büyük markalarda var içinde. Xiamio de Çin markası olduğunu için Huawei almayan insan bence Xiamio de almaz. Ve ben olayın aslı astarı olmadığını düşünüyorum.
Huawei müttefiki olan ülkenin markası Samsung ve kendi markası Apple'la yarışıp Apple'ı geçtiği için Amerika'da bu yasaklar oluştu. Ardından da malum Google açıklaması. Bunun Çin ile de alakası kesinlikle var ama temel neden pazarı başka markalara kaptırmama.

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Huawei müttefiki olan ülkenin markası Samsung ve kendi markası Apple'la yarışıp Apple'ı geçtiği için Amerika'da bu yasaklar oluştu. Ardından da malum Google açıklaması. Bunun Çin ile de alakası kesinlikle var ama temel neden pazarı başka markalara kaptırmama.

Aynen öyle zaten olayın başı Huawei milletin bilgilerini sizditiyorla başladı. Huawei kötüleme çabaları ABD'nin.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
ben senin yerinde olsam Redmi K20 Pro'yu beklerdim bekleyemem diyorsan da Xiaomi Mİ9 al yoluna bak
Snapdragon 855'li cihaz kullanman senin hayrına olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

dezavantajlarından aklıma gelenler şimdilik bunlar
İOS güncellemesine gelecek olursak Apple'ın söylediği tarihte bütün dünya ile birlikte geliyor
Android gibi güncelleme derdin yok yok benim telefona gelecek mi gelmeyecek mi cart curt gibi sorular sormazsın kafan o konuda rahat olur
ama şöyle bir gerçek var Apple bir güncelleme veriyor sadece sürüm numarası değişiyor 12 ise 13.1.2 oluyor mesela
bir de güncellemeyi verirken eskitme politikası uyguluyor sırf insanlara yeni model aldırmak için ki Apple bunu itiraf etti
ben 5 yıllık bir İPhone 5s kullanıcısıyım İOS macerama 7.1.2 sürümü ile başlayıp 10.3.3 sürümü ile bitirdim evet benim telefon İOS 12 güncellemesini aldı ama ben bilerek güncellemedim telefon elimde patlamasın diye
yazdıklarımı bir göz önünde bulundur derim.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Ocak 2012- Şubat 2019 a kadar iphone 4s kullandım, ios güncellemeleri ile büyük bir yavaşlama var ve ios desteğini çektiğinde uygulama desteğide azalıyor.Avantajı ise eski yeni telefon fark etmeden hepsine aynı anda güncelleme geliyor

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Avantaj
Apple cihazlarının arkasında duruyor samsung gibi şerefsiz değl o konuda
örneğin İPhone 5s İOS 7 ile geldi İOS 12'ye kadar tam 5 tane güncelleme aldı peki söyle bana Samsung'un hangi cihazı 5 tane güncelleme aldı
bu arada en büyük avantajı bence kesinlikle ikinci el değeri satmak istediğin zaman zarara girmiyorsun

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
redmi k20pro al.

Emre xr'den şaşma güncelleme zaten cihaza illaki olumsuz etki edebilir sonuçta kaç iphone cihaza çıkıyor ama bu büyük bir sorun değil alıp 5yıl kullanamayacaksın ya 2 yıl kullanıp iyi bir değerle satarsın sıkıntı yapma çok takarsan ne alırsan memnun etmez burda millet fikrini söyledi ama sen içğnden bundan sonra ne geliyorsa onu seç yoksa tatmin olmazsın.

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
redmi k20pro al.

Emre xr'den şaşma güncelleme zaten cihaza illaki olumsuz etki edebilir sonuçta kaç iphone cihaza çıkıyor ama bu büyük bir sorun değil alıp 5yıl kullanamayacaksın ya 2 yıl kullanıp iyi bir değerle satarsın sıkıntı yapma çok takarsan ne alırsan memnun etmez burda millet fikrini söyledi ama sen içğnden bundan sonra ne geliyorsa onu seç yoksa tatmin olmazsın.
aynn xr alıcam 2aylık 5700tl. s10 ise 1aylık 5000tl.

Olmayan Oyuncu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle P20 Pro ama şu an Huawei'ye büyük ambargolar uygulanıyor. Bence biraz bekle Huawei'nin durumuna göre.